קולה עלולה לגרום להיפראקטיביות אצל ילדים
חוקרים אמריקנים מצאו כי ילדים השותים קולה הופכים להיפראקטיביים. עוד נמצא כי רוב הילדים מעדיפים משקאות קולה עם קפאין, על נטולי קפאין. ההמלצה: להפחית אצל הילדים מאכלים ומזונות המכילים קפאין, משוקולד ועד תה
רובנו לא ממצמצים אחרי לגימת בקבוק קולה, אבל עתה מגלים חוקרים כי די בשלושת רבעי פחית קולה כדי לגרום להיפראקטיביות בילד. המחקר פורסם השבוע בכנס השנתי של האיגוד האמריקני לפסיכיאטריה. לדברי החוקרים, תלמידים בכיתה א' מגלים בעיות התנהגות קשות, לאחר ששתו קולה, וכי יש לצמצם אצל הילדים למינימום את צריכת המשקאות המכילים קפאין.
החוקרים בדקו 20 תלמידי כיתה א' בארה"ב, מחציתם קיבלו משקאות קולה
שבוע אחר כך שוב קיבלו הילדים משקאות קולה, אלא שהפעם התחלפו הקבוצות: התלמידים ששתו משקאות קולה נטולי קפאין נתבקשו הפעם לשתות קולה רגילה, ולהיפך. מהמחקר עלה כי תלמידים שצרכו בשבוע השני קולה המכילה קפאין, הגיעו לדירוג היפראקטיביות גבוה יותר, מאשר בשבוע שקדם, בו קיבלו קולה נטולת קפאין.
החוקרים לקחו בחשבון גם את השפעות הסוכר על ההתנהגות, ועדיין התוצאות נותרו בעיניהן: לדברי החוקרים, השפעת הקפאין על התנהגות הילדים הייתה מובהקת, וכי היא הגבירה את מידת ההיפראקטיביות שלהם. החוקרים עוד גילו, כי התלמידים העדיפו את טעם הקולה המכילה קפאין, על זו נטולת הקפאין.
החוקרים המליצו להורים למנוע מהילדים משקאות קלים המכילים קפאין, וציינו שגם מחקרים קודמים תמכו בכך שצריכה מוגברת של קפאין גורמת לעצבנות, כאבי בטן, וקשיי ריכוז אצל הילדים. עוד המליצו החוקרים להורים לילדים הסובלים מהפרעות קשב, לציין בפני הרופא אם הילד צורך מזונות ומשקאות המכילים קפאין, ובהם שוקולד, תה, וכאמור – קולה.