שתף קטע נבחר

חשד: הונו את חברת התרופות "פייזר" במיליונים

שני ישראלים חשודים כי שכנעו את נציגי החברה שבכוונתם למכור סחורה למדינות עולם שלישי. הם רכשו סחורות בהנחה של 50 אחוזים, אך לפי החשד מכרו אותן בפועל במדינות מערביות וברווחים נאים. השניים חשודים גם כי זייפו חותמות של האו"ם על-מנת "להוכיח" שהתרופות הגיעו ליעדן

שופט בית משפט השלום בתל-אביב, גלעד נויטל, האריך הבוקר (יום ב') בחמישה ימים את מעצרם של איל גלעדי בן ה-46 מתל-אביב וצבי ברייטנר בן ה-50 מקיסריה, החשודים כי הונו את חברת התרופות האמריקנית "פייזר" בכשני מיליון דולרים.

 

ברייטנר, עמיל מכס במקצועו, נעצר אמש על-ידי בלשי מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל-אביב, בחשד כי לקח חלק בהונאה של חברת התרופות "פייזר" בסכום של מעל לשני מיליון דולרים. זאת, לאחר שלפי החשד נטען כי תרופות שקנה מהחברה יועברו למדינות עולם שלישי, אולם בפועל הועברו התרופות לשיווק במדינות מערביות. יחד עמו נעצר גם גלעדי.

 

מתלונה שהגישו נציגי חברת התרופות האמריקנית עולה כי אחד החשודים רכש במהלך השנה האחרונה מסניף החברה בדרום אפריקה תרופות בשווי של כארבעה מיליון דולרים, תוך זיוף מסמכים של האו"ם.

 

מהחקירה, שנוהלה על-ידי פקד דייויד נודלמן ופקד דני יופה מצוות החקירה המיוחד במפלג ההונאה, עלה כי החשוד יצר קשר עם נציגי חברת התרופות בדרום אפריקה וסיפר להם שהוא בעליה של חברה בשם "El-Yam Ship Chandlers LTD", וכי הוא ספק מורשה מטעם האו"ם במזרח התיכון. האיש אף הציג מסמכים המתיימרים להוכיח כי הוא נציג האו"ם.

 

מאוחר יותר, לפי החשד, הזמין האיש את נציגי חברת התרופות לבקר במחסני חברה בשם "קלאסיקה" בנמל יפו, כשהוא מציג את החברה במרמה כחברת בת של "אל-ים" ואת המחסנים כמחסני החברה שלו. בעקבות אותן פגישות סוכמו תנאי עסקה בסך של כ-1.85 מיליון דולרים. חברת התרופות אף העניקה לחשוד הנחה של 50 אחוזים מגובה המחיר בפועל, מאחר והיתה בטוחה כי הסחורה מסופקת לאו"ם ונשלחת למדינות עולם שלישי לצרכים הומניטריים.

 

הזיוף: הסחורה "הגיעה" לסוריה ולעיראק

 

הסחורה עצמה נשלחה לארץ באמצעות שבע מכולות, אולם במקום להגיע למדינות עולם שלישי, כפי שהובטח, היא נמכרה בשווקים בארה"ב, הולנד ומדינות מערביות נוספות, במחירים שהניבו רווחים נאים עבור שני החשודים.

 

אולם כאן לא נסתיימה ההונאה. מחקירת המשטרה עולה כי על-מנת להוכיח לחברת התרופות שמוצריה הגיעו ליעדן, שלחו החשודים לנציגי החברה מסמכים מזוייפים הנושאים חתימות וחותמות מזוייפות של האו"ם מלבנון, סוריה, עיראק וירדן, המעידים שהסחורה סופקה לכוחות האו"ם לחלוקה באותן מדינות.

 

בחיפוש, שנערך אתמול בביתו של החשוד המרכזי בפרשה, נמצאה חותמת מזוייפת של האו"ם בה על פי החשד נעשה שימוש. החשוד השני בפרשה, עמיל המכס, הינו בעליה של חברת "לויד הים התיכון", חברה לעמילות מכס ושירותי סחר בינלאומי. על-פי החשד הוא דאג לטשטש את עקבות הסחורה שנשלחה ארצה על-ידי חברת התרופות בכך שהעביר בארץ את הסחורה למכולות חדשות על-מנת להקשות על איתורה בעולם.

 

בנוסף, חשוד העמיל כי הסיר את מדבקות המשלוח לארץ, כך שבחו"ל לא ידעו כי הסחורה יועדה לחברת "אל-ים". עוד חושדים במשטרה כי העמיל הכין עבור החשוד את חלק מהמסמכים המזוייפים שהועברו לחברת התרופות, על-מנת להעיד כי הסחורה אכן סופקה לאו"ם.

 

"המשטרה היא כלי שרת בידי 'פייזר'"

 

פרקליטו של גלעדי, עורך הדין ציון עמיר, טען בבית המשפט כי המשטרה במקרה הזה היא כלי שרת בידי תאגיד ענק כמו "פייזר". לדבריו, "מדובר בנסיבות של סכסוך עסקי או דברים שצריכים להתברר במקומות אחרים ולא בהליכים פליליים. אני חושב שהמשטרה הולכת סביב הזנב של עצמה. היא לוקחת שורה של עובדות ואין בזה לבין מרמה שום דבר. הדברים שסוכמו עם החברה האמריקנית שהיא תקבל 1.8 מיליון דולר ואכן היא קיבלה את התמורה עבור העסקה".

 

פרקליטו של ברייטנר, עורך הדין מוני עזורה, אמר כי "עילות המעצר שניתנו התבררו כלא כלום ואין כל חשש למסוכנות או הימלטות מאימת הדין או העלמת ראיות וניתן לשחררו לחלופת מעצר".

 

השופט נויטל כתב בהחלטתו כי יש חשד סביר לכל הנטען על-ידי המשטרה, ומחומר החקירה עולה חשד לעבירות פליליות ולכן בשלב זה לא ניתן לשחררם לחלופת מעצר. על טענת עו"ד עמיר, לפיה מדובר בעבירות במישור האזרחי, אמר השופט נויטל כי מדובר בחשדות פליליים.


פורסם לראשונה 02/05/2005 08:20

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
נפלו בפח. פייזר
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
היעד המקורי. עיראק (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים