שתף קטע נבחר

לחסוך לחו"ל

והבנקים מרחיבים את הצעותיהם לפקדונות במט"ח, ללקוחות שרוצים לצבור מט"ח לקראת החופשה המתקרבת

חופשות הקיץ מתקרבות והבנקים מרחיבים את הצעותיהם לפקדונות במט"ח, ללקוחות שרוצים לצבור מט"ח לקראת החופשה המתקרבת. בנק לאומי יצא השבוע עם פיקדון חדש – פמ"ח (פיקדון מטבע חוץ) מונדיאל. הפיקדון מיועד למי שרוצה לחסוך אירו לשימוש בחול, בין היתר למי שמתעתד לנסוע למונדיאל בשנה הבאה.

 

בדקנו את תנאי הפיקדון, אבל נקדים הערה: ללקוח שאינו רגיל בפעילות במטח כדאי לדעת שיש עמלות רבות והרבה שערים שונים למט"ח (שער המחאות גבוה, שער מזומנים גבוה, שער יציג), כך שלפני פתיחת פיקדון כדאי להבין את כל תנאיו.

  

הפיקדון נעשה בהוראת קבע חודשית לרכישת 100 עד 1,000 אירו, למשך שנה או פחות. הריבית השנתית היא 1.5%, וממנה ינוכה מס של 15% (על הפקדה חודשית של 100 אירו לשנה הריבית הכוללת היא כ-8 אירו). על כל הפקדה משלמים עמלת שורה בדף החשבון בגובה 1.21 שקל, סך-הכול כ-14.5 שקל לשנה.

 

הטבות: ברכישת המטח הבנקים גובים הפרשי שער, שמשמעותם תוספת של כ-0.7% על השער שבו נסחר האירו בין הבנקים באותו מועד. במסגרת הפיקדון יש הטבה של 0.4% בעמלה זו, כלומר התוספת היא רק 0.3%. גם במשיכת המטח בתום הפיקדון ניתנת הנחה של 50% על עמלת הפרשי שער בשיעור דומה הנגבית בעת המשיכה.

 

היתרונות: הפיקדון מאפשר לחסוך סכום חודשי קטן מדי חודש, ולרוב הלקוחות זה נוח יותר. בלאומי חישבו שהפקדה חודשית של 100 אירו במשך 12 חודשים תחסוך ללקוח 120 שקל לעומת רכישה חד-פעמית של 120 אירו.

  

החסרונות: היום שער האירו נמוך, כך שמי שיש לו ביד מספיק כסף פנוי, כדאי לו דווקא לרכוש את כל הסכום הדרוש לו כבר עתה. בנוסף, עדיין מדובר ברכישת מטח בבנק, לעומת רכישת מטח אצל חלפן

 

מורשה שהיא זולה יותר ומתבצעת ללא עמלות. עוד חיסרון: הריבית על החיסכון זעומה. משתלם יותר לחסוך כל חודש בפיקדון חודשי בשקלים, ואת כל הסכום שיצטבר לקחת ולרכוש אירו ברכישה חד-פעמית אצל חלפן, בסמוך לנסיעה.

  

שורה תחתונה: מבחינה כספית גרידא אין בפיקדון הזה יתרונות יוצאי דופן. הוא מתאים למי שאין לו מספיק כסף מזומן לרכישה חד-פעמית של כל הסכום הדרוש לו, ולמי שמצליח לחסוך כל חודש אבל חושש שאם הכסף יהיה בשקלים, כלומר זמין, הוא יתפתה לבזבז אותו.

  

מסגרת תומכת

 

כאשר פותחים חשבון בנק, בדרך-כלל נקבעת מסגרת אשראי מסוימת, וכן הריבית שישלם הלקוח על האשראי במסגרת. בחשבון עו"ש-משכורת הריבית נמוכה יותר מאשר בחשבונות אחרים, ובדרך-כלל הבנק נותן מסגרת של עד פי-שניים מגובה המשכורת. על ניצול האשראי במסגרת תשלמו כ-9% בשנה (פריים ועוד 4%). אם תחרגו מהמסגרת שאושרה, תשלמו הרבה יותר על החריגה. צריך לדעת עם זאת, שסיווג חשבון כחשבון עו"ש אינו אוטומטי. העובדה כי לחשבון מועברת משכורת אינה מספיקה, ויש לבקש זאת מהבנק במיוחד.

 

אם אושרה לכם מסגרת אשראי בחשבון, תשלמו באופן קבוע 10 שקלים לרבעון עמלת הקצאת אשראי. מצד שני, אם לא קבעתם מסגרת אשראי כלל, תשלמו ריבית הרבה יותר גבוהה כבר מהשקל הראשון של המינוס - 12% בשנה.

 

ללקוחות רבים יש חשבון, בדרך-כלל בנוסף על החשבון העיקרי שלהם, שנפתח לפני הרבה שנים והם לא טרחו לסגור אותו, ובו מתקיימת פעילות מעטה, ללא מסגרת אשראי. לא כדאי להיות במינוס, אפילו קטן, בחשבון הזה: על מינוס של 4,000 שקל תשלמו 480 שקל לשנה, לעומת 360 שקל בשנה בחשבון עם מסגרת מאושרת.

 

שורה תחתונה: אם יש לכם מינוס, אל תחזיקו חשבונות בלי מסגרת. חוץ מזה, עדיף לרכז חשבונות לחשבון אחד - זה זול יותר ונוח יותר למעקב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים