תיכנן פיגוע התאבדות - ונתפס אחרי שצילם את הקלטת
צעיר פלסטיני השייך לחוליית הג'יהאד האיסלאמי שביצעה את הפיגוע במועדון ה"סטייג'" בטיילת תל אביב, תיכנן לבצע פיגוע התאבדות. הוא צילם כבר את הקלטת שבה הצהיר על כוונתו, והלילה נתפס
הרגיעה הביטחונית נמשכת - וכך גם הניסיונות לבצע פיגועים. מחמד גאנם, צעיר פלסטיני כבן 19 שתכנן לבצע פיגוע התאבדות, נעצר הלילה (יום א') במהלך פעילות של כוח פלס"ר של הצנחנים סמוך לטול כרם.
גאנם, ששייך לחוליה של ארגון הג'יהאד האיסלאמי שביצעה את הפיגוע במועדון ה"סטייג'" בתל אביב, נעצר לאחר שצילם את הקלטת בה הוא מצהיר כי הוא בדרכו לבצע פיגוע התאבדות.
הצעיר הועבר לחקירת כוחות הביטחון.
לדברי מקורות ביטחוניים, בפברואר 2002 הצעיר שלח את אחותו לבצע פיגוע דקירה. היא הגיעה למחסום טייבה בכוונה לדקור חייל והחיילים זיהו אותה, ירו לעברה והרגו אותה.
בשבוע שעבר נתפסו שני נערים בני 15 ו-16 במחסום ג'למה מצפון לג'נין, כשברשותם לא פחות מ-11 מטעני צינור ואקדח קטן מאולתר. בצה"ל העריכו, כי המטענים היו אמורים להתפוצץ במחסום.
חבלנים פוצצו את המטענים שנתפסו ברשות שני הנערים, מוחמד והמאם דראגמה מהעיירה טובאס, והם הועברו לחקירה. לדברי סמג"ד שריון רב-סרן יריב,
האחראי על המחסום, "הנערים הגיעו סביב השעה עשר והתנהגו בצורה חשודה. אחד החיילים קרא לנערים. הם הופשטו, ואז התגלה תיק עם מטעני צינור וחוטים מבצבצים ממנו. הנערים עברו בדיקה מדוקדקת ולאחר מכן הועברו לחקירה".