שתף קטע נבחר

נפט: עלייה ב-2.2% ל-58.47 דולר

השפעותיו של דיווח בדבר ירידה במלאי - גברו על מזג-אוויר חמים מהרגיל, ועל הצהרה מרגיעה מאת שר-הנפט הסעודי

עלייה חזקה מאוד, 2.2%, נרשמה היום (ה') במחירי הנפט. ההתייקרות לא מנעה עליות חזקות בוול-סטריט, שם הושפעו המשקיעים מסדרה של נתונים טובים על-אודות המשק בכלל.

 

  • מחירה של חבית-נפט מסוג "מתוק" - דל-גופרית, מופק בארה"ב - המיועדת למסירה בינואר, נסגר בבורסת הסחורות של ניו-יורק ברמה של 58.47 דולר; לעומת 57.32 דולר בסיום המסחר אתמול. בסוף אוגוסט, המחיר היה בשיא: 70.85 דולר. אתמול, המחיר ציין שפל אשר זה חצי-שנה לא נרשם כמוהו.
  • גז-טבעי נמכר תמורת 12.74 דולר למיליון יחידות-חום בריטיות;  זו עלייה בשיעור 1.3% לעומת המחיר (כמעט 12.69 דולר) שנרשם אמש.

  • הבנזין התייקר - ונמכר תמורת 1.564 דולר לגלון, בממוצע; לעומת 1.497 דולר אתמול.
  • גלון דלק-לחימום מתייקר - ונמכר תמורת 1.71 דולר; לעומת 1.69 דולר אתמול.

 

פרשנים הסבירו: משרד האנרגיה הפדרלי דיווח (אתמול) כי בשבוע שעבר, אשר הסתיים ביום 25 בנובמבר, מלאי הנפט הגולמי של ארה"ב הוקטן בהיקף 4.2 מיליון חביות - ועמד על 317.6 מיליון חביות, כלומר 10.3% יותר מאשר בתקופה המקבילה אשתקד; מלאי התזקיקים (בעיקר דלק-לחימום) גדל בהיקף 3.4 מיליון חביות, ועמד על 127.9 מיליון חביות; מלאי הבנזין גדל בהיקף 500 אלף חביות, ועמד על 199.9 מיליון חביות. מלאי הגז-הטבעי הוקטן בהיקף 49 מיליון רגל-מעוקב; מגמת ההקטנה הייתה צפויה, אם כי דיברו על היקף 48 מיליון רגל-מעוקב בלבד.

 

מט"ח

 

המטבע האמריקני התחזק מול המטבע האירופי - למרות העלאת הריבית על האירו - וגם מול המטבע היפאני. יו"ר הבנק האירופי המרכזי אמר כי לא צפויים צעדי העלאת-ריבית נוספים.

 

הנתונים, עם סיום המסחר: נדרשו 1.1735 דולר לרכישת אירו אחד, לעומת 1.1793 אמש; ונדרשו כמעט 120.48 ין לרכישת דולר אחד, לעומת 119.82 ין אתמול.

פורסם לראשונה 29.11.05, 19:00

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאיצים את קצב שאיבת הרווחים
מאיצים את קצב שאיבת הרווחים
צילום: רויטרס
מומלצים