שתף קטע נבחר

הפניקס ונכסי הדרים: הצעת רכש למהדרין

מציעות 85 שקל למניה, מחיר הגבוה בכ-6% ממחיר מניית מהדרין אתמול בסיום המסחר בבורסה, ומשקף שווי של כ-275 מיליון שקל לחברה. ביצוע העסקה תמחוק את מהדרין מהבורסה

חברת הביטוח הפניקס ונכסי הדרים, מקבוצת אי.די.בי, מתכוונים למחוק את מהדרין מהבורסה. הבוקר, פרסמו החברות הצעת רכש מלאה למניות חברת החקלאות והנדל"ן מהדרין, שבידי הציבור.

 

הצעת הרכש של החברות - 85 שקל למניה - גבוהה בכ-6% ממחיר מניית מהדרין אתמול בסיום המסחר בבורסה, והוא משקף שווי של כ-275 מיליון שקל למהדרין.

 

חברת מהדרין, אשר בראשה עומד יו"ר מנהלת ההתנתקות, יונתן בשיא, עשויה להנות מהכנסה של כ-60 מיליון שקל ממכירות קרקעות בצפון אשקלון לטובת יישוב מפוני עזה.

 

החברה העניקה לפני כחודשיים אופציה למינהל מקרקעי ישראל לרכישת שטח של 1,300 דונם עליו תקבל מהדרין, אם מתמומש העסקה, מחיר של 46.4 אלף שקל לדונם. תקופת האופציה היא ל-9 חודשים ועם השלמתה תרשום החברה רווח הון של 25 אלף שקל לדונם - כ-32.5 מיליון שקל. 

 

בעיריית אשקלון העריכו בעבר כי שווי הקרקעות לבנייה לאחר הפשרה נאמד ב-300 אלף דולר לדונם, כלומר בשווי של 200 מיליון דולר, לאחר קיזוז שטחים לצורכי ציבור. מהדרין ניסתה להפשיר את הקרקע בעבר ללא הצלחה, בגלל התנגדות עיריית אשקלון, אולם עקב תוכנית ההתנתקות, אושרה תוכנית הבנייה בקרקע בהליך מהיר של 90 יום בוועדה הארצית לתכנון ובנייה.   

 

בנוסף למהדרין פעילויות נוספת בתחום החקלאות הכוללת: הדרים ומטעים, אריזה ושיווק, יצוא ירקות, קירור, אספקת ושאיבת מים.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יונתן בשיא, יו"ר מהדרין
יונתן בשיא, יו"ר מהדרין
צילום: אלכס קולומיסקי
מומלצים