שתף קטע נבחר

הפרלמנט באיראן נזף בתקשורת על אנטישמיות

בצעד מפתיע, גיבה יו"ר הפרלמנט באיראן את החבר היהודי היחידי בבית המחוקקים, שיצא נגד השידורים האנטישמיים של הטלוויזיה הממלכתית, וקרא לכבד את המיעוטים הדתיים במדינה. באיראן משודרות דרך קבע סדרות בהן מוצגים היהודים כמי ששותים את דמם של ילדים ומכינים ממנו מצות

יושב ראש הפרלמנט האיראני נזף בכלי התקשורת הממשלתיים במדינה, וקרא להם להתחשב ברגשותיהם של המיעוטים במדינה. זאת בעקבות הביקורת שהשמיע היום (ד') המחוקק היהודי היחיד מבין 290 חברי הפרלמנט (כן, יש אחד כזה), מוריס מוטאמד, כלפי הטלוויזיה הממלכתית על שידור סדרות אנטישמיות.

 

במהלך דיון בפרלמנט הזהיר מוטאמד כי מדיניות התחנה הביאה לדיכוי הקהילה היהודית באיראן, הגדולה ביותר במזרח התיכון אחרי ישראל, ולהגירה שלילית אל מחוץ למדינה.

 

"העלבת יהודים וייחוס דברים שקריים אליהם בסדרות טלוויזיה במשך 12 שנה לא רק הרגיזו את הקהילה היהודית, אלא גם גרמו לעזיבתם של יהודים רבים", דברי מוטאמד בנאומו, שהועבר בשידור חי גם בתחנת הרדיו המנוהלת על ידי הממשלה.

 

"הבחנתי בעצמי באותם דברים שאתה מדבר עליהם", אמר יושב ראש הפרלמנט גולאם עלי חדד אדל, הנחשב שמרן בדעותיו, והוסיף כי "אני חושב שאתה צודק. אני מזהיר את תחנות הטלוויזיה והרדיו שעליהם לכבד בתוכניותיהם המשודרות את זכויותיהם של המיעוטים הדתיים".

 

בין היתר, ביקר מוטאמד סדרת טלוויזיה הקרויה "קנונייה", בה הוצגו יהודים השותים את דמו של ילד שנטבח ומשתמשים בדם להכנת מצות. "הסדרה הנחיתה מכה פסיכולוגית אנושה על ילדים יהודים, וגרמה להם להיות נחושים בדעתם לעזוב את איראן", אמר מוטאמד. סדרות נוספות שציין מוטאמד היו "עיניה הכחולות של זהרה", ו"הבריחה הגדולה".

 

מוטאמד הפציר במחוקקים לזכור את דבריו של אביה הרוחני של המהפיכה האיסלאמית, האייטולה רוחאללה חומייני, שקרא לאיראנים להבחין בין בני הקהילה היהודית במדינה, המכונים גם "ילדי אסתר" על שם אסתר

המלכה, לבין "האויב הציוני".

 

למרות הביקורת, לא שכח מוטאמד גם להודות לנשיא, מוחמד חתאמי, על כך שהקצה בפעם הראשונה השנה תקציבים מיוחדים לטובת בני המיעוטים במדינה.

 

מבין 70 מיליון התושבים באיראן, חלק קטן בלבד אינם מוסלמים. מדובר בכ-150 אלף נוצרים, מאה אלף זרתוסטרים ו-25 אלף יהודים. הקהילה היהודית מנתה קרוב למאה אלף חברים בשנות ה-70', אולם רבים היגרו אחרי המהפכה האיסלאמית בשנת 79', שהעלתה לשלטון את האייטולה חומייני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
תקציבים למיעוטים. חתאמי
צילום: רויטרס
ציונים לא, אבל יהודים זה בסדר. חומייני
מומלצים