שתף קטע נבחר

הג'יפ נתקע על המסילה אך הרכבת עצרה בזמן

צוות שוטרי מג"ב הבחין בג'יפ שנתקע על מסילת הברזל סמוך לתחנת מלחה בירושלים. הם מיהרו להודיע על כך לנהג הרכבת שהצליח לעצור אותה מטרים ספורים לפני הג'יפ. ברכב היו ארבעה בני משפחה אחת, ביניהם שני ילדים מבוהלים, שטיילו באזור

תאונה בין מכונית פרטית ורכבת נמנעה הערב (יום ב') בזכות עירנות של שוטרי מג"ב המאבטחים את אזור עוטף ירושלים. השוטרים הבחינו בג'יפ מסוג טויוטה שנתקע על מסילת הברזל באזור עין יעל, סמוך לתחנת הרכבת בשכונת מלחה בירושלים ועצרו את הרכבת המתקרבת בזמן.

 

ברכב היו חמישה נוסעים בני משפחה אחת עם שלושה ילדים (2.5, 5 ו-13) תושבי תקוע, שסיפרו שהגיעו לטייל באיזור עין יעל וכשראו את פסי הרכבת ניסו לחצות אותם אבל נתקעו. בני המשפחה היו מחוץ לרכב וסיפרו לשוטרים שהם אינם מצליחים להניע אותו מחדש כדי לפנות את המסילה.

 

השוטרים, שידעו שתוך כמה דקות אמורה לעבור במקום רכבת, הזעיקו מיד צוות כיבוי אש והעבירו הודעה לקצין הביטחון של רכבת ישראל בתחנת ירושלים. הם ביקשו מהקב"ט להודיע לנהג הרכבת המתקרבת לעצור מאחר שיש רכב תקוע על המסילה.

 

ההודעה מנעה אסון כבד. תוך דקות אחדות הגיעה הרכבת לאזור ונעצרה מטרים ספורים לפני הרכב התקוע.

 

צוות כיבוי האש שהגיע למקום סיפר שהרכב היה כולו על המסילה ושהם חילצו אותו בעזרת כריות אוויר מיוחדות. הכבאים סיפרו שילדי בני הזוג הקטנים היו שרויים בחרדה ובכו, ושגם הוריהם היו לחוצים ומבוהלים.

 

שוטרים שהגיעו למקום תיחקרו את בני המשפחה והנהג יעוכב לחקירה. לאחר שפונתה המסילה המשיכה הרכבת ליעדה כשעליה 700 נוסעים.

 

בתוך כך זומן היום במפתיע לחקירה במשטרת התנועה סגן-מנהל ההנדסה ברכבת ישראל, סורין שיוביץ'. הוא נשאל לגבי התראות ואזהרות שהעביר או טיפל הן בנוגע לאזור בו אירעה בשבוע שעבר תאונת הרכבת בה נהרגו 7 בני אדם.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקום האירוע
מקום האירוע
צילום: ערוץ 10
מומלצים