שתף קטע נבחר

מצלמות דיגיטליות: חידושים עתידיים

עדכונים קצרים לגבי המצלמות הדיגיטליות הצפויות להגיע בקרוב לשוק, תוך התייחסות לקטגוריות שנסקרו בכתבות הקודמות. כתבה רביעית

כתבות נוספות במדריך זה:

 

 

מה צפוי בקרוב בקטגוריית המצלמות הקטנות?

 

EasyShare One מבית Kodak תגיע לשוק בקרוב. היא מצוידת במסך מגע בגודל 3 אינץ', וב-256 מגהבייט זכרון (תתמוך גם בכרטיסי SD).

 

Panasonic Lumix DMC-LS1 היא מצלמת 3 מגה-פיקסל במחיר 300 דולר, המציעה עדשת זום X3 עם ייצוב תמונה אופטי.

 

Nikon מתמקדת בשיפור חיי הסוללה. מצלמות Nikon Coolpix 5900 (עם 5 מגה-פיקסל, 350 דולר) ו-Coolpix 7900 (עם 7מגה-פיקסל, 450 דולר) יצלמו 270 תמונות בכל טעינה של סוללת lithium ion.

עם סוללות חד פעמיות ניתן להגיע ל-300 תמונות. לשתי המצלמות מצב צילום "face-priority", בו ניתנת עדיפות למיקוד בפני המצולמים.

 

Sony מרחיבה את קו W המאופיין במסך 2.5 אינץ', ומשיקה את Sony Cyber-shot DSC-W5 (עם 5 מגה-פיקסל, 350 דולר), ו-Cyber-shot DSC-W7 (עם 7 מגה-פיקסל, 450 דולר). המצלמה החדשה Sony Cyber-shot PDC-P200 (עם 7.2 מגה-פיקסל, 400 דולר) מצוידת במסך שני אינץ'.

 

HP מוסיפה מגה-פיקסלים, ומציעה מצלמת 6 מגה-פיקסל ראשונה - HP Photosmart R717. מסך 1.8 אינץ' בלבד. צפויה לעלות 300 דולר.

 

 

מה צפוי בקרוב בקטגוריית המצלמות הקטנות מאוד?

 

החדשות הגדולות הן הגודל: המצלמות קטנות, המסכים גדולים ויש יותר מגה-פיקסל.

 

Canon PowerShot SD500 Digital Elph החדשה מצוידת במסך 1.8 אינץ' ובחיישן 7 מגה-פיקסל (500 דולר).

 

Fuji מציעה את Fujifilm FinePix Z1 (עם 5.1 מגה-פיקסל, 450 דולר) ואת FinePix F10 (עם 6.3 מגה-פיקסל, 500 דולר). שתיהן מצוידות במסך 2.5 אינץ', ומשתמשות בטכנולוגיית Real Photo Technology להפחתת רעש.

 

Casio מציעה  את Casio Exilim Zoom EX-Z57 (עם 5 מגה-פיקסל, 400 דולר). המסך גדל ל-2.7 אינץ' וחיי הסוללה מספיקים ל-400 תמונות.

 

Nikon מציעה את Nikon Coolpix S1 (כ-400 דולר), בעובי 2 ס"מ, עם מסך בגודל 2.5 אינץ'. Olympus Camedia D-630 Zoom, הזולה ב-100 דולר, מצוידת במסך 2 אינץ', ועבה קצת יותר.

 

Sony הכריזה על מצלמת Sony Cyber-shot DSC-T33, דקה יותר מ-DSC-T1.

 

מה צפוי בקרוב בקטגוריית מצלמות SLR?

 

את החדשות בעולם SLR מספקת חברת Canon, שהודיעה על השקת Canon EOS Digital Rebel XT. המצלמה החדשה משתמשת בחיישן CMOS עם 8 מגה פיקסל במקום בחיישן המקורי של 6 מגה-פיקסל. דגם XT קל וקטן, והחברה טוענת שזו מצלמת SLR הקלה ביותר בעולם. המצלמה מהירה בהרבה מהדגם הקודם. היא אמורה לצלם במהירות 1/4,000, וללכוד עד 14 תמונות במצב מתפרץ (בקצב של 3 תמונות לשניה). מצלמה עם עדשת 18-55 מ"מ תעלה 1,000 דולר, ומחיר הדגם הקודם צפוי לרדת ל-800 דולר.

 

מה צפוי בקרוב בקטגוריית סופר זום?

 

המצלמה החדשה של Sony בקטגוריית סופר-זום היא Sony Cyber-shot DSC-H1 שהולכת ראש בראש מול המועמדת של Panasonic. ל-H1 עדשת זום X12 ומנגנון ייצוב תמונה אופטי.

צילום: פי סי מגזין
מצלמה דיגיטלית (צילום: פי סי מגזין)

העדשה איטית יותר מזו של המתחרה. 

 

Panasonic מוסיפה לקו המוצרים את Panasonic Lumix DMC-FZ4 (עם 4 מגה-פיקסל, 450 דולר), ואת Lumix DMC-F25 (עם 5מגה-פיקסל, 500 דולר(. שני הדגמים מצוידים בעדשת זום X12 מבית Leica, ומבוססים על מנוע LSI Venus Engine המהיר.

 

Kodak תוסיף את Kodak EasySare Z7590 (כ-450 דולר) שתקנה שליטה ידנית רבה יותר בהשוואה לדגם DX7590. כמו כן יתווספו היסטוגרמות בזמן אמת ועינית אלקטרונית משופרת. דגם EasyShare Z740 (עם 5 מגה-פיקסל, 400 דולר) מצויד בעדשת זום X10, במסך 1.8 אינץ' וב-32 מגהבייט זכרון פנימי.

 

Konica Minolta תשווק את DiMage Z5 (עם 5 מגה-פיקסל, 500 דולר) המחליף את דגם Z3. הדגם החדש מצויד בעדשת זום X12 ובמערכת ייצוב תמונה.

 

  • מצלמות דיגיטליות: כתבה ראשונה.
  • סקירה: מצלמות קטנות ומצלמות חובבים.
  • מצלמות SLR, סופר זום ובנות כלאיים (וידאו וסטילס).
  •  

    תרגום: נדבי נוקד

     

      תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    Kodak EasyShare One. עם 256 מגהבייט
    Kodak EasyShare One. עם 256 מגהבייט
    צילום: פי סי מגזין
    HP Photosmart R717. מצלמת 6 מגהפיקסל ראשונה
    HP Photosmart R717. מצלמת 6 מגהפיקסל ראשונה
    צילום: פי סי מגזין
    Fujifilm FinePix Z1. הפחתת רעש
    Fujifilm FinePix Z1. הפחתת רעש
    צילום: פי סי מגזין
    Casio Exilim Zoom EX-Z57. חיי סוללה ל-400 תמונות
    Casio Exilim Zoom EX-Z57. חיי סוללה ל-400 תמונות
    צילום: פי סי מגזין
    Canon EOS Digital Rebel XT. חיישן CMOS עם 8 מגה פיקסל
    Canon EOS Digital Rebel XT. חיישן CMOS עם 8 מגה פיקסל
    צילום: פי סי מגזין
    Canon EOS Digital Rebel XT. ה-SLR הקלה בעולם
    Canon EOS Digital Rebel XT. ה-SLR הקלה בעולם
    צילום: פי סי מגזין
    Konica Minolta DiMage Z5. מערכת ייצוב תמונה
    Konica Minolta DiMage Z5. מערכת ייצוב תמונה
    צילום: פי סי מגזין
    מומלצים