שתף קטע נבחר

צילום: איי פי

פקיסטן הסכימה לקבל סיוע מישראל

ישראל תשגר סיוע לנפגעי רעידת האדמה בפקיסטן. העיתון הבריטי "פייננשל טיימס" מדווח כי פקסיטן הסכימה לקבל עזרה מישראל. מסתמן שהסיוע יימסר לפקיסטן באמצעות צד שלישי, כמו האו"ם. מניין ההרוגים הרשמי בפקיסטן עלה ל-38 אלף בני אדם. 62 אלף בני אדם נפצעו

פקיסטן הסכימה לקבל סיוע מישראל על מנת שתוכל לשקם את הנזק שנגרם על-ידי רעידת האדמה שפקדה את דרום אסיה לפני כשבוע. כך דיווח הלילה (שבת) העיתון הבריטי "פייננשל טיימס". מניין ההרוגים הרשמי בפקיסטן עלה ל-38 אלף בני אדם. כך דיווח הבוקר דובר צבא פקיסטן, שאוקת סולטן. לדבריו, 62 אלף בני אדם נפצעו. בהודו השכנה נספו ברעש כ-1,350 בני אדם.

 

משרד החוץ בירושלים צפוי להחליט בימים הקרובים בנוגע לאופי חבילת הסיוע שתשלח לפקיסטן. מסתמן כי הסיוע יישלח באמצעות צד שלישי, דוגמת האו"ם.

 

גורמים במשרד החוץ אמרו ל-ynet: "פקיסטן הסכימה לקבל מאיתנו סיוע אך רק במסגרת מתן סיוע בינלאומי. בימים הקרובים נתארגן על מנת לספק את הסיוע, שיתבטא כפי הנראה באספקת אוהלים, שמיכות וציוד מהסוג הזה, כפי שניתן במקרים דומים בעבר".

 

ישראל הציעה לפקיסטן סיוע מיד לאחר שנודע על היקף האסון שאירע בדרום אסיה והביא למותם של רבבות בני אדם. במשרד החוץ דיווחו כי רק אתמול התקבל אישור מפקיסטן שהמדינה אכן מעוניינת בסיוע. "העובדה שיש ערוצי הידברות מהווה סימן לרוח התקופה", אמר מארק רגב ממשרד החוץ בירושלים ל"פייננשל טיימס".

 

צוותי החילוץ בפקיסטן הפסיקו את עבודתם ולכן לא יוכלו להיעזר בניסיונה של ישראל.  

 

יחסים דיפלומטיים

 

שר החוץ, סילבן שלום, נועד בחודש שעבר עם עמיתו הפקיסטני, חורשיד קסורי. הפגישה, שהתקיימה באיסטנבול שבטורקיה, היתה ראשונה מסוגה בין שתי המדינות, ובסיומה הודיעו שני הצדדים על כוונתם לכונן בקרוב יחסים דיפלומטיים. ואולם עוד לפני שייפתחו בקבוקי השמפניה, פירסם נשיא פקיסטן הודעה לפיה: "פקיסטן לא תכיר בישראל לפני שתקום מדינה פלסטינית". עם זאת, הוא הגן על הפגישה של שר החוץ שלו עם עמיתו הישראלי נגד ביקורת של גורמים איסלאמיים.

  

"זו פגישה היסטורית שלי עם שר החוץ הפקיסטני, שסוללת את הדרך לשלום", אמר שלום, שדיבר על "פריצת דרך אמיתית" והביע תקווה שלא ירחק היום בו נוכל לטייל ברחובות איסלאמבד. "זהו מפגש חשוב עם נציגה של מדינה איסלאמית כה גדולה", הוא הוסיף. באותה הזדמנות, הודיע שר החוץ על שינוי קו: "מעתה ואילך, לא נקיים עוד קשרים חשאיים - כל המפגשים שלנו יהיו פומביים. היו בעבר מכשולים במגעים בינינו, אך הצלחנו לצלוח אותם. בסופו של דבר, יהיו יחסים דיפלומטיים מלאים - זו רק שאלה של זמן. אנו מאמינים שבסופו של דבר, היחסים יכללו גם פתיחת שגרירויות.

 

על דבריו של הנשיא מושארף, לפיהם לא יכוננו יחסים עם ישראל עד שלא תקום מדינה פלסטינית, אמרו גורמים מדיניים בירושלים כי "יש לו ציבורים שונים בפקיסטן, הוא צריך לדבר אל כולם".

  

הגורמים העריכו כי משמעות דבריו היא, שפקיסטן לא תייסד יחסים דיפלומטים מלאים עם ישראל עד להקמת מדינה פלסטינית. לדבריהם: "יש עוד הרבה שלבים קודם לכינון יחסים דיפלומטיים, כגון הקמת משרד אנטרסים כפי שיש לנו בקטאר". הגורמים הוסיפו, כי לפי מפת הדרכים, יש שלב של מדינה פלסטינית זמנית, ולכן סיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני אינו מותנה בהקמת מדינה פלסטינית.

  

השר שלום הסביר את שהתרחש בפגישה: "היום סיכמנו על שורה של דברים, שצריכים להיות מעובדים כדי שבעוד שבועיים נוציאם אל הפועל. אבל הדברים האלה עדיין בשלבים ראשוניים, ולכן אני לא רוצה לפרט כעת. הם עצמם כמובן נקטו צעד מאוד אמיץ, הם יודעים שהם יהיו תחת מתקפה מאוד קשה, גם מצד אנשי הדת וגם של אחרים. דרך אגב, הם עשו את המהלכים האלה תוך כדי יידוע הפלסטינים עצמם במהלך. אני חושב שפקיסטן, כמדינה מוסלמית השנייה בגודלה אחרי אינדונזיה - אין ספק שיש לה משקל חשוב מאוד. יש לה משקל מרכזי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
זקוקים לסיוע
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
נותרו ללא קורת גג
צילום: איי פי
צילום: איי פי
פקיסטן. הנפגעים יזכו לסיוע
צילום: איי פי
שר החוץ נועד עם עמיתו הפקיסטני
צילום: איי פי
מומלצים