שתף קטע נבחר

ביהמ"ש החליט להקפיא ההליכים נגד קלאבמרקט

השופטת ורדה אלשייך אישרה הקפאת הליכים לרשת השיווק עד 17 באוגוסט. אתמול דחה ביהמ"ש את הבקשה להעניק צו הקפאת הליכים במעמד צד אחד, וקבע כי עד לדיון הבוקר לא יינקטו הליכי גבייה נגד הרשת, שצברה עד כה חובות של 1.378 מיליארד שקל לבנקים ולספקים

שופטת בית המשפט המחוזי בתל אביב ורדה אלשייך אישרה לפני שעה קלה הקפאת הליכים לרשת השיווק קלאבמרקט עד 17 באוגוסט. את הבקשה להקפאת הליכה הגישה הרשת אתמול (ג'), לאחר שהתברר כי חובה של הרשת למאות ספקים מסתכם בכ-1.4 מיליארד שקל. כמו מינתה השופטת את רו"ח גבי טרבלסי ועו"ד שלמה נס לנאמני הרשת.

 

במהלך הדיון בבית המשפט שאלה השופטת אלשייך מדוע לא התנו בעלי המניות העיקריים של הרשת (משפחת בורוביץ') את חלקם בתהליך ההבראה של הרשת. בתשובה לשאלה אמר עו"ד  יוסי גרוס שייצג את קלאבמרקט, כי "הבעלים העלו בעצמם את ההצעה שייתנו כסף, אך היא נפלה במהלך משא ומתן עם הבנקים. דובר על כך שהבעלים יתנו 10 מיליון שקלים והבנקים 90 מיליון. אם ההצעה הייתה יוצאת לפועל הם היו משלמים".

 

רשת קלאבמרקט הגישה אתמול (ג') בקשה דחופה לבית המשפט המחוזי בתל אביב להקפיא את ההליכים המשפטים כנגדה, כאמצעי הגנה מפני נושיה.

 

השופטת ורדה אלשייך החליטה אתמול אחר הצהריים שלא להעניק צו הקפאת הליכים במעמד צד אחד וקבעה כי לא יינקטו הליכי גבייה כלשהם, לרבות עיקולים נגד הרשת, עד לדיון הבוקר. לדיון זה הוזמנו כל נושי הרשת שלהם חובות מעל 100 אלף שקל (כל אחד).

 

הבקשה הוגשה אתמול לבית המשפט על ידי עו"ד אריה דנציגר ממשרד פרופ' יוסי גרוס. קלאבמרקט ביקשה למנות את רו"ח גבי טרבלסי למנהל מיוחד לרשת.

 

חובותיה של הרשת, בשליטת קבוצת בורוביץ'-רוזן, מסתכמים ב-1.378 מיליארד שקל. בעלי החוב העקריים הם הספקים, להם חייבת הרשת 500 מיליוני שקל, ובנק לאומי - חוב של 415 מיליון שקל. כן חייבת הרשת 84 מיליון שקל לבינלאומי ודיסקונט.

  

בכירים בבנקים ציינו שלשום כי לא תהיה נכונות להגדיל את קווי האשראי של הרשת, וכי בנקים ינסו לגבש חבילת מימון המתאימה יותר לצרכים הנוכחיים של הרשת. אחת הסברות היא כי הבנקים יעדיפו לתמוך ברשת מאשר לדרדר את מצבה, מאחר שהמשך ההרעה בפעילותה העסקית מפחיתה את סיכויהם של הבנקים לקבל בחזרה את האשראי שנתנו.

 

שלשום הודיע יעקב גינזבורג, מנכ"ל הרשת, על סיום תפקידו לאחר שלוש שנים. על פי הערכות בשוק ההון, גינזבורג סיים את תפקידו בלחץ הבנקים המלווים לרשת.

 

מהנהלת החברה נמסר כי בכוונת בעלי רשת קלאבמרקט לגייס משקיעים חדשים ולהמשיך בתנופת השינוי הארגוני של פתיחת סניפי רשת "אימפריה".

 

בישיבת דירקטוריון הרשת, שהתקיימה אתמול בבוקר, הביעו כל הדירקטורים אמון מלא ברשת, בעובדיה ובלקוחות, וביקשו מהספקים והעובדים לגלות אורך רוח ולאפשר למנהל הממונה לפעול לפתרון המשבר. עוד נמסר כי סניפי הרשת ממשיכים את פעילותם כרגיל.

 

ל"ידיעות אחרונות" נודע כי אתמול פנה רוני קוברובסקי נשיא קוקה קולה ישראל, בשם יצרני המזון לממונה על ההגבלים העיסקיים, דרור שטרום, בבקשה להתיר להם לפעול יחד ולשכור במשותף עו"ד שייצג אותם במשותף כצד בהסדר. הספקים חוששים כי במסגרת הסדר הנושים יוצע להם החזר

של 30% בלבד מהחוב.

 

ל"ידיעות אחרונות" נודע כי לכל אחד מספקי המזון הגדולים בארץ חייבת קלאבמרקט עשרות מיליוני שקלים על פי הפירוט הבא: לאסם - 50 מיליון שקל, לשטראוס-עלית - 65 מיליון שקל, לתנובה - 50-40 מיליון שקל וקוקה קולה-טרה - כ-60 מיליון שקל. בנוסף, כפי שפורסם לראשונה בידיעות אחרונות, הודיעה חברת ביטוח האשראי של כלל ביטוח לפני כמה חודשים, כי היא חדלה מלבטח את הספקים של רשת קלאבמרקט. משמעות הדבר היא כי אין לצפות להחזר מהביטוח בגין החובות האבודים שצברו הספקים.

 

עתה בודקים הספקים אפשרות לתבוע אישית דירקטורים בחברה על מצג שווא, לכאורה. לטענתם, נציגיה של קלאבמרקט ישבו עם הספקים והציגו תמונה מטעה על מצבה של הרשת, שבעקבותיה הסכימו להמשיך ולספק לה סחורות. עם הדירקטורים הבולטים של הרשת נמנים תמי מוזס-בורוביץ', נמרוד הורוביץ ויעקב גלברד מנכל פלאפון. כמה מהספקים קראו אתמול לחברות במשק להחרים את אל על ולהימנע מנסיעה בטיסותיה.

 


פורסם לראשונה 12/07/2005 12:41

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
הרשת במשבר
צילום: שאול גולן
איזי בורוביץ'. מבעלי הרשת
צילום: סיון פרג'
מומלצים