שתף קטע נבחר

מרצדס מציגה: המכונית הביונית ודג הקופסינון

יצרנית מכוניות היוקרה הציגה דגם תצוגה שמשתמש בפתרונות ביוניים כדי לשפר את צריכת הדלק ולצמצם את זיהום האוויר. התוצאה בהשראת דג הקופסינון...

האם כך תראה בעתיד המכונית הביונית? במסגרת "סימפוזיון החידושים" שיתקיים בוושינגטון ביוזמת דיימלר-קרייזלר, תציג מרצדס מכונית שתוכננה בסיוע ביוניקה - תחום מדע המשתמש בעקרונות ביולוגיים כדי לפתור בעיות אלקטרוניות, טכניות או הנדסיות.

 

לדברי מרצדס, את ההשראה קיבלה מדג הקופסינון (Boxfish), כפי שניתן לראות בתמונות המצורפות (למטה). מחקר שביצעו אנשי היצרנית גילה כי שימוש במבנה דומה לזה המאפיין את גוף הקופסינון, מאפשר להשיג אווירודינמיות מצויינת. וכך עומד מקדם הגרר של המכונית הביונית על 0.19 Cd בלבד, נתון מצוין עבור "קומפקטית ארבע-מושבית באורך 424 ס"מ", כפי שמגדירים אותה במרצדס.


המכונית הביונית של מרצדס. למטה: דג הקופסינון

 

עוד מספרים הגרמנים, כי השימוש בטכנולוגיה מתחום הביוניקה איפשר צמצום של 20 אחוז בתצרוכת הדלק ועד 80% בפליטת מזהמים מסוג חנקן-חמצני. המכונית הביונית מצוידת במנוע טורבו-דיזל עם 140 כ"ס שצורך 2.8 ליטר סולר לכל 100 ק"מ - או 35.7 ק"מ לליטר. תודות לאווירודינמיות המצויינת - אבל לא רק.

 

גם המשקל הופחת

 

השימוש במודל הקופסינון איפשר למהנדסי מרצדס לתכנן מרכב חסון במיוחד. לקופסינון מבנה עצמות שמורכב מאין-ספור משושים, שמאפשרים גוף חזק אך קל משקל. עיקרון דומה במכונית התצוגה מאפשר, לפי הערכות מרצדס, חיסכון משקל של למעלה מ-30% לעומת מכונית רגילה, זאת ללא פשרה בבטיחות. וחיסכון במשקל, למי שלא זוכר - מתבטא מייד בביצועים ובשיפור תצרוכת הדלק.

 

המכונית הביונית אינה מתוכננת לייצור בעתיד הנראה לעין. עם זאת, יש לשער כי טכנולוגיות כאלו ואחרות ימצאו את דרכן למכוניות מרצדס בעתיד. לא נמסרה תגובת הקופסינונים להעתקת מבנה גופם עבור המכונית. נראה שהם פשוט מילאו את פיהם מים...

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המכונית הביונית של מרצדס
בהשראת הקופסינון...
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים