שתף קטע נבחר

חדש בגרמניה: מוזיאון לתולדות הנקניקיה

סיפורה של נקניקית הקארי הארית החל בשנת 1949 ומאז התגלל עד שהפכה לאחד מהמאכלים הלאומיים של גרמניה. בברלין יחגגו את המאכל הלאומי בהקמת מוזיאון שיספר את סיפורה של הנקניקיה העקשנית, נקניקיה שעודדה את רוחם של תושבי העיר החצויה

לא חדר בודד וגם לא אגף. מוזיאון שלם. זה מה שמתכוונים משוגעים לדבר להקדיש בברלין ל"נקנקיית הקארי". הנקניקיה, אחד המאכלים הפופולרים ביותר בגרמניה, תזכה החל מהשנה הבאה למוזיאון משלה - כך סיפר המנהל המיועד של המוזיאון המוזר.

 

סיפורו של המוזיאון יחל בשנת 1949. התקופה במחוז שרלוטנבורג שבברלין היתה קשה. מלחמת העולם השנייה כבר תמה וגרמניה היתה שרויה בבידוד בינלאומי. הרטה יוור, יזמית ובשלנית, רצתה לשמח קצת את תושבי העיר החצויה והחלה למכור את נקניקיות הקארי, עליהן רשמה פטנט ייחודי.

 

המעדן הגרמני מוגש לרוב כשהוא פרוס לחתיכות קטנות, מוצף בקטשופ מכל עבר ומלווה באבקת קארי. את פיסות הנקניקיה נוהגים לאכול באמצעות מזלג מסורתי מעץ, שגם מקומו לא ייפקד מהמוזיאון החדש.

 

"נקניקיית הקארי היא פשוט נהדרת", סיפרה בירגיט ברלו, מנהלת המוזיאון, שהודיעה חגיגית על פתיחת המקום בשנה הבאה במסיבת עיתונאים רשמית. לדבריה, המוזיאון אמור למשוך אליו קהל של 350 אלף אוהבי נקנקיות קארי מדי שנה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די מנק
על מזלג. בדרך כלל מעץ
צילום: סי די מנק
צילום: סי די מנק
עכשיו המוזיאון
צילום: סי די מנק
מומלצים