שתף קטע נבחר

מסתמן: הבחירות ב-28 במרס

ח"כ סנה, העומד בראש צוות המשא ומתן לענייני הבחירות מול הליכוד, הודיע בתום פגישה עם נציגי הליכוד בבית ח"כ סער, כי התאריך המסתמן לבחירות הוא ה-28 במרס. התאריך טעון את הסכמת נציגי המפלגות הקטנות. ח"כ כבל: "אין כאן יותר מדי אפשרויות למשוך את הזמן"

יש תאריך לבחירות: בתום פגישת צוותי המשא ומתן של העבודה והליכוד על מועד הבחירות מסתמן כי התאריך בו יתבקשו אזרחי ישראל ללכת לקלפי הוא ה-28 במרס. יו"ר סיעת העבודה, ח"כ אפרים סנה, העומד בראש צוות המשא ומתן לענייני הבחירות מול הליכוד, דיווח הבוקר (יום א') על התאריך המסתמן בתום פגישה שהתקיימה הבוקר בביתו של ח"כ גדעון סער בתל אביב. התאריך הסופי ייקבע בתום סבב השיחות של יו"ר הקואליציה סער עם נציגי הסיעות הקטנות. 

 

מדובר בתאריכים הנמצאים במסגרת שקבעו פרץ וראש הממשלה אריאל שרון בשיחה ביניהם ביום חמישי. מזכ"ל מפלגת העבודה, ח"כ איתן כבל, החבר בצוות המו"מ של העבודה אומר כי "קו פרשת המים הוא ביום רביעי ואין כאן יותר מדי אפשרויות למשוך את הזמן. כפי שזה נראה כעת הבחירות יתקיימו לקראת סוף מרס בהתאם כמובן להסכמת כל הסיעות בכנסת". 

 

מלבד סער וסנה השתתפו בפגישה גם חבר הכנסת רוני בר-און מהליכוד, מזכ"ל מפלגת העבודה ח"כ איתן כבל, ויועצו הקרוב של פרץ, עורך הדין יוסי כץ. ח"כ סער מסר בתום הפגישה כי "בפגישה עם נציגי סיעת העבודה שנערכה הבוקר לא סוכם מועד לבחירות. הובהר כי המועד ייקבע לאחר התייעצות עם כל סיעות הבית, ולאחר שהנושא יובא לסיעת הליכוד".

 

בתוך כך, יתכנס אחר הצהריים מרכז מפלגת העבודה כדי לאשר את יציאתה של מפלגת העבודה מן הממשלה. המרכז, שייאסף בגני התערוכה בתל אביב, צפוי גם להיות האירוע המרכזי של העבודה לציון בחירתו של עמיר פרץ לראשות המפלגה. בניגוד לדרמות בכינוס מרכז הליכוד האחרון, מרכז העבודה לא צפוי להפתיע, והוא יאשר ככל הנראה את הפרישה מן הממשלה. 

 

אם תהיה דרמה היא תלויה כנראה בשאלה האם היו"ר היוצא, שמעון פרס, ישתתף באירוע. על אף ששמו של פרס מוזכר בהזמנות שנשלחו על ידי מזכ"ל המפלגה, ח"כ איתן כבל. בסביבתו של היו"ר היוצא אמרו כי "הוא עדיין בפסק זמן ולא אמר אם יגיע או לא". במערכת הפוליטית מעריכים ששמעון פרס יחליט להודיע על סיום פסק הזמן בהתאם למועדה ולתוכנה של הודעתו של ראש הממשלה, אריאל שרון, בדבר עתידו הפוליטי. ביום חמישי האחרון התבטא פרס בצורה מעט תמוהה שגרמה לכמה גבות במפלגת העבודה להתרומם. פרס אמר בכנס תומכים כי יעשה הכול על מנת למנוע הקמת ממשלה ימנית-חרדית בישראל.

 

דריכות לקראת הכרעת שרון

  

ובתוך כך, המערכת הפוליטית דרוכה לקראת הכרעתו הצפויה של ראש הממשלה בשאלה האם ימשיך בליכוד או שמא יפרוש ויקים מפלגה חדשה. בסוף השבוע שהה שרון בחוותו בדרום יחד עם בני משפחתו. גורמים במערכת הפוליטית אמרו כי מקורבים לשרון שוחחו בסוף השבוע עם פעילים מרכזיים בליכוד ולא שללו את אפשרות הפרישה. עם זאת, איש לא מוכן להתחייב על המהלך העתידי של ראש הממשלה. מרבית יועציו של שרון תומכים בפרישתו ונראה כי לאחר לבטים קשים וארוכים גם בנו של שרון עמרי יצטרף לתומכים במהלך. 

 

חלק מיועציו של שרון העריכו כי "הסיכויים לפרישה כעת הם חמישים-חמישים, עם נטיה לעזוב". אחד היועצים הסביר: "ראש הממשלה רוצה לעשות עוד כמה דברים במדינה הזאת, והוא לא יכול להיות כל הזמן במלחמה עם המפלגה שלו. זה בלתי אפשרי לנהל כך את המדינה".  

 

גורמים בכירים בלשכת ראש הממשלה אמרו אמש כי שרון היה בסוף השבוע בעיקר עם משפחתו הקרובה. בכיר בלשכה אמר בשיחה עם ynet כי שרון ביקש להקדיש את סוף השבוע למחשבה מעמיקה לגבי עתידו הפוליטי. אי לכך, רבים מהסובבים אותו כלל לא שוחחו עימו בסוף השבוע, על מנת לאפשר לו לשקול את צעדיו בצורה שקטה ובנינוחות. 

 

אם יחליט שרון לפרוש הרי שתוך זמן קצר יתבררו גם שמותיהם של האישים בליכוד שיצטרפו למפלגתו החדשה. בסביבתו של שרון העריכו ביום חמישי כי בין 10 ל-15 חברי כנסת ושרים יפרשו יחד איתו. במפלגת העבודה יש כמה בכירים המצפים להצטרף לשרון במקרה של פרישה. אחד הבכירים, השר יצחק הרצוג, שלל לחלוטין את אפשרות הפרישה שלו ואמר כי הוא נשאר במפלגת העבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכאל קרמר
פרץ ושרון. קבעו את המסגרת ביום חמישי
צילום: מיכאל קרמר
צילום: תומריקו
העבודה. המרכז מתכנס
צילום: תומריקו
מומלצים