הוזלה דרמטית בנפט: 48.54 דולר
נתוני המלאי (נפט ובנזין) משכנעים את המשקיעים כי אין ולא צפויה בעיה באספקה, גם נוכח הביקוש הגדל
מחירה של חבית-נפט (200 ליטר) מסוג "מתוק" - דל-גופרית, המופק בארה"ב - נסגר היום (ה'), בבורסת הסחורות האמריקנית, על 48.54 דולר לגבי חוזים לאספקה ביוני לעומת 50.45 דולר אתמול.
מומחים אמרו כי הוזלה זו (4.0%) היא "חזקה מאוד". פרשנים: נתוני המלאי בארה"ב (נפט גולמי הגיע לרמה של 329.7 מיליון חביות, כלומר 10% יותר מאשר בתקופה המקבילה אשתקד - ובנזין עלה לרמה של 213.7 מיליון חביות, כלומר 5% יותר מאשתקד) שיכנעו את המשקיעים כי אין לפחוד ממחסור. ועוד הזכירו פרשנים: הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה חוזה כי התפוקה תענה על הביקוש (ההולך וגדל) שייווצר בשביל החורף הבא.
המצב ארוך-הטווח: מאז תחילת השנה, המחירים עלו ב-4 דולר ויותר; במהלך 12 החודשים האחרונים, הייתה עלייה בשיעור 25% בערך. אבל, כבר היה מצב יותר קיצוני: ב-4 באפריל נרשם השיא המוחלט - 58.28 דולר לחבית.
מט"ח
המטבע האמריקני התחזק במידה ניכרת מול האירופי ומול היפאני, בעיקר בזכות נתונים על הגידול בסחר הקמעוני בארה"ב. הערב לקראת סיום המסחר נדרשו 1.2708 דולר לרכישת אירו אחד - ונדרשו 106.76 ין יפאני לרכישת דולר אחד.