שתף קטע נבחר

בכיר במשרד הקליטה מתפטר 'בגלל ההתנתקות'

יהודה גליק צריך לפרנס אשה ושישה ילדים - אבל מצפונו לא מאפשר לו להמשיך לעבוד בשביל הממשלה שמקדמת את ההתנתקות, והוא ביקש לצאת לחופשה ללא תשלום למשך שנה. במכתב נרגש לעובדי משרד הקליטה הוא מסביר, "בחודשים האחרונים אני חי בתחושה קשה מאוד, שהמדינה צועדת בצעדי ענק תוך דריסה מוחלטת של רגשותיהם של מגזרים גדולים בחברה"

"איני יכול לעצום את עיניי כאשר אני יושב במשרדי וכל היום ליבי במקום אחר. איני יכול להמשיך לעבוד כאשר לילות רבים עוברים עליי ללא שינה. איני יכול לשרת את הציבור כנציג המדינה והממשלה בו בזמן שרבים מהעומדים לפינוי הם חבריי הקרובים ובני משפחתי הישירה".

 

מנהל משרד הקליטה באשקלון, יהודה גליק, הודיע השבוע במכתב נרגש על התפטרותו מתפקיד מנהל המשרד באשקלון. גליק, תושב ההתנחלות עתניאל, הסביר שמצפונו אינו מאפשר לו להמשיך ולשמש בתפקידו.

 

גליק הגיש בקשה לצאת לחופשה ללא תשלום למשך שנה. לדבריו, ההחלטה אינה קלה בעבורו גם משום העובדה שיש לו משפחה - אישה וששה ילדים, "אשר האחריות לפרנסתם מונחת על צווארי. איני יודע במה אפרנסם. אני תפילה שאמצא פרנסה. פשוט לא יכול להמשיך".

 

"בחודשים האחרונים אני חי בתחושה קשה מאוד, שהמדינה צועדת בצעדי ענק תוך דריסה מוחלטת של רגשותיהם של מגזרים גדולים בחברה", כותב גליק במכתבו, שמוען גם לעובדי המשרד, "להבנתי היה על הממשלה לפעול נחרצות לשמירה על אותו מרקם עדין של החברה".

 

"אני כותב אליכם מכתב זה כאשר ליבי בוער וכואב בקרבי... לתומי חשבתי שמאז 1995 כל הציבור כולו חי תחת טראומת הסיוט של רצח פוליטי נורא ואיום, אך מוצא את עצמי עובד בממשלה, אשר על פי תחושתי מראה כי היא ממש משתוקקת להביא אותנו פעם נוספת לחוויה קשה כזו", כתב גליק.

 

גליק כתב עוד במכתב "אני שואל את עצמי מדי יום האם יש משהו, ולו הקטן ביותר, שהממשלה מוכנה לעשות כדי שלא יתממש הסיוט, ולצערי לא מצאתי תשובה חיובית לזה".

  

"משטרת המחשבות"

 

גליק עובד במשרד הקליטה באשקלון בשלוש השנים האחרונות, ונחשב לדמות אהודה מאוד בקרב העולים. כך, למשל, הוא פועל באחרונה נמרצות בכדי לאחות את הקרעים בין העולים למשטרת אשקלון. קודם לכן שימש כדובר משרד הקליטה.

 

הוא סיפר ל-ynet כי התגובות שקיבל בעקבות המכתב היו טובות מאוד: "התקשרו אלי אנשים מכל גווני הקשת הפוליטית ובעיקר אמרו שהם מעריכים את המעשה שעשיתי. הייתי חייב לעשות את זה כי הסתובבתי עם תחושה קשה מאוד. הנהלת המשרד

הסתפקה במכתב רשמי שבו אושרה לי הבקשה, אך מטרידה אותי העובדה שלא מעט עובדים העדיפו לשלוח לי מכתבים מהדואר הפרטי שלהם או להתקשר מטלפונים פרטיים. הם חוששים לדבר איתי כדי שלא ישמעו אותם, וזו תחושה כמו של משטרת מחשבות".

  

גליק סיפר במכתבו שבספטמבר 2004 שלח מכתב לשרת הקליטה גב' ציפי לבני, "לא קיבלתי תשובה למכתבי ואף לא התייחסות, למעט הזמנתי לחקירה באגף המשמעת של נציבות שרות המדינה (כמובן שהחקירה לא העלתה דבר). דומני שהשיטה הזאת של משטרת מחשבות הולכת ותופסת תאוצה יותר ויותר בימים האחרונים".

 

ממשרד הקליטה נמסר, "איננו עוסקים בענייני יחסי המשרד עם עובדיו באמצעי התקשורת. עם זאת יש להבהיר ברמה העובדתית כי בניגוד לנאמר במכתב שהופץ לכל העובדים על ידי מר גליק חקירה משמעתית נפתחה לא בעקבות פנייתו לשרה אלא בעקבות ראיון שנתן לתקשורת. הנושא כולו מצוי כרגע בטיפול נציבות שירות המדינה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"איני יכול לשרת את הציבור" יהודה גליק
צילום: אלכס קולומויסקי
לבני. חקירה בגלל ראיון
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים