שתף קטע נבחר

הריון אחרי 35 לא טוב? המצאה של גברים קשישים

קריאתם של רופאים באנגליה, אתמול, שהריון אחרי גיל 35 אינו רצוי מבחינה רפואית, הצליחה להוציא משלוותן נשים רבות, שעניין ההריון המאוחר מהווה עבורן הרבה יותר מהליך ביולוגי. הנה שלוש דוגמאות חיות

אני ילדתי חודש לפני יומולדת 40 את אביב.ככה זה יצא ואני ממש לא מטרידה את עצמי במה היה אם. אני בריאה יותר מהרבה בנות 20 שחיות על ג'אנק פוד וככה הן מגדלות גם את הילדים שלהן.שלא יתפלאו אח"כ למה בגיל 20+ או לפני כן יהיו לילדים שלהן בעיות בריאות שונות שמתאימות לגילאי 60+. שלא תתפלאנה גם למה הילדים שלהן כ"כ חולים כל הזמן/ עצבניים/ היפר-אקטיביים/ שמנים.

 

(תגובת "ורד 33" מפורום הריון ולידה ב-ynet אתמול)

 

מאות תגובות, רובן זועמות, ליוו אתמול את הכתבה "רופאים נגד הריון אחרי גיל 35". לצד היתרונות והחסרונות הרפואיים (שעושה רושם שהם ידועים בהחלט למרבית הנשים שבוחרות להרות אחרי גיל 35), ישנה מערכת שיקולים מסועפת שמלווה את החלטותיהם של כל אישה ובן זוגה. אין כמעט מחלוקת על העובדות הרפואיות, מפריעה בעיקר ההרגשה שרותמים אותן כדי לכבול את הנשים ולכפות עליהן החלטות שלא תמיד מתאימות להן. הריון כדרך הטבע גם בגיל 35 ו-40.

 

לאלינה ברנשטיין (44) ואם לתאומים בני שנה ו-3 חודשים הפריעה בעיקר ההמלצה שהופיעה בכתבה "לא לדחות את ההיריון בגלל הקריירה". לדבריה, "אם עושים שימוש בנתונים הביולוגיים כדי להפחיד נשים מלפתח קריירה זה חמור מאד. מבלי להפחיד צריך להעביר את המידע שהירידה בפוריות של אישה מגיל 35 היא דרסטית, אבל השימוש בעובדות לא צריך לחסום נשים. אל תיקחו אותי כדוגמה", היא מדגישה. ברנשטיין הרתה בעקבות טיפולי פוריות, שהסתיימו בהריון תקין ובילדים בריאים. "צריכה להיות מודעות גבוהה יותר לכך שזה לא פשוט כמו שזה נראה".

 

את הדס שני (39.5) ואם לשני ילדים (4.5 ו-2.5) מרגיזה ההגדרה "גיל מבוגר". "בעיני, לידה בגיל 34 או 35 זה לא מאוחר. אני מודה שהבחירה הנפוצה היא ללדת סביב גיל 28-29, אבל אני רואה את הגיל שבו בחרתי ללדת כגיל צעיר. לא ראיתי בעיות בהריונות של חברות שלי המבוגרות ומצד שני גם אצל צעירות יש מקרים של רעלת היריון או לידת פגים".


"לבוא ולהגיד שנשים בנות 35 פלוס או ארבעים הן אלו שממלאות את המחלקות להפרייה זה בולשיט". שרון שמידט-גרוס עם הילי ג'ואל

 

שרון שמידט-גרוס (40) אם להילי בת השנה וחצי ונמצאת כעת בהריון שני, חושבת שאין בהריון שמתרחש מל גיל 35 שום דבר שיכול לפגוע בטובת הציבור, כפי שטען פרופ' אייבי לוין, מומחה לפוריות מ"הדסה". "היום תוחלת החיים התארכה ב-20-30 שנה ואני לא מסכימה עם האמירה שהריון בגיל 40 מכביד על החברה". מניסיונה, כשעברה טיפולי פוריות היא דווקא היתה המבוגרת במחלקה, בעוד רוב הנשים הן בשנות ה-20 לחייהן. "לבוא ולהגיד שנשים בנות 35 פלוס או ארבעים הן אלו שממלאות את המחלקות להפרייה זה בולשיט".

 

שלושת האמהות מסכימות שההורות בעשור הרביעי והחמישי היא אחרת. "מבחינה אישית לי לא היתה סבלנות לילד לפני גיל 30", אומרת שני. "הערך המוסף של הורות מעל גיל 30 הוא שאתה לא מרגיש כלוא ואתה לא מרגיש שאתה מפספס משהו, כי כבר עשית. זה יותר שלם ויותר מתוכנן, אם כי מבחינה פיזית יש לך פחות כוח".

 

לדברי ברנשטיין, "חלק מהבעייתיות שבהורות נובע מזה שנשים רוצות לבסס את עצמן מבחינת קריירה ומבחינה כלכלית וזה אחד היתרונות של הורות מאוחרת". יתרונות נוספים קשורים בבגרות ובבשלות האישיים, "את מגיעה לאיזשהו סוג של ביטחון יותר גדול בעצמך ובמה שאת מקרינה לילדים שלך. סוג של מחוייבות להורות ואת יותר פנויה לתת לילדים".

 

"אולי רפואית החוקרים צודקים", אומרת שמידט-גרוס "אבל אני רואה על עצמי את הסבלנות שיש לי להילי ואת ההשקעה בה ואת הרוגע, בלי לחץ ובלי היסטריות. זו הורות אחרת לגמרי וזה בלי להזכיר את הקטע הכלכלי".

 

ואם באמת הלידות המאוחרות הן סוגיה לאומית כל כך הרת גורל, יש כמה עצות שנוגעות לשוק העבודה ושיכולות לשבור את המשוואה קריירה ולאחריה הורות ותאפשר, אולי, לבנות את שתיהן במקביל. ברנשטיין: "יש הרבה נשים שרוצות לחזור למקום העבודה ומתקשות לעשות זאת עם ילד. העובדה שלא מכירים היום במטפלת כהוצאה מוכרת, גם זה חוסם נשים עם ילדים להמשיך הלאה".

 

שמידט-גרוס: "מצד אחד אומרים לנו שזה טוב לפתח קריירה ושצריך קריירה ומצד שני הרפואה אומרת לנו 'פוס. יש לכן שעון ביולוגי'".

 

תגובת עו"ד אירית רוזנבלום, מנכ"לית ארגון "משפחה חדשה": "במחקר זה מנסים הרופאים האירופאים להחזיר את הנשים בחזרה למטבח. אין פלא שהמחקר הגיע מאחת המדינות החברה באיחוד האירופי, הנתון בתקופה זו בחרדה עמוקה בשל ירידה משמעותית בשיעור הילודה. אירופה נמצאת כבר 10 שנים בתהליך של ילודה שלילית אשר מבטיח מיעוט אירופאי תוך 20 שנה. לפיכך, צפוי כי ינקטו הליכים של הפחדת נשים מהריון מאוחר כדרך לעידוד הילודה בגילאים הצעירים יותר.

 

"אין מחלוקת באשר לגיל הפריון של נשים, אך כיום הטכנולוגיה הרפואית יכולה לבצע שיפורים מרחיקי לכת המאפשרת לנשים ללדת עד גיל מאוחר. הסכנה העיקרית מתהליך עידוד הילודה הוא פגיעה קטלנית בהישגי מעמד האישה בחציון האחרון של המאה הקודמת וחזרתם של נשים לתפקידיהם המסורתיים תוך כדי יציאה ממעגל העבודה. העולם חייב להיות ערני להתפתחות תאים משפחתיים חדשים כאשר הנשים נותנות את הטון הדומיננטי. בימנו לא יתכן שאישה תעסוק אך ורק בגידול ילדים כאילו הייתה 'מיכל' פוריות שדרכו מביאים צאצאים לעולם. זכות האדם למשפחה אינה מוגבלת בגיל ולא במספר הילדים, כנראה שהרופאים באנגליה כולם גברים אשר שחרור וזכויות הנשים אינם בראש מעייניהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
הריון מאוחר. "לפעמים זה מועיל יותר לתינוק"
צילום: סי די בנק
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים