שתף קטע נבחר

ידו של פעוט בן שנתיים רוסקה במטחנת בשר

הילד תחב את ידו למטחנה בביתו ביישוב הבדואי שגב שלום. הדוד מספר: "סובבתי את הראש לרגע כדי להביא מגבת ואז שמעתי את הילד צורח וראיתי שהיד שלו בתוך מטחנת הפלאפל". הוא הובהל לבית החולים "סורוקה" ומצבו מוגדר קל-בינוני

מוחמד אל-טרבין, פעוט כבן שנתיים מהיישוב הבדואי שגב שלום, איבד שלוש מאצבעות ידיו, לאחר שתחב אותן למטחנת בשר. סבו לקח אותו למרפאת קופת חולים המקומית, כשחולצתו ספוגה בדם. הפעוט קיבל טיפול רפואי ראשוני וצוות מד"א שהוזעק למקום העביר אותו לטיפול בבית החולים "סורוקה" בבאר שבע, שם מוגדר מצבו קל עד בינוני. 

 

מבית החולים נמסר שהפעוט הוכנס לחדר הניתוח, ובסופו ניתן יהיה להעריך איזה נזק נגרם. הפעוט שהה עם אחותו בת השלוש וחצי יחד עם דודו מגדי, בן 28. יחד הכינו פלאפל לארוחה המשפחתית.

 

הדוד רצה לשטוף לשניים את הידיים, העלה אותם על כסא קרוב לכיור "סובבתי את הראש לרגע כדי להביא מגבת ואז שמעתי את הילד צורח וראיתי שהיד שלו בתוך מטחנת הפלאפל. מיד שלפתי את היד ורצתי איתו החוצה כדי להביא אותו למרפאה הקרובה", סיפר ל-ynet בבית החולים.  

 

"רצתי החוצה בהיסטריה עם הילד עלי וחיפשתי מישהו שייקח אותי למרפאה כי ידעתי שאסור לחכות, גם לא רגע במקרה כזה". הפעוט הגיע למרפאה בשגב שלום וקיבל טיפול ראשוני בחבישה ומיד הוזמן אמבולנס. אביו של מוחמד, מוחיי, סיפר שקיבל את הקריאה בזמן שהיה בעבודה. הוא הגיע לבית החולים יחד עם קרובים נוספים.

 

מחוץ לבית החולים ישבו חברים ובני משפחה שדאגו לשלומו של הפעוט, הצעיר מבין שלושת ילדי משפחת אל-טרבין. "אני מרגיש אשם. אם לא הייתי מסובב את הראש", אמר הדוד שמתקשה להירגע, "הגעתי מבולבל, אני עדיין מבולבל. הראש לא חושב. כועסים עלי, ואני כועס על עצמי". 

 

ירון בראל, חובש רפואת חרום במד"א, סיפר ל-ynet: "קיבלנו במוקד פנייה על תינוק עם כריתת אצבעות כתוצאה ממטחנת בשר. הגעתי עם הפראמדיקית טובה יעקובוביץ ועוד מתלמדת לקופת חולים.

 

"הילד היה בהכרה, במצב של הלם. הוא הגיע עם הסבא שלו והאמא הגיעה מאוחר יותר לקופת החולים והחלה להכות את עצמה. האצבעות נטחנו במטחנת הבשר וכמובן שאין אפשרות לחברן מחדש". 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אמבולנס מד"א
אמבולנס מד"א
צילום: שאול גולן
מומלצים