שתף קטע נבחר

מסתמן: ההצעה לפיזור הכנסת תידחה ביומיים

ראש הממשלה מקבל הערב יומיים נוספים לחשוב על עתידו בליכוד. הסיעות מרצ וש"ס סירבו להסיר הצעות אי-אמון על רקע המדיניות הכלכלית של הממשלה "כדי להביך את פרץ", שייאלץ לא לתמוך. לאור זאת החליט היו"ר ריבלין: אם האי-אמון עולה, ההצבעה על חוק פיזור הכנסת תידחה

יושב ראש הכנסת, חבר הכנסת ראובן ריבלין (ליכוד), לא יעלה את ההצעה לפיזור הכנסת ביום שני כמתוכנן, כך מסתמן הערב (שבת). ריבלין קבע כי מאחר והסיעות מרצ וש"ס מסרבות להסיר את הצעות האי אמון מסדר היום, לא יועלו הצעות חוק לפיזור הכנסת ביום שני.

 

מדובר, בפועל, בוויכוח על השאלה כיצד תתפזר הכנסת. החוק מאפשר לחברים הכנסת לפזר אותה בדרכים מגוונות אולם על חברי הכנסת לבחור במסלול ולהיצמד אליו. סיעות ש"ס ומרצ מסרבות למשוך הצעות אי אמון בממשלה שהגישו ולהסתפק בהצעות החוק לפיזור הכנסת. הצעות האי אמון נועדו בעיקר להביך את יושב ראש העבודה החדש, שכן מדובר באי אמון על רקע מדיניותה הכלכלית של הממשלה, שבה חברה עדיין מפלגת העבודה. כך למשל, הצעת האי אמון של ש"ס נוגעת ל"העמקת הפערים החברתיים בישראל ולעוני הגובר בקרב קשישים וילדים בישראל".

 

על פי המסתמן, ביום שני הקרוב לא יעלו הצעות חוק לפיזור הכנסת להצבעה שכן ריבלין, המופקד על סדר היום, קבע כי יום שני הוא יומה של הממשלה. הצעות החוק הפרטיות ידונו, אם כן, ביום רביעי - יומם של חברי הכנסת. במסגרת הזאת ידונו ארבע הצעות חוק פרטיות לפיזור הכנסת.

 

דחיית ההצבעה על החוק לפיזור הכנסת תעניק לראש הממשלה זמן רב יותר לחשוב על עתידו בליכוד. הצעות אי אמון דורשות רוב של 61 חברי כנסת כדי להפיל את הממשלה, ומכיוון שחברי העבודה כנראה לא יצטרפו אליהן, נראה שהממשלה לא תיפול בגינן. עם זאת, הצבעה אם ייאלץ פרץ להצביע יחד עם הממשלה או להימנע, יגרום לו הדבר מבוכה.

 

במרץ ובש"ס מסרבים לפי שעה להסיר את ההצעות מסדר היום, אולם לא מן הנמנע שברגע האחרון, בעקבות לחץ מצד סיעות האופוזיציה, ימשכו לבסוף את ההצעות. הערב אמרו בש"ס כי אין בכוונתם להסיר את ההצעה. "חשוב שעם ישראל יבחן יכיצד מתנהג פרץ באמת בכל הנוגע לנושאים החברתיים. לא יקרה כלום אם הפלת הממשלה תידחה ב-48 שעות".

 

ממרצ נמסר ל-ynet בתגובה כי יחליטו סופית האם להוריד את ההצעה רק ביום שני, כאשר הסיעה תתכנס ותחליט בעניין.

עוד טוענים שם כי "יכול מאוד להיות שהצעת החוק לפיזור הכנסת אינה הדרך הבטוחה והמהירה ביותר להפיל את הממשלה". אנשי מרצ מסבירים כי במידה והצעת החוק לפיזור הכנסת תגיע לוועדת החוקה להמשך חקיקה ובאותה שעה יודיע רה"מ על פרישתו מהליכוד אזי לחברי הוועדה יהיה אינטרס מובהק שלא להביא את ההצעה להמשך חקיקה כדי לפגוע בשרון. לכן, אומרים במרצ, "יש לתאם איתנו את כל המהלכים. גם ליו"ר הכנסת יש אינטרס בדבר כי דרך שליטה בסדר היום של הכנסת הוא מחזיק קלפים נגד רה"מ".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
דחייה. ריבלין
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: רויטרס
שרון. יומיים לחשוב
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
פרץ. יובך?
צילום: איי פי
מומלצים