שתף קטע נבחר

נפט: הוזלה. דולר: התחזקות

באנרגיה - מימוש רווחים, בתוך מגמת-התייקרות מבנית. במט"ח - נמשכת השפעת ייקור הריבית

הזהב השחור

 

מחירה של חבית-נפט (200 ליטר) "מתוק" - סוג דל-גופרית, המופק בארה"ב - נסגר הערב (ב') על 54.05 דולר לגבי חוזים המתייחסים למסירה בחודש מאי; לעומת 54.83 ביום חמישי.

 

מומחים ציינו כי ההוזלה (כמעט 2.0%) הינה "ניכרת". פרשנים הסבירו כי הסיבה לכך היא מימוש רווחים לאחר העליות שנרשמו לקראת סופו של השבוע שעבר.

 

אבל הפרשנים הבהירו כי המגמה המשמעותית הינה התייקרות הנפט, שהגיעה לשיעור 30% מאז תחילת השנה שעברה; סיבותיה העיקריות: המצב המבני, אשר שורר בשוק, כמעט מחייב התייקרות - והוא, שהולך וגדל הביקוש לנפט (גם בגלל הדולר הזול) ואין יכולת להגדלה משמעותית של ההיצע בשלב הנוכחי.

 

מט"ח

 

המטבע האמריקני מצוי בתנודת התחזקות (כבר 4 ימי-מסחר ברציפות), המוסברת כתוצאה מתמשכת מהעלאת הריבית שבוצעה בשבוע שעבר. לקראת סיום המסחר היום (ב') נדרשו 1.2881 דולר לקניית אירו אחד, לעומת 1.2942 דולר אמש. המטבע האמריקני התחזק גם מול המטבע היפאני: נדרשו 107.16 ין לרכישת דולר אחד, לעומת 106.27 ין אמש.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שואבים קצת פחות רווחים
שואבים קצת פחות רווחים
צילום: רויטרס
מומלצים