שתף קטע נבחר

מזוז: גם רבנים ומקובלים ישלמו מס הכנסה

היועץ המשפטי לממשלה הורה לגבות מסים מרבנים המספקים שירותי דת, ברכות, קמיעות ועריכת טקסים. על-פי הערכות, מגלגלת תעשיית הברכות והקמיעות כ-1.5 מיליארד שקל בשנה, שלא מוסו עד כה

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, הורה לגבות מיסים מרבנים המספקים שירותי דת, ברכות, קמיעות ועריכת טקסים שונים. מזוז, באמצעות עו"ד יעקב שפירא, הנחה למסות שירות של רב או מקובל שעבורו ניתנת תמורה. מס הכנסה יפעיל אכיפה בנושא.

 

כבר באוקטובר 2003 הודיעו חוקרי מס הכנסה כי הם מתכוונים לפעול לגביית מסים מהכנסותיהם של מקובלים ורבנים המעניקים ברכות וקמיעות. נציבת מס הכנסה דאז, טלי ירון-אלדר, פנתה ליועץ המשפטי לממשלה דאז, אליקים רובינשטיין, וביקשה ממנו לקבוע הנחיות מתי ניתן לתבוע תשלום מס על תרומות.

 

הנחיית היועץ והודעת רשויות המס הגיעו בעקבות ההסדר שהושג עם חצרו של הרב אלעזר אבו חצירא, המכונה "הקדוש מבאר שבע", שנחשד בהעלמת מס. אבו חצירא נדרש לשלם 100 מילון שקל מכספי התרומות שקיבל מחסידיו, ובסופו של דבר הסכים, למרות סגירת התיק, לשלם 20 מיליון שקל למוסדות התנדבותיים.

 

על-פי הערכות, מגלגלת תעשיית הברכות והקמיעות סכומים המגיעים ל-2-1 מיליארד שקל בשנה. עיקר החצרות של הרבנים והמקובלים מצויות בנגב. בנתיבות בלבד יש 5-4 חצרות, הגורפות תרומות בסדר גודל של יותר ממיליארד שקל בשנה.

 

במשרד המשפטים אומרים כי במקרה שבו ברור כי הכסף המועבר לרב או למקובל אינו רק לשם צדקה אלא עבור השירות שניתן, יש לגבות עליו מס. במשרד המשפטים מציינים כי עד היום היה נושא זה נתון "בתחום האפור" ואולם עתה, ניתנה הנחייה ברורה בנושא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום גלי תיבון
קמיע: חייב במס
צילום גלי תיבון
מומלצים