שתף קטע נבחר

נתניהו הודיע שייעדר מהצבעה - ומסתכן בהדחה

שר האוצר יצביע בעד דחיית ההתנתקות בממשלה, ומתכוון להעדר מההצבעה בכנסת - אולי באמצעות נסיעה לחו"ל. בתגובה משגרים מקורבי שרון איום מרומז: "יש חוק, שר צריך לתמוך בהחלטות ממשלה ואין צורך בפרשנות אחרת". מקורביו של ביבי לא נשארים חייבים - ומזכירים כיצד שרון עצמו נעדר מהצבעה בכנסת - ונשאר. רגע האמת: ביום רביעי

ניסיון המאסף של סיעות הימין ו"המורדים" לעכב את תוכנית ההתנתקות מוביל למשבר חריף נוסף בין ראש הממשלה לשר האוצר - ששוב מגיע כמעט לכדי איום בפיטורים.

 

הסאגה החלה במספר הצעות חוק של חברים מסיעות הימין, הקוראות לדחות את יישום ההתנתקות בפרק זמן של מספר חודשים עד חצי שנה. ועדת השרים לענייני חקיקה החליטה שהממשלה תתנגד להצעות החוק, אולם השר ישראל כץ הגיש ערר - והנושא הועבר למליאת הממשלה.

 

ההצבעה על הערר של כץ מתוכננת למחר (א'). השר בנימין נתניהו, שבשבועות האחרונים תקף שוב ושוב את תוכנית ההתנתקות וקרא ל"בחינה מחודשת" של המהלך כולו, הודיע שיצביע נגד בממשלה. השאלה הגדולה, בה עוסקת המערכת הפוליטית כולה בשבוע האחרון, היא כיצד יצביע ביום רביעי בכנסת.    

 

לפי שעה, נתניהו, שהזים השבוע שמועות על כוונתו להתפטר, מתכוון "לשבת על הגדר" - ופשוט להיעדר מן ההצבעה, בין שבאמצעות נסיעה לחו"ל ובין שבהימנעות מכוונת מכניסה למליאה. כך לא ייאלץ להצהיר פומבית על תמיכה בהתנתקות, אך לכאורה גם לא יספק לשרון עילה להדחתו. ואולם, את ראש הממשלה ה"טריק" הזה לא מרגיע.   

 

בלשכתו של שרון מסרבים לאיים במישרין על שר האוצר, אולם בהחלט רומזים לו כי הכיסא מתנדנד. "יש חוק, על פיו שר צריך לתמוך בהחלטות ממשלה", אמרו אמש (יום ו') ל-ynet והוסיפו: "אין צורך בפרשנות אחרת. איננו מעלים על הדעת שנתניהו ינהג אחרת". 

 

גם האפשרות לשהייה בחו"ל אינה מרצה את אנשי שרון: "אם שר לא מגיע מסיבות שאינן תלויות בו להצבעה, זה דבר אחר. אלא שכאן מדובר בשר שהודיע מראש כי בכוונתו להפר את האחריות הקולקטיבית - זאת בשעה שעליו לכבד את היותו חלק מהממשלה, ולא להתנהג כגורם עצמאי. הלא בדיוק מאותה סיבה כבר הצביע בעד התוכנית בכנסת". 

 

שר הפנים, אופיר פז-פינס, הדגיש את הטענה כי "שר שמצביע נגד ההתנתקות מוכיח שאין לו מה לחפש סביב שולחן הממשלה", ואף קרא לשרון שלא להעלות לדיון בישיבת הממשלה את ערעורו של השר ישראל כץ נגד ההחלטה שלא לדחות את ההתנתקות. השר כץ תקף היום בתגובה את פינס. "אינני זקוק לאישור מפינס על מנת לקיים את הדיון. הדיון הכרחי לנוכח המראות של השבוע החולף, המתח הגובר והיעדר המוכנות לביצוע התוכנית", אמר השר כץ. "דרישתו של פינס היא בולשביקית ובלתי דמוקרטית", הוסיף.

 

מקורבי נתניהו, כצפוי, מבקשים לצנן את ההתלהבות: "זה בדיוק מה שעשה שר התשתיות אריאל שרון לראש הממשלה נתניהו בינואר 97', כאשר הצביע נגדו במליאת הממשלה ולא הגיע להצבעה במליאת הכנסת - ולמרות זאת נשאר חבר בממשלתו עד יומה האחרון", הם מזכירים. "איננו רואים שום מצב שיהיה כאן סטנדרט כפול". עוד מדגישים בסביבת שר האוצר, כי "מדובר בהצבעה מצפונית ממדרגה ראשונה. נתניהו לא ייכנע לאיומים של מקורבי שרון".  

 

גם בשמאל תוקפים את נתניהו, בעקבות כוונתו להצביע בעד דחיית ההתנתקות. ח"כ אבשלום וילן, מסיעת יחד-מרצ, אמר: "נתניהו הוא פחדן שלום סדרתי. הוא מאחז באורח ציני את עיני הציבור במשחק ה'כן' וה'לא' שלו. אם בכוונתו לחבל בתהליך, שיתפטר מהממשלה וינהל את מאבק המיעוט". 


פורסם לראשונה 01/07/2005 22:47

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סידור בחו"ל? נתניהו
צילום: ישראל הדרי
צילום: איי אף פי
לא יעלה על הדעת. שרון
צילום: איי אף פי
מומלצים