פרץ: נשבית חלקים במשק אם לא ישלמו לעובדי תעש
בתום פגישה בין שר האוצר ליו"ר ההסתדרות בעניין הלנת השכר בתעש אומר אולמרט: לא נמשיך להזרים כספים, יש לפתוח במו"מ רציני עם העובדים על הפרטה והתייעלות
הסתיימה פגישתם של ממלא מקום שר האוצר, אהוד אולמרט ויו"ר ההסתדרות, עמיר פרץ בעניין המשבר בתעשייה הצבאית. בסיום הפגישה שב ואיים פרץ כי אם האוצר לא ישלם את שכר העובדים תשבית ההסתדרות חלקים נרחבים במשק.
פרץ הודיע כי הנהגת ההסתדרות תעביר בישיבתה השבועית בצהריים החלטה לפיה אם לא ישולם מלוא השכר עד הלילה תפתח ההסתדרות במאבק ארגוני ואם ישולם השכר ייפתח מו"מ על עתיד החברה. פרץ אמר לאולמרט כי "לא מנהלים מו"מ על בטן ריקה. ההסתדרות לא תקיים מו"מ על עתיד תעש כל עוד לא שולם מלוא שכר העובדים. השכר אינו חלק מהמו"מ".
השר אולמרט אמר כי רק ברבעון האחרון הזרימה המדינה 250 מיליון שקל למשכורות לעובדי תעש וכי החברה במצב קריטי ויש להבריאה. לדבריו האוצר לא יזרים עוד כסף עד שלא יתקיים מו"מ רציני עם העובדים על הפרטת החברה והתייעלות. "אם לא יתקיים מו"מ שכזה לא נוכל להמשיך ולהזרים כספים מתקציב המדינה בהיקפים אלו", אמר אולמרט. לדבריו, הפתרון הטוב ביותר הוא כניסה להפרטה.
בפגישה השתתפו גם עופר עיני, יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, יוסי בכר, מנכ"ל משרד האוצר וקובי הבר, ראש אגף התקציבים באוצר.
הלנת שכר מתמשכת
תעש מלינה את שכר עובדיה לחודש ספטמבר זה כמעט 3 שבועות. הסיבה היא מצבה הכספי הקשה - כולל חוב בסך מאות מיליוני שקלים לספקיה. תעש הלינה את שכר עובדיה, בכל אחד מחודשי מחצית השנה האחרונה.
יו"ר ארגון עובדי תעש, יצחק יהודה, מסרב לאפשר את כניסתה של תעש אל תוכנית-הבראה חדשה. לטענתו, החברה כבר מצויה בתוכנית הבראה עד סוף השנה הבאה. יהודה זוכה לגיבוי ההסתדרות.
אתמול הוגשו לרשות פניותיהם של 13 גופים שונים המתעניינים ברכישת אחזקות המדינה בתעש. בין הפונים מספר יחידים, חברות תעשייה, חברות בתחום הביטחוני, חברות אחזקה וחברות בינ"ל. שמות המתעניינים לא מפורסמים בציבור בשלב זה מטעמי שמירה על סודיות מסחרית של המתעניינים.
הליכי ההפרטה הואצו לפני 6 שבועות. לאחרונה הוזכרו כמה וכמה גורמים, אשר נחשבים כמי שעשויים לרכוש את תעש: אלביט-מערכות, סולתם, אורדן, וכן מבטח-שמיר יחד עם אלול ועם חברת L3 מארה"ב.