שתף קטע נבחר

איטליה: הנאצים הורשעו בטבח - אך לא ייכלאו

הטבח הנורא אירע בשנת 1944. אנשי ה-אס.אס טבחו ב-560 כפריים מקומיים - גברים, נשים וטף. עשרה מהם נשפטו ונגזר עליהם מאסר עולם, אך בשל גילם המתקדם לא יוסגרו מגרמניה לאיטליה ולא ירצו את עונשם

עשרה קצינים נאצים הורשעו אמש (יום ד') באיטליה, שלא בפניהם, בביצוע טבח ב-560 גברים, נשים וילדים בכפר בטוסקנה, בשנת 1944. על העשרה נגזר מאסר עולם, אולם בשל גילם המבוגר (הם כולם בני מעל ל-80), לא יוסגרו מגרמניה, בה הם מתגוררים, ולא ירצו את מאסרם.

 

העשרה, גרהרד סומר, אלפרד שוננברג, קארל גרופלר, הורסט ריכטר, היינץ לודוויג סונטג, אלפרד קונסינה, וורנר ברוּס, ג'ורג' ראוך, היינריך שנדל ולודוויג גורין, שירתו כולם כקציני אס.אס.

 

הטבח המזעזע, אחד מפשעי המלחמה האיומים ביותר שהתרחשו באיטליה, התבצע בכפר סנט-אנה די סטצמה, הנמצא על אחת מהגבעות המיוערות בחבל טוסקנה. המורשעים הגיעו למקום במסגרת מלחמתם של הגרמנים בפרטיזנים האנטי-פשיסטים שהתחבאו ביערות.

 

כאשר לא מצאו את הפרטיזנים, כילו הנאצים את זעמם בכפריים המקומיים. הם ירו בהם במכונות ירייה, כלאו אותם במבנים אותם העלו באש ודחסו אותם למרתפים אליהם השליכו רימוני יד. הפרשה כולה נחשפה כאשר עיתונאי איטלקי איתר את עדויותיהם של כמה מהניצולים, שנשמרו בבית הדין הצבאי ברומא.

 

התובע הכללי במשפטם של העשרה, מרקו דה פאולי, אמר במהלך המשפט, שנערך בבית המשפט הצבאי של מחוז לה ספציה, כי "לא ניתן לפטור אותם מאחריות תחת הטענה כי בסך הכל מילאו הוראות. הם אומנם היו צעירים, אבל אי-אפשר להגיד שהם לא ידעו מה הם עושים".

 

אניו מנסיני, שהיה רק בן שש בעת הטבח, אמר ל"טיימס" הבריטי כי "המשפט מסמל את האמת והצדק. ההרשעה היא הצלחה גדולה וכמעט בלתי צפויה. חיכינו 60 שנים לרגע הזה". קרלו גמבה, גם הוא מניצולי הטבח, סיפר כי "הגרמנים עזבו את הכפר, מותירים אחריהם הריסות וריח של גופות חרוכות".

 

איטליה החלה בחקירת פשעי המלחמה הנאצים בשנת 1996, כאשר בלחץ משפחות הקורבנות הרשיע בית המשפט הצבאי ברומא את אריך פריבק, מפקד לשעבר ב-אס.אס, במעורבות בטבח 335 גברים ונערים בכפר בפאתי רומא, בשנת 1944. פריבק בן ה-92, שהוסגר מארגנטינה, נשלח למאסר עולם בשנת 1998, אך בשל גילו הוחלט כי ירצה את עונשו במאסר בית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
היטלר וקצינים נאצים (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים