שתף קטע נבחר

לסביות פלסטיניות גאות להציג: אתר אינטרנט

בשורה ללסביות הערביות בישראל ובשטחים: ארגון אסואת, המייצג את הפלסטיניות החד-מיניות העלה לאוויר אתר אינטרנט חדש, שייתן מענה לכל אלו שחוששות מהתגובות בחברה הערבית. "חייהן של רבות נתונים בסכנה רק בשל נטיותיהן המיניות", אומרות פעילות הארגון ומבהירות: אנחנו קיימות, ואי אפשר להתעלם

העמותה ללסביות פלסטיניות, "אסואת" (קולות), הציגה את התשובה שלה למודרניזציה ולקידמה, והכריזה על העלאתו לאוויר של אתר אינטרנט חדש, שייצג את הלסביות הערביות בישראל ובשטחים.

 

בעמותה הבהירו כי "מטרתו של האתר היא להעלות את המודעות בתוך החברה הפלסטינית בכל הקשור לזכויות הלסביות, הביסקסואליות והטרנסג'נדריות".

 

"החברה הערבית, כמו גם החברה המערבית, מחשיבות את סוגיית הנשים הלסביות כדבר אסור ומגונה, וחייהן של רבות נתונים בסכנה רק בשל נטיותיהן המיניות. הבורות הזאת נמצאת בכל מקום בעולם ועד היום לא נעשו כל ניסיונות בחברה הערבית להעלות את המודעות ולהעמיק את הידע בנושא זה. האתר יהיה בחזקת אמצעי נוסף להעמיק את הידע וייתן הזדמנות לציבור גדול להיעזר בו מבלי לפחד מהתגובות", נכתב בהודעת הארגון.

 

לשבור את מחסום השתיקה:

 

הפעילות בעמותה לא מסתפקות רק בהפצת מידע והעלאת המודעות בחברה הערבית. הן רוצות הכרה: "העמותה פועלת במטרה לשבור את מחסום השתיקה ולהפוך את קיומנו לעובדה קיימת. אנחנו קיימות וההתעלמות מקיומנו לא תשנה זאת", אמרו הפעילות והוסיפו: "צריך להעלות את הנושא על שולחן הדיונים של החברה הערבית ועליה ללמוד להקשיב לקולנו. המטרה איננה שטיפת מוח אלא יצירת הזדמנות לראות את המציאות דרך עינינו".

 

אלכס, פעילה בעמותה, סיפרה ל-ynet על  "הקשיים הגדולים", לדבריה, שאיתם נאלצות להתמודד חברות הארגון: "בחברה הערבית אין קהילה פעילה וממוסדת של הומואים, לסביות ביסקסואלים וטרנסג'נדרים, מחשש שהדבר פוגע במסורת ובדת ובשל ההתנגדות הקשה לכך. לכן אנחנו מנסות להעלות את המודעות דרך אתר אינטרנט שבו ניתן יהיה לגלוש באופן בלתי אמצעי. אנחנו מקוות שהדבר יסייע לשנות את הדעות".

 

לדבריה, "האתר עלה לאוויר רק לפני יומיים-שלושה והוא מהווה מסר לכך שאנחנו קיימות ופועלות". המטרה של אלכס וחברותיה היא להגיע לכל הפלסטינים באשר הם, הן בישראל והן בשטחים: "כולם יכולים להיכנס לאתר, לקרוא ואף להצטרף לפעילויות ולרשימת הדואר האלקטרוני שלנו", סיפרה.

 

בראשית דרכה, לפני כשנתיים, מנתה העמותה כשמונה פעילות, אולם מאז היא כמעט והכפילה את עצמה וכיום היא מונה כ-15 פעילות מכל רחבי הארץ ומהשטחים. בנוסף להן, כעשרים נשים לוקחות חלק בשיחות משותפות באמצעות הדואר האלקטרוני.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
לשבור את מחסום השתיקה. אסואת
צילום: סי די בנק
מומלצים