שוברי קופות: "מדגסקר" עלה למקום הראשון
סרט אנימציה על חיות הצליח לסלק מהפסגה את נקמת הסית'
סרט האנימציה "מדגסקר", שנכנס בשבוע שעבר למקום השני, עלה למקום הראשון בסוף השבוע האחרון ושם קץ לשלטון בן השבועיים של "נקמת הסית'" בקופות הכרטיסים של צפון אמריקה. שלושת הסרטים ששלטו בטבלה לפני שבוע מובילים אותה גם השבוע – בסדר שונה, בעוד ששלושת הסרטים החדשים שיצאו למסכים זכו לפתיחות מינוריות עד חלשות, ותרמו להמשך מגמת הירידה בהכנסות זה השבוע ה-15 ברציפות.
"מדגסקר", עם קולותיהם של בן סטילר, כריס רוק ודיוויד שווימר, העוסק בחבורה של תושבי גן חיות שנמלטים ממנו ומגלים שהחיים בחוץ הם לא בדיוק מה שחשבו, הכניס 28.7 מיליון דולר בשלושת הימים האחרונים, ובשבועיים שהוא על המסכים צבר 101 מיליון דולר. "מדגסקר" הגיע לקו ה-100 מיליון בחמישה ימים מהר יותר מאשר הלהיט הקודם של דרימוורקס מהסתיו האחרון, "תפוס ת'כריש", ויום אחד מהר יותר מ"שרק" הראשון שיצא במאי 2001. "מדגסקר" יעלה בישראל ב-30 ביוני.
גם הסרט "משחק מכור" עשה עלייה. הקומדיה בכיכובו של אדם סנדלר טיפסה שלב אחד מעלה למקום השני עם 26.1 מיליון דולר. הסכום המצטבר של רימייק הפוטבול עומד על 95.8 מיליון דולר תוך עשרה ימים.
צמוד מאוד לשם נמצא "נקמת הסית'", עם 26 מיליון דולר בסוף השבוע ו-308.8 מיליון דולר עד כה. הסרט המסיים את סאגת "מלחמת הכוכבים" חצה את מחסום ה-300 מיליון בזמן שיא של 17 יום, תוך עקיפת השיא שקבע "שרק 2" בקיץ שעבר ביום אחד. ב"פוקס" מאמינים שהסרט יצליח להגיע ל-400 מיליון ויעבור את 431 המיליונים שעשה "אימת הפאנטום" ב-1999. מחוץ לאמריקה גרף הסית' 308.4 מיליון דולר, ובאולפנים צופים שיגיעו ל-500 מיליון.
הכניסה הראשונה מופיעה רק במקום הרביעי. "סינדרלה מן", סרטו של רון הווארד על המתאגרף ג'ים בראדוק, נכנס למקום הרביעי עם 18.6 מיליון דולר. "האמנו שסיפור אנושי שעשוי כל כך טוב יעשה קצת יותר", אמרו ב"יוניברסל", מפיצת הסרט שתקציבו עמד על 88 מיליון דולר. האולפנים, שלא הסתירו את אכזבתם מהפתיחה, מקווים שהסרט יחזיק מעמד במשך הקיץ, ומנסים לנקוט באותה אסטרטגיה בה נקטו עם "סיביסקיט", אף הוא סרט ספורט המתרחש בתקופת השפל הכלכלי בארה"ב, שפתח עם 20.9 מיליון דולר ב-2003 והצליח לעלות עד 120.3 מיליון ולגרוף מועמדות לאוסקר הסרט הטוב ביותר. "סינדרלה מן", שמאחד את הווארד עם ראסל קרואו – הצוות של "נפלאות התבונה" – ומככבים בו גם רנה זלווגר ופול ג'יאמטי, יגיע לארץ באוקטובר.
שני סרטים דלי תקציב יצאו בסוף השבוע. "The Sisterhood of the Traveling Pants", דרמת בנות המבוססת על הרומן מאת אן בראשהרס, נכנסה למקום החמישי עם 10.3 מיליון דולר. הסרט, בו מככבת בין השאר אלכסיס בלדל ("בנות גילמור"), ככל הנראה לא יופץ לבתי הקולנוע בארץ, אך טרם התקבלה החלטה סופית.
"Lords of Dogtown", סרט סקייטבורדינג עם הית' לדג'ר, נכנס למקום השישי עם 5.7 מיליון דולר בלבד. יציאת הסרט בארץ מתוכננת כרגע לאוגוסט.
12 הסרטים המובילים הרוויחו יחד 128.3 מיליון דולר, 30 אחוז פחות מסוף השבוע המקביל ב-2004, שבו "הארי פוטר והאסיר מאזקבאן" פתח עם 93.7 מיליון דולר