שתף קטע נבחר

פודינג אורז עם עלי ורדים מסוכרים

מחפשים רעיון לקינוח יוצא דופן? למש שלא תנסו מתכון חגיגי ומיוחד של חנוך בר שלום לפודינג אורז בסגנון בלקני שמעוטר בוורדים מסוכרים

שימו לב: את עלי הוורדים המסוכרים מכינים יום מראש. סוד הזהב להצלחת הפודינג: להשתמש באורז עגול, המכיל כמות גדולה של עמילן. הוא עוזר בקרישת הפודינג ומעניק לו מרקם נעים וחלקלק.

 

החומרים:

לפודינג:

3/4 כוס (180 גרם) אורז עגול

1 כוס (240 מ"ל) מים קרים

4 כוסות (960 מ"ל) חלב

1/2 כוס (100 גרם) סוכר, או יותר לפי הטעם

1 תרמיל וניל, חצוי

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

לעיטור:

עלי כותרת מ4-5- וורדים

סוכר

2 חלבונים

 

אופן ההכנה:

1. עלי וורדים מסוכרים: מחממים את התנור לחום נמוך מאוד (70 מעלות). מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה. מכינים קערה עם החלבונים וקערה עם הסוכר. טורפים היטב את החלבונים. טובלים כל עלה בחלבון ואחר כך בסוכר. מניחים את העלים על הנייר שבתבנית. אופים 14 שעות.

2. לפודינג: שורים את האורז במים הקרים שעה. שמים את החלב ואת הסוכר בסיר ומערבבים. מגרדים לתוך החלב את גרגירי הווניל ומוסיפים לסיר גם את התרמיל עצמו. מניחים את הסיר מעל להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האורז עם המים הקרים בהם שרה ומביאים שנית לרתיחה ומבשלים 45 דקות, מעל להבה נמוכה מאוד, תוך ערבוב מדי פעם, או עד שרוב הנוזלים נספגים באורז ומתקבל פודינג סמיך ואחיד. מוסיפים את קליפת הלימון, מערבבים ומסירים מהכיריים. משהים לצינון קצר. יוצקים את הפודינג לצלוחיות הגשה ומעבירים למקרר לקירור מלא, לשלוש שעות לפחות.

3. להגשה: מפזרים מעל הפודינג את עלי הוורדים המסוכרים ומגישים.

 

  • איך שומרים? הפודינג נשמר עד יומיים במקרר, מכוסה בניילון נצמד. עלי וורדים נשמרים בכלי אטום כשבוע.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רן גולני
קינוח יוצא דופן
צילום: רן גולני
לאשה בפייסבוק
מומלצים