שתף קטע נבחר

סקירה ראשונית: אינטרנט אקספלורר 7

מי שלא ידע מימיו דפדפן אחר מלבד ה-IE, עשוי להתרשם. עבור כל השאר, אינטרנט אקספלורר 7 מספק תחושה של שידור חוזר. האם בשביל זה חיכינו ארבע שנים? מיקרוסופט תצטרך להתאמץ הרבה יותר כדי למנוע את זליגת הגולשים לדפדפנים אחרים

כמעט ארבע שנים חלפו מאז שדרגה מיקרוסופט את הדפדפן אינטרנט אקספלורר, נצח במושגי זמן אינטרנט. בהכללה גסה, אם אינטרנט אקספלורר מייצג את הדור השני בהתפתחות דפדפני האינטרנט, המתחרים, בהם Firefox 1.06, Opera 8.0,Safari ו-Netscape 8.0 הם עמוק בדור השלישי.

 

העובדה כי מיקרוסופט הצליחה לשמר את השליטה של אינטרנט אקספלורר בשוק הדפדפנים לא יכולה להעיד על בכירותו של הדפדפן שלה אלא בעיקר על עוצמת המונופול. למרות זאת, סקרים אחרונים מעידים כי FireFox כבר מגרד את קו 10 האחוזים, ואפילו מיקרוסופט הבינה כי לא תוכל לדבוק במדיניות ה"שב ואל תחדש"

שלה.

 

אמנם, מספר דפדפנים, בהם Maxthon, Deepnet Explorer, Secure IE ו-Avant, שאינם אלא מעטפת של אינטרנט אקספלורר, משדרגים את הדפדפן הוותיק ומוסיפים לו יכולות. אך גם אם מאוד מתאמצים, אי אפשר להפוך כרכרה למכונית עתידנית של לקסוס.

 

לשם כך, דרוש לשכוח מכל מה שהכרנו ולבנות דפדפן חדש. אינטרנט אקספלורר 7, שיצא בשבוע שעבר בגירסת בטא ראשונה (ביחד עם גירסת בטא ראשונה ל-Windows Vista), רחוק מלספק את התחושה הזו.

 

חשוב להדגיש, כי בשלב מוקדם זה, שום דבר עדיין לא גמור. תכונות חשובות עוד צפויות להתווסף ל-IE 7 בהמשך, והיו תקדימים לשינויים דרמטיים ביישומים בין גירסאות מוקדמות לגירסה הסופית. אך על פי גירסת הבטא הראשונה, ורק על פיה, אינטרנט אקספלורר 7 מספק בעיקר תחושה חזקה של "גם אני".

 

כמעט ארבע שנים חלפו, והחידושים העיקריים שמציעה מיקרוסופט הם תמיכה בגלישה באמצעות לשוניות (tabbed browsing, המופיעות בחלק העליון של איזור הגלישה ומאפשרות לעבור מדף אינטרנט אחד למשנהו בקליק אחד, מבלי לפתוח חלון חדש) ותמיכה מובנית ב-RSS? הרשו לי לא להתרשם. יכולות אלה כבר משולבות בכל הדפדפנים המתחרים זה כמה שנים.

 


החידוש: RSS

 

יתרונות

 

הממשק של הדפדפן החדש שונה מקודמו ודורש זמן הסתגלות. כל השינויים נועדו לפשט ולצמצם את איזור סרגלי הכלים של הדפדפן, שהפך צפוף למדי, במיוחד אם מוסיפים לו סרגל כלים אחד או שניים.

 

הלחצנים הרגילים של סרגל הכלים (אחורה, קדימה) הוקטנו, ולחצנים אחרים - כמו לחצו הרענון - הועלמו (עדכון: הגולש אלון האיר את עיני והעיר שכפתור הרענון כן נמצא - אך הוקטן ושולב מימין לחלון הכתובת).

 

שורת הכתובת של הדפדפן "ננעלה" לחלק העליון של הדפדפן על מנת למנוע החלפתה בתוכנות ריגול המחקות אותה במראה, ולצדה שולב שדה חיפוש המוביל ישירות למנוע החיפוש החדש

של MSN. זה יהיה, אם מותר לנחש, הקלף המנצח של מיקרוסופט מול גוגל - כאשר חלון החיפוש כל כך זמין וקרוב, לבטח יהיו גולשים שיעדיפו אותו על פני גלישה לאתר גוגל או שימוש בסרגל הכלים של החברה.

 

לזכותה של מיקרוסופט, יש לציין כי ניתן בקלות להחליף את מנוע החיפוש שנקבע כברירת מחדל, באמצעות תפריט נפתח קטן המשולב מצד ימים לשדה החיפוש.

 

בשורה חיובית למשתמשים היא בתחום ההדפסה: כל מי שניסה להדפיס דפי אינטרנט היישר מהדפדפן מכיר את התופעה של קטיעת השוליים, העלמות גופנים ועוד אסונות קטנים שכאלה. ובכן, לא עוד. אינטרנט אקספלורר 7 יתאים אוטומטית את התכנים לדפים המודפסים.

 

תכונה יעילה נוספת, מסנן הפישינג, אמור לסייע למשתמשים להתגונן מפני הונאות מקוונות - ניסיון של נוכלים לגנוב פרטים אישיים כמו מספרי כרטיסי אשראי, שמות משתמש וססמאות, באמצעות התחזות לאתרי אינטרנט לגיטימיים. למעשה, מדובר בשירות מקוון שבוחן כל אתר על פי מאגר מידע ברשת ומזהיר את המשתמש בכל מקרה של חשד לרמאות.

 

חסרונות

 

אינטרנט אקספלורר 7 לא יפעל במערכות ההפעלה Windows XP ללא חבילת העדכונים SP2. מיקרוסופט עושה זאת משיקולי אבטחה, אך דומה כי זו גישה נפסדת. משתמשים לא מעטים נמנעים מהתקנת SP2 או הסירו את החבילה לאחר התקנתה, מסיבות שונות, בהן תוכנות שחדלות לפעול, מחסור במנהלי התקנים מתאימים ובעיות בגלישה באתרים מסוימים. הדפדפנים המתחרים מצליחים להיות מאובטחים גם מבלי לחייב את המשתמש להוריד את SP2.

 

לשוניות הגלישה פעלו היטב בבדיקה, וכוללות תכונה המאפשרת לפתוח בקלות לשונית חדשה - באמצעות לחיצה על קצה הלשונית הקיימת. מצד שני, תכונה זו מועתקת לחלוטין מדפדפנים אחרים ואין בה שמץ של מקוריות.

 

האפשרות של ניהול תוספים (manage add ons) שולבה כבר באינטרנט אקספלורר 6, עם התקנת SP2, וכך גם לגבי חוסם הפופ אפים. איזור המועדפים שונה קלות אך נותר בלתי ידידותי כפי שהיה, וללא תכונות מיון בסיסיות. תכונת ה-RSS לא פעלה עדיין בדפדפן שנבדק אך מיקרוסופט הקדישה ל-RSS מקום של כבוד בסרגל הכלים הקבוע, וכאשר הדפדפן יאתר בדף feed של RSS, האייקון צפוי לדלוק. תכונה זו צפויה להיות זמינה רק בגירסת הבטא השנייה, הצפויה בהמשך השנה.

 

מיקרוסופט הכירה בחשיבות של תמיכה בתקנים של ה-W3C, בהם CSS1, HTML4 ו-PNG אך על פי דיווח של ZDnet.com, החברה הכירה בכך שלא תעמוד במבחן העמידה בתקנים, הידוע בשם Acid2. הסטנדרטים חשובים, מפני שהם מאפשרים למפתחי אתרים לבנות דפי אינטרנט המתאימים לכל סוגי הדפדפנים.

 

השורה התחתונה: מי שלא ידע מימיו דפדפן אחר מלבד ה-IE, עשוי להתרשם. עבור כל השאר, אינטרנט אקספלורר 7 מספק תחושה של שידור חוזר. האם בשביל זה חיכינו ארבע שנים? מיקרוסופט תצטרך להתאמץ הרבה יותר כדי למנוע את זליגת הגולשים לדפדפנים אחרים. נצטרך לחכות לגירסת הבטא השנייה כדי לבדוק אם הלקחים יופקו.

 

ציון

 

הערה חשובה לגולשים ישראלים: אינטרנט אקספלורר 7 אינו זמין להורדה באופן רשמי, ועל אף שניתן לאתר את הדפדפן להורדה ברשתות שיתוף קבצים, השימוש בו אינו מומלץ בשלב מוקדם זה. הדפדפן עדיין אינו בשל לשימוש המוני, ויש בו עדיין באגים רבים. אם תתקינו בכל זאת, תתקשו מאוד להסירו ולחזור לאינטרנט אקספלורר 6. ההמלצה החמה שלנו: לא להוריד, לא להתקין, בשלב זה. (משתמשי Windows XP בממשק עברי ממילא לא יוכלו להתקין).

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אינטרנט אקספלורר. מיקרוסופט תצטרך להתאמץ יותר
מומלצים