שתף קטע נבחר
צילום: איי פי

אלי סיני: תפילה ולימוד תוך כדי פינוי

יום הפינוי בצפון רצועת עזה עבר כמעט ללא אירועים חריגים, אך סיפק שוב תמונות נדירות בעוצמתן. בין השאר פונו 15 מסתננים מישיבה מאולתרת, והמשיכו להתפלל בידיהם של החיילים. לא לפני שהתווכחו עם המג"ד בצורה מנומסת, וקראו פסוקים התומכים בעמדתם. גם המג"ד הפתיע וקרא פסוקים המצדדים בעמדתו

15 מסתננים גרו מזה תקופה ארוכה באלי סיני, למדו תורה והתפללו כל היום. הם נחשבו ל"מסתננים" הוותיקים ביותר ברצועה, ואף זכו לתמיכה ולגיבוי מצד התושבים המקומיים. היום (א') הגיע תורם להתפנות יחד עם אחרוני תושבי ההתנחלות. הפינוי באלי סיני עבר בשקט ובלי אירועים חריגים.

 

 

הם ניהלו משא ומתן ארוך שהתחיל במדרגות, והמשיך לישיבה המאולתרת בבית הכנסת. מפקד הגדוד, סגן-אלוף רוני סרי, ניהל את המגעים עם המסתננים מטעם צה"ל. הוא הודיע להם שהוא בא לפנותם ונענה בעלבון. "סבא שלך לא היה מפנה בית כנסת. אין שום מדינה בעולם שתעשה דבר כזה ליהודים. אנחנו רואים בכך מלחמה על בית כנסת, זה לא רק עניין של מאבק על אדמה".

המשא ומתן בין המג"ד למסתננים (צילום: דובר צה"ל) 

 

"יש פה אנשים שימותו מצער. יש אנשים שיהיו מובטלים ואחרי שבוע של התהליך הזה אנחנו גם יודעים שאין פתרונות לאנשים. האם אתה תיקח מפה אנשים לבית שלך?", אמרו לו. 

 

"אני מכיר את כל האנשים פה, את בוהדנה ואת חכמון ואת הרפז", השיב סרי. "יש לי את הטלפונים שלהם ולהם יש את הטלפונים שלי, אני מדבר איתם והם מוזמנים אליי הביתה, ולכל חייל אחר מהגדוד שלי. אבל הם רוצים להתפנות בשקט. הם רוצים לקיים טקס מכובד ואני מבקש שתאפשרו להם לעשות את זה. אני מכיר אותם, הם רוצים את השקט שלהם".

  

סרי סיפר למסתננים, שהתפללו בישיבה, שגם הוא מכיר את המקורות וכך - במשך שעה ארוכה ציטטו הצדדים מתוך המקורות. המסתננים קראו פסוקים התומכים בעמדתם, ואילו סרי ציטט פסוקים אחרים התומכים בעמדתו.  

רגעי הפינוי באלי סיני (צילום: דובר צה"ל)

 

בסופו של דבר ניתנה הפקודה לפנות אותם, וחלקם, כפי שניתן לראות בצילום הווידאו, המשיכו לקרוא פסוקים מהמקורות בידיהם של החיילים המפנים. הם קרעו קריעה בצאתם מבית הכנסת והועלו על האוטובוסים.

 

מאוחר יותר, בשעות הערב צעדו ברגל כ-140 איש (יותר מ-40 משפחות) שהתפנו מאלי סיני בשיירה ארוכה מההתנחלות לכיוון ניסנית, שם יאספו את המשפחות שפונו בניסנית, בדרך ליד מרדכי. שם הם מתכוונים להישאר עד שיימצא פתרון ליישוב קבע. בראש השיירה נסע ג'יפ של אריק הרפז, אביה של לירון הרפז, שנרצחה בפיגוע באלי סיני. לג'יפ חובר גורר ועליו אנדרטת הזיכרון ושלט הכניסה להתנחלות.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צפריר אביוב
כוחות צה"ל מגיעים לאלי סיני
צילום: צפריר אביוב
צילום: צפריר אביוב
הפינוי התנהל בשקט
צילום: צפריר אביוב
צילום: איי פי
האריזה שלפני
צילום: איי פי
מומלצים