שתף קטע נבחר

דאגה בסוריה ממכירת פצצות חודרות בונקרים לישראל

עסקת הנשק שתאפשר לישראל להצטייד בפצצות חודרות בונקרים מערערת את מאזני הכוח במזרח התיכון, כך לדעתם של מומחים סורים. הם אף הביעו חשש כי פעילותה של ארצות הברית באזור תעודד את ישראל לחשוב באופן רציני על "הרפתקאות צבאיות" נגד לבנון וסוריה

מירוץ החימוש במזרח התיכון: מומחי צבא וביטחון וכן פרשנים סורים הביעו דאגה רבה נוכח עסקת הנשק שנרקמה בין ארצות הברית וישראל. כך דיווח היום (שבת) העיתון אל-ווטן הקטארי. לפי הפרסומים, הממשל האמריקני יאפשר לישראל לרכוש 100 פצצות אוויר קרקע חודרות בונקרים. 

 

 לפי הדיווח, מומחים סבורים כי רכישת הפצצה מסוג ג'י.בי.יו 28 תתרום להפרת מאזני הכוח במזרח התיכון לטובת ישראל, ותגרום ל"שליטי תל אביב להמשיך במדיניות הכיבוש והסלמת התוקפנות כלפי מדינות ערב".

 

כמו כן, המומחים טוענים כי מדובר בעסקה מסוכנת מאוד, שכן מדובר בהפרת מאזן הכוח באזור באופן מהותי. לדבריהם, אם תתממש העסקה תהפוך ישראל למדינה הראשונה מבין בעלות בריתה של ארצות הברית שמקבלת את הפצצה מארסנל הנשק האמריקני. זאת לאחר שב-28 במאי הסתיימה הארכה שניתנה לוועדות הקונגרס להגיש את הסתייגויותיהן לגבי העסקה המאפשרת לישראל לרכוש 100 פצצות מסוג זה.

 

המומחה הסורי לעניינים אסטרטגיים, ד"ר הית'ם אל כילאני, אמר כי הפצצה, השוקלת 2.2 טון מסוגלת לפגוע במתקנים המדופנים בבטון מזוין בעומק של כ-6 מטרים בתוך האדמה ובמטרות אחרות המוגנות בהגנה מסולעת בעומק של כ-30 מטרים בתוך האדמה.

 

ארצות הברית השתמשה בפעם הראשונה בפצצה זו במלחמה נגד עיראק בשנת 1991 וכך גם ביגוסלביה. בהזדמנויות אלה ניתן היה להיווכח בעוצמת ההרס הרבה שיכולה להסב פצצה זו למקלטים, לביצורי צבא ולמטרות אסטרטגיות אחרות.

 

בתוך כך הביעו גורמים בסוריה חשש נוכח התמרונים שמבצע לדבריהם צה"ל בתקופה האחרונה ברמת הגולן ובגבול הצפון מול לבנון. למרות הערכת הפרשנים כי אין בכוונתה של ישראל לתקוף בקרוב את שתי המדינות, הביעו הגורמים חשש כי פעילותה של ארצות הברית באזור, מלחמתה בעיראק והלחץ שהיא מפעילה על דמשק תעודד את ישראל לחשוב באופן רציני על "הרפתקאות צבאיות" נגד שתי המדינות הללו. זאת במסגרת "האסטרטגיה הצבאית הישראלית החדשה ששואבת השראה מהפעילות האמריקאית באזור – פעילות במסגרתה ארצות הברית יוצאת למלחמת מנע רק בשל חשש לכך שמדינות אלה מהוות סכנה עבורה".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
פצצות ותחמושת. הפרת האיזון באזור (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים