שתף קטע נבחר

פלד וחיות אחרות

איל פלד וצוותו צילמו בשלוש השנים האחרונות את חיות הבר בישראל. עכשיו גם על מסך הטלוויזיה שלכם

איל פלד מוותר לרגע על הדיוטי פרי וחוזר בסופ"ש למרקע "טלעד" עם "מסע עולמי טבע הארץ". התוכנית החדשה עוסקת בעיקר בחיות הבר של ישראל ויש בה שישה פרקים שישודרו מדי יום שישי, בשעה 19.15.

 

לא ברור אם זה חוסר תקציב או פרץ ציונות, אבל "טלעד" החליטה ללמד אתכם שגם בארצנו הקטנטונת קורים דברים מופלאים בממלכת הטבע. כדרכם של סרטי טבע נמשכו הצילומים תקופה ארוכה מאוד ולאורך ארבע עונות השנה. במסגרת צילומי הסדרה הותרה לפלד הגישה, בתיאום עם פקחי רשות הטבע והגנים, לחלקים סגורים בשמורות הטבע. בתיאום עם גורמים צבאיים בוצעו צילומים נדירים גם בשטחי אש שבדרך כלל אסורה אליהם הכניסה.

 

"התוכנית מציגה שישה סרטי טבע על אזורים שונים בארץ מצפון לדרום: החרמון והגולן, עמק החולה, הכרמל, חולות ניצנים, נהר הירדן ומכתש רמון" מספר פלד, "אלו מקומות שכולם מכירים, אבל אנחנו מציגים אותם בדרך אחרת, של הדבר הסמוי מן העין – הזווית של חיות הבר בישראל. במשך שלוש השנים האחרונות צוות 'מסע עולמי' יצא בשיתוף פעולה עם הצלם משה אלפרט שתיעד בשבילנו ביום ובלילה, בקיץ ובחורף, באביב ובסתיו, את מה שקורה בטבע בארץ. הפרק הראשון מוקדש כולו לזאבי הגולן, מעטים יודעים שברמת הגולן חיים 100 זאבים ב-14 להקות, אנחנו מביאים את הסיפור שלהם עם צילומים מיוחדים של זאבה עם הגורים שלה, טריפת בעלי חיים ובכל פרק יש כמה דברים שאין לנו את המזל לראות ביום יום. אני מקווה שהסידרה הזו תעביר מסרים על חשיבות של שמירת הטבע ומחויבות האדם לסביבה".

 

ממש "נשיונל ג'יאוגרפיק".

 

"בטח, זה 'נשיונל ג'יאוגרפיק' לכל דבר - אבל זה שלנו. בטלוויזיה בדרך כלל מראים 20 שניות פרחים בפסח לפני המהדורה המרכזית ו-17 שניות עגורים לפני התחזית, עכשיו יש במה מרכזית בערוץ מסחרי לנושא הזה".

 

אל תיתן לי תשובה של שגריר, איך הארץ יחסית לעולם?

 

"בלי לעבוד ב'קשת' אני יכול להגיד לך שיש לנו 'ארץ נהדרת'. הרבה יותר נורמלי לצאת לשמורות ולנופים. פתאום אתה מגלה שאנחנו מדינה נורמלית ואין מאבטחים בכל פינת רחוב, לא מנסים לדרוס אותך כשאתה יורד לכביש, לא עוקפים אותך בתור לקופ"ח - פשוט יש שפיות. אני התחלתי כמדריך טיולים בארץ וזו סגירת מעגל בשבילי. ב-12 שנה של 'מסע עולמי' לא הפסקתי לטייל בארץ ואני מקווה שצופי ערוץ 2 ימצאו עניין בתוכנית הזו. כל יום שנשארים בערים מפסידים את הפריחה".

 

אתה חושב שאנשים מפספסים את מה שיש לארץ להציע?

 

"אני חושב שיותר מדי אנשים מאמינים שלטייל זה ללכת ל'פאוור סנטרים' ולא לשמורות הטבע ויותר אנשים מוכנים להצטופף באתר החרמון, שהוא אתר יפה, אבל עם עוד אלפי אנשים, רק כדי לשים יד על השלג לחמש דקות ואז מבלים שעות בפקקי תנועה בדרך הביתה. במקום כל זה, אם רק ייקחו מפת שבילים וירדו מדרך המלך לדרכים צדדיות הם ימצאו הנאה מרובה שבאה גם עם חדוות הגילוי של מקומות חדשים. מבחינתי לרדת מהאספלט לכביש עפר, או במקום לנסוע בשיכוני בטון לטייל בנוף מיוער, זה למלא את המצברים"

 

השבת אביבית – היכן כדאי לטייל?

 

"לכל מי שנמצא בצפון הייתי ממליץ לנסוע לרמת הגולן שמכוסה במרבד צבעוני ויפיפה של פריחה או לנחלים שמלאים במים ויש זרימה חזקה ומרשימה במפלים. למי שגר במרכז - אם הם אוהבים צפונה אז כדאי לקפוץ לכיוון רמות מנשה, לחלקים הדרומיים של רכס כרמל או לשפלת יהודה שפורחת עכשיו ויש בה שבילים נפלאים לטיולים אביביים. למי שרוצה דרומה אז כדאי לדעת ששמורת נחל הבשור היא בשיאה עכשיו וכשמטיילים שם קשה להאמין שנמצאים בנגב מדברי".

 

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מטייל. פלד
מטייל. פלד
מומלצים