שתף קטע נבחר

מי ניסה "לצוד" את החתול המטפס?

מיכה (פפה) רוקנשטיין "קנה" את שמו בעולם הפשע בזכות יכולותיו לטפס על מרזבים בדרך לבתי עסק ולבתי מגורים. אחר הצהריים, בעת שהיה בחופשה מהכלא, ניצל מניסיון התנקשות בחולון. שני אלמונים ירו אל מכוניתו מאופנוע. רוקנשטיין מרצה עונש של תשע שנות מאסר על השוד הגדול במלטשת יהלומים ברמת-גן

ניסיון חיסול בחולון: שני אלמונים ירו אחר הצהריים (יום א') לעבר מכוניתו של מיכה (פפה) רוקנשטיין (64) מבת-ים, שנודע בכינויו "החתול המטפס", לאחר שנהג לפרוץ לבתי עסק ולדירות דרך מרזבים. היורים ארבו לרוקנשטיין, שהיה בחופשה מהכלא, בעת שנסע עם אשתו וילדיו בצומת הרחובות משה שרת ואלופי צה"ל בחולון. למרבה מזלו, הוא נפצע באורח קל-בינוני. 

 

רוקנשטיין הורשע לראשונה בשנת 1956, בהיותו בן 15 בלבד. מאז הוגשו נגדו 24 כתבי אישום בין השאר עבירות נגד הרכוש, הכוללות התפרצויות וגניבות. כמו כן, הורשע בהפצת מסמך מזויף, סחיטה באיומים, העלבת עובד ציבור, איומים וזילות בית המשפט. כעת שוברים במשטרה את הראש בשאלה - מי ניסה לחסלו, ואחת האפשרויות שנבדקות היא שרוקנשטיין הסתכסך בכלא.

 

סמוך לשעה 16:00 עצרו שני אלמונים רכובים על אופנוע ליד מכוניתו של רוקנשטיין ופתחו בירי לעברו. כתוצאה מהירי נפצע רוקנשטיין ופונה על-ידי צוות טיפול נמרץ של מד"א למרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר. עד שהמשטרה הגיעה למקום, המתנקשים הספיקו להיעלם. החקירה הועברה ליחידה המרכזית של משטרת מחוז תל-אביב.

 

רוקנשטיין "קנה" את שמו בעולם הפשע בזכות יכולותיו לטפס על מרזבים. בשנות ה-80 נחשד בארגון שוד מיליארד השקלים מקבוצת משקיעים סמוך לאוניברסיטת בר-אילן. בפרשה הזו, המשטרה לא הצליחה להוכיח את אשמתו והוא שוחרר מחוסר הוכחות. בעבר הוא ישב במאסר על שוד שנקרא "השוד המוקלט", לאחר שהמשטרה ביצעה מסדר זיהוי קולי שבו זיהה אחד הנשדדים את קולו של רוקנשטיין.

 

ביוני 1991 הוא הורשע בשוד מזוין של מלטשת יהלומים באזור בורסת היהלומים ברמת-גן. הנזק למלטשה נאמד ב-600 אלף דולר. דינו נגזר לתשע שנות מאסר, מהן חמש שנים בפועל והיתר על תנאי. הוא ערער על הרשעתו ועל חומרת עונשו, והמדינה ערערה מנגד לבית המשפט העליון על קולת העונש. בית המשפט העליון דחה את שני הערעורים.

 

אבל בכך לא תמו מעלליו. ב-1999 הורשע רוקנשטיין בביצוע חמישה מעשי שוד של מובילי יהלומים באזור רמת-גן ונשלח לעבודות שירות. בחודש יוני באותה השנה הציע לרוקנשטיין סוחר יהלומים שנקלע לקשיים כלכליים לשדוד פקידה המובילה יהלומים אל אחד מבנייני הבורסה ליהלומים ברמת-גן. רוקנשטיין סרב להצעה "עקב גילו", אך חרף זאת, הפגיש בין אותו סוחר לבין אדם אחר, שאותו הציג כ"בחור אמיץ שיודע את העבודה".

 

אותו אדם ואחרים שהצטרפו אליו, שדדו חודש אחר כך מוביל יהלומים, ונמלטו עם שלל יהלומים, בשווי של כ- 150,000 דולר. רוקנשטיין קיבל את היהלומים, ביודעו כי מדובר בשלל גנוב. הוא מכר את היהלומים וקיבל תמורתם סך של 130,000 דולר. שכר טרחתו הסתכם בסכום "צנוע" של 10,000 דולר. על כך קיבל רוקנשטיין עבודות שירות. אבל הוא לא טרח להתייצב עד סוף תקופת העבודות, ולכן נכלא מחדש.

 

השוד הגדול במלטשת היהלומים

 

לאחר פסק זמן שנמשך מספר שנים, חזר וביצע עבירה דומה. זה קרה בתחילת 2002, חודש לפני שגמר את עבודות השירות שלו. כשהוא בן 61, שדד את מלטשת היהלומים של שמואל שניצר ברמת-גן. רוקנשטיין ומאיר חביב, שהיו שותפים בעבר לכמה מעשי שוד, המתינו כשהם חמושים באקדחים במדרגות הבניין מעל המלטשה של משפחת שניצר. ברגע שהגיע אחד העובדים למקום, הצמידו לו אקדח וביקשו ממנו לפתוח את המלטשה.

 

לאחר שהדלתות נפתחו, קשרו באזיקי פלסטיק את העובד, לא לפני שפתח להם את הכספת. הם נמלטו עם יהלומים בשווי 300 אלף דולר. רוקנשטיין וחביב הופללו באמצעות מערכת מצלמות ממוחשבת שהרכיב שמואל שניצר, כדי לפקח על הבניין במתחם הבורסה ברמת-גן. בצילומים נראו השניים מגיעים למלטשה בלי תיקים ויוצאים ממנה בריצה עם תיקים גדולים ועמוסי כל טוב. הם נדונו ל-9 שנות מאסר.

 

רוקנשטיין אמר אז "אני כבר לא מטפס וכל פעם שיש שוד, המשטרה מטפסת עלי. אני בן אדם חולה שבקושי יכול לעלות במדרגות. הגעתי לבורסה לצורך סידורים במשרד נסיעות". שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, אורי שוהם, כתב בשעתו בהכרעת הדין כי "רוקנשטיין אינו בוחל באמירות שקר, הן בחקירה והן בבית המשפט". בהחלטתו ציין השופט כי אפילו רוקנשטיין בהודאתו אמר לתובעת במשפט "את מכירה אדם שנאשם במשפט כזה ולא ייתן עדות שקרית? אני 14 שנים בבית סוהר ופחדתי. כל פעם שעוצרים אותי אני משקר בעדות, כל פעם".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילומים: רויטרס, סי די בנק
אילוסטרציה
צילומים: רויטרס, סי די בנק
מומלצים