שתף קטע נבחר

סוף שבוע של מחזאות צעירה בבית ליסין

פסטיבל "פותחים מסך" ייפתח ב-15 בספטמבר ויימשך שלושה ימים, במהלכם יוצגו עשרה מחזות מקוריים חדשים בהקראה מבוימת

פסטיבל "פותחים מסך" מייסודו של תיאטרון בית ליסין יארח בשנה השישית לקיומו עשרה מחזות מקוריים חדשים לסוף שבוע של מחזאות צעירה. בפסטיבל, שייפתח ביום ה', 15 בספטמבר, ישתתפו השנה עשרות שחקנים ויוצרים שיקיימו קריאה מבוימת של המחזות. בין המשתתפים באירועים: שלמה בר-שביט, זהרירה חריפאי, שלמה וישינסקי, מירב גרובר, רוזינה קמבוס, אלברט כהן, עמוס לביא, אמנון מסקין, גאולה נוני, מיכה סלקטר, אלון אופיר, טלי אורן, מיה דגן, דנה איבגי, אושרי כהן, מתי אטלס, שרון אלכסנדר, אלכס אנסקי, גילת אנקורי, אפרת בוימולד, גילי בן אוזיליו, דודו בן זאב, דביר בנדק, ירדן בר כוכבא, מורדי גרשון, יפתח קליין ואמיר קריאף.

 

"יש בתי ספר למשחק וגם לבימוי שלהם מוקדשת תשומת לב מספקת בישראל, אבל מחזאות הוא תחום חסר", אמרה מנכ"לית תיאטרון בית ליסין ויוזמת הפסטיבל, ציפי פינס, "רצינו ליילד מחזאות ישראלית שחסרה לנו מאוד וזו הסיבה שלפני שש שנים החלטנו ליזום אירוע שייצר עשייה, יאפשר לבחון אותה על קהל ולשכלל את הכתיבה".

 

צילום: אלי דסה, בית ליסין

פינס הוסיפה ואמרה: "פעם מחזה מקורי נחשב למילה גסה, היום מבינים שיצירה מקורית חשובה לא פחות מקלאסיקה. אנחנו רואים את זה גם בהיענות הקהל שרוצה שידברו אליו ועל דברים שקרובים אליו". את פסטיבל "פותחים מסך" בניהולו האמנותי של אבישי מילשטיין, דרמטורג הבית של תיאטרון "בית ליסין", ליוותה השנה ועדה אמנותית הכוללת את המנכ"לית ציפי פינס, המחזאית והבמאית גורן אגמון והבמאית פנינה גרי.

 

המחזות שישתתפו בפסטיבל הם: "מיני – ישראל" מאת אלי דור-חיים בבימויו של ד"ר רזי אמיתי, המציג מערכת יחסים מורכבת בין מיני וישראל; "יום האם" מאת גיורא יהלום בבימויה של דדי ברון שמביא דרמה פסיכולוגית על משפחה במשבר; "משפחה ברכבת" מאת אלדד כהן בבימויו של רוני פינקוביץ' על ארעיות, נאמנות ואהבה בתוך המשפחה ומחוצה לה; "ילד, הנה ציפור" מאת דניאל לנזיני בבימויה של חגית רכבי על משפחה יהודית מרוקאית המהגרת לצרפת בשנות השישים ונוחתת בבית בושת עליז וססגוני; "פרחים לחגית" מאת רות סגל ובבימויו של בנה, יונתן, על שחקנית שפרשה לגמלאות ומצטרפת לפורץ שחדר לדירתה לסדרה של פשעים עליזים; "רחוב העלובים" מאת שגית סול ובבימויה של איה שבא - קומדיה על ההונאה שבשאיפה לנחת ועל האהבה שבדרך כלל מנצחת; "המודל" מאת איסי ממנוב ובבימויו העוסק ביצר, יצירה וציור; "הניתוח של מרילין מונרו" מאת יצחק פריד ובבימויו של משה קפטן המתרחש במחלקה פתולוגית אליה מגיעה גופתה של מונרו; "חלון ראווה" מאת אייל פרלמן ובבימויו על המרחק בין אלמוניות לאינטימיות ועל המפגש בין הבודדים מאוד לבודדים יותר; "שבאח" מאת אורי רום ובבימויו של עודד קוטלר על ברית הנרקמת בין פלסטיני המשתלט על בית משפחה יהודית כדי להתקבל לארגון טרור לבין סב המשפחה המתחשבן עם ההיסטוריה.

 

במקביל לפסטיבל "פותחים מסך" יקיים השנה תיאטרון "בית ליסין" בפעם הראשונה את פסטיבל "פותחים במה" במטרה לעודד במאים צעירים. במסגרת זו יוצגו שלוש הפקות בימתיות מלאות למחזות מקור ישראליים. המחזות שנבחרו להפקה הם: "בשידור חי" מאת דפנה אנגל ובבימויה של נועה רבן שבוצע לראשונה כקריאה במסגרת פסטיבל "הרמת מסך" בשנה שעברה. גיבורת המחזה, זמרת מהפרברים (תמר קינן) שמאוד רוצה להתפרסם ומנסה לעשות את זה דרך מלך הטלנובלות המקומי (אוהד קנולר). עוד ישתתפו בהפקה מתי אטלס, רוני בליץ, גלית הרשקוביץ, עדי איצ'קוביץ ורועי ששון; "החולה ההודי" מאת רשף לוי ובבימויו של אלון אופיר הוא מחזה אוטוביוגרפי שמפגיש בין בחור צעיר לאחיו למחצה שנקרע מהמשפחה בעקבות סכסוך וחוזר לתמונה בשל מחלת אביו. בהפקה משתתפים גילת אנקורי, שלמה וישינסקי, יורם טולדנו ואושרי כהן; "יומנים" מאת אורן יעקבי ("דצמבר") חוזר ומשתף פעולה עם הבמאית קרין סיגל בהפקה שמציצה אל תוך חייהם של אנשים אחרים.

 

מנהלם האמנותי של הפסטיבלים, אבישי מילשטיין, אמר: "מתוך כל המחזות שקיבלנו רק מחזה אחד הוא פוליטי. מה שמעסיק את הכותבים הצעירים היום כמעט ולא נוגע באקטואליה אלא בנושאים אישיים. יכול להיות שזה אסקפיזם, יכול להיות שאקטואליה יש יותר מדי".

 

דווקא אירוע הפתיחה של הפסטיבלים, "שירים שהוצאו מהקשרם", מבטיח ניצוצות פוליטיים. במאי הערב, אלון אופיר, אומר: "הרעיון הוא להביא שירים מוכרים בקונטקסט עכשווי, להוציא אותם מההקשר הנוסטלגי המוכר ולהלביש עליהם את המציאות כמו שהיא עולה מדפי העיתון". בהפקה, אותה מנהל מוזיקלית אוהד חיטמן, משתתפים שי אגוזי, דורון אורן, מיה דגן, הילה זערור, גיל נתנזון, יונתן פז-בוגנים, אביטל פסטרנק ונעמי פרומוביץ'.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי דסה
פינס: מחזאות הוא תחום חסר
צילום: אלי דסה
לאתר ההטבות
מומלצים