שתף קטע נבחר

סין: הקשרים עם ישראל "יתגברו על הפרעות"

משרד החוץ הסיני מגיב לראשונה למשבר ישראל-ארה"ב לגבי עיסקת שידרוג ההארפי ומזהיר מדינות אחרות מ"הצהרות בלתי הגיוניות בנושא". היחסים עם ישראל "יתגברו על הפרעות של אלמנטים חיצוניים", הוסיפו. בלי מילה אחת על ארה"ב

"הקשרים עם ישראל לא יפגעו באינטרסים של כל צד שלישי", כך אומרים היום במשרד החוץ הסיני בתגובה ראשונה למשבר הישראלי-אמריקני, שפרץ בעקבות עיסקת המזל"טים עם סין.

 

הדברים מתפרסמים במקביל לביקורה בוושינגטון של משלחת מטעם משרד הביטחון שנפגשת עם בכירים אמריקנים בניסיון לפתור את משבר האמון בין ארה"ב וישראל.

 

בביקורת מרומזת להתערבות של ארה"ב בעסקה נאמר בהודעה הסינית: "אל למדינות אחרות להצהיר הצהרות בלתי הגיוניות באשר לנושא". עוד הוסיפו במשרד החוץ הסיני כי היחסים עם ישראל "יתגברו על הפרעות של אלמנטים חיצוניים".

 

בוושינגטון עוקבים כבר זמן רב בדאגה אחר שיתוף הפעולה הצבאי בין ישראל לסין ואף אילצו את ישראל לבטל עסקה קודמת עם סין, של שידרוג מטוס הביון "פלקון" - ביטול שלא רק גרם מבוכה לישראל אלא אילץ אותה לשלם לסינים פיצויים. המשבר הנוכחי פרץ בעקבות השדרוג שביצעה התעשייה האווירית למטוסים ללא טייס מדגם "הארפי" עבור צבא סין.

 

ב-ynet פורסמה גם זהותם של בכירי מערכת הביטחון, שארה"ב מסרבת להמשיך ולקיים עימם קשרי עבודה ולמעשה רוצה בפיטוריהם: עמוס ירון, מנכ"ל משרד הביטחון; קותי מור, ראש משלחת הרכש של מערכת הביטחון בניו-יורק; יוסי בן-חנן, ראש סיב"ט - האגף לסיוע ויצוא ביטחוני במשרד הביטחון; ויחיאל חורב, הממונה על הביטחון במערכת הביטחון (המלמ"ב).

 

חלק מהארבעה כבר מוחרמים למעשה ומלבד זאת ארצות-הברית הקפיאה שורה ארוכה של פעילויות הקשורות לסיוע הביטחוני לישראל. 

 

בניסיון לפתור את המשבר האמון בין ארה"ב וישראל הצדדים מונה הרצל בודינגר, מפקד חיל האוויר לשעבר, לנציגו האישי של שר הביטחון שאול מופז בוושינגטון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגיבים לראשונה. סין
צילום: איי פי
צילום באדיבות התעשייה האווירית
ההארפי. סביבו פרץ המשבר
צילום באדיבות התעשייה האווירית
מומלצים