שתף קטע נבחר

סקירה: מצלמה Sony CyberShot DSC-H1

במחיר וברוב התכונות, DSC-H1 של סוני מסמנת את רמת הכניסה לצילום הדיגיטלי המקצועי. המשמעות: מעבר לזום אופטי 12x וביצועים מסחררים, היא שהתמונות שתצלמו בה ייראו טוב. ממש טוב

עבור רבים מאיתנו, הבחירה במצלמה דיגיטלית מצטמצמת לשאלה הנצחית, זו ששרדה את המעבר מהצילום האנלוגי לדיגיטלי: Nikon או Canon.

 

בקטגוריית ה-Point & Shoot השאלה הזו כמובן לא רלוונטית. יש מספיק מצלמות קומפקטיות, זולות ומוצלחות למדי, של יצרנים אחרים. אבל נכון שבין הדיגיטליות המקצועיות מעטות החברות שמצליחות לקרוא תגר על שתי אלה. Nikon או Canon עדיין קוטפות את רוב התארים, התשבחות ובחירות העורכים.

 

סוני היא אחת החברות שמאיימות על ההגמוניה הזו. אמנם, היא ידועה יותר כיצרנית של אלקטרוניקה בידורית מאשר כמי שמתמחה במצלמות, אבל מי שעוקב אחרי המוצרים ממשפחת CyberShot יכול לראות

איך הם סוגרים במהירות את הפערים ומתברגים היטב בכל דירוג. DSC-H1 הוא אחד הבולטים שבהם.

 

מקצועיות ללא-מקצוענים

 

הדגם הזה יעניין אתכם במיוחד אם כבר היו לכם מצלמות בעבר, וכבר צברתם קילומטרז' נאה של צילום דיגיטלי באמצעות דגמים פשוטים יותר. גם אם התרגלתם להשתמש במצלמה אנלוגית טובה, ודחיתם את המעבר לצילום הדיגיטלי כי לא הייתם מוכנים להסתפק במה שהציעו הדיגיטליות הלא-מקצועיות שהסתובבו בשטח בשנים האחרונות - זו עשויה להיות המצלמה בשבילכם.

 

ירידת המחירים בתחום בכלל, ושל הדגם הזה מאז הכרזתו לפני כחצי שנה בפרט, קובעת את נקודת הכניסה החדשה לצילום הדיגיטלי באזור ה-3,000 שקלים (נכון לכתיבת דברים אלה, זה פחות או יותר גם המחיר של Canon PowerShot S2, דגם דומה מאד ברוב תכונותיו). וכן, זה עדיין יקר, אבל זה כבר מתחיל להישמע כמו סכום ששווה לנסות לגייס אם אתם באמת אוהבים לצלם.

 

מה גם ש-DSC-H1 פטורה מחלק גדול מהמגבלות המסורתיות את הדגמים הזולים. ברוב המצלמות הדיגיטליות, צילום-חוץ של עצמים נייחים באור יום מלא הוא משימה פשוטה. כל סוג אחר של צילום עלול להיות קשה לביצוע או להניב תוצאות מאכזבות.

 

DSC-H1 עושה עבודה טובה גם בצילומי פנים וגם בצילומי חוץ, בתנאי תאורה משתנים, בצילומי תקריב ובצילומים לטווח ארוך ללא שימוש בחצובה. זמני התגובה שלה מצויינים, והתמונות שמתקבלות הן כמעט תמיד חדות, מדוייקות ונקיות מרעשים. היא גם נוחה לשימוש, מאובזרת היטב, ועמוסה בכל טוב.

 

בידיים רועדות

 

אם הידיים שלכם ירעדו קצת בפעם הראשונה שתחזיקו בה, אז מסתבר אין דרך טובה יותר לבחון את היכולות שלה. אחד היתרונות המרכזיים בדגם הזה הוא אדישותו היחסית לרעידות בזכות טכנולוגיה בשם Super SteadyShot. תתקשו לצלם בה תמונות מטושטשות גם אם תצלמו בתאורה חלשה, ללא פלאש או חצובה. גם אם תתמקדו בעצמים רחוקים במיוחד.

 

בדרך כלל גם תוכלו לצפות מראש, בדיוק רב, איזו תוצאה תתקבל בתצלום, בזכות צג ה-2.5 אינץ' האיכותי שלה, שמבצע הדמיה די טובה של הבהירות והגוונים בהתאם לאור הנמדד ולשינויי ההגדרות שלכם. ממש WYSIWYG. מלבד ה-LCD שמציג מידע מפורט, המצלמה מצויידת גם בעינית אלקטרונית (EVF) שמציגה מידע זהה.

 

הנדסת האנוש שלה טובה, ומערכת התפריטים מאורגנת היטב ונגישה. השימוש בפורמט כרטיסי

הזיכרון הקנייני של סוני Memory Stick הוא לא ממש יתרון, אבל היא מפצה על כך ב-3112MB של זיכרון מובנה.

 

היתרון הבולט: הזום

 

אבל היתרון הכי בולט של הדגם הזה, כמו ב-S2 של Canon, הוא הזום האופטי 12x. פי שלושה וארבעה ממה שמציעות רוב הדיגיטליות הפופולריות, וקרוב לפי שניים מהממוצע המקובל במצלמות אחרות בקטגוריה שלה.

 

השימוש בזום נוח במיוחד בגלל אופן השליטה בו: לחיצה קצרה מבצעת שינוי קל, ולחיצה ארוכה יותר מגדילה או מקטינה את הזום במהירות גדולה יותר. ברזולוציות הנמוכות תגלו שאפשרויות הזום גמישות אפילו יותר - המצלמה תשתמש באבחנה הגבוהה של רכיב ה-CCD כדי להעניק לכם אשליה של התקרבות נוספת לאובייקט, מעבר למה שעדשת הזום יכולה להשיג. בעצם, זו ווריאציה פשוטה על הזום הדיגיטלי, אבל כאן אין פגיעה באיכות.

 

מהירה וממוקדת

 

מה שמשלים את התמונה הם זמני התגובה הקצרים להפליא של H1. היא מוכנה לצילום בתוך שתי שניות בלבד מהלחיצה על כפתור ההפעלה. פרק הזמן הנדרש לצילום בודד, כולל זמן העיבוד, הוא כשנייה אחת - גם ברזולוציה המקסימלית ועם שימוש בפוקוס האוטומטי. בצילומי-רצף (continuous) רגילים היא מגיעה לקצב של כשתי תמונות בשנייה, וישנו גם מצב Multi Burst שמאפשר להגדיר קצב גבוה עד כדי 30 תמונות לשנייה במחיר של ירידה ברזולוציה.

 

היא משיגה תוצאות מפתיעות בצילום של עצמים בתנועה, ומתאימה לצילומי ספורט או לצילומים מאתגרים אחרים. הצלחנו להשיג איתה תוצאות טובות במיוחד בצילומי פנים מורכבים ובצילומי לילה. בחשיכה מלאה נורת ה-AF מצליחה להתמקד בעצמים במרחק של כחמישה מטרים, ומתקבלות תמונות מפתיעות באיכותן. תצוגת ה-LCD עוברת ל"מצב אינפראדום" במהלך הפוקוס, והתזמון המדוייק של הפלאש מאפשר לקבל תמונות ללא אזורים "שרופים".

 

נוחה, לא אינטואיטיבית

 

עוד כמה דברים שאהבנו בה: האפשרות לצלם וידאו עם סאונד ברזולוציית VGA ובקצב של עד 30 פריימים לשנייה, והאיכות הטובה יחסית של המיקרופון והרמקול המובנים; סוללות ה-NiMH הקלות המצורפות (היא תומכת גם ב-AA רגילות); הצגת האנימציה של החוגה לברירת-המצבים על הצג בזמן השימוש - עם טיפים כאשר המצב שנבחר אינו מתאים לתמונה; או העובדה שכששכחנו לפתוח את הפלאש במצב צילום מתאים המצלמה עשתה זאת במקומנו.

 

קשה להתייחס לכל רפרטואר התכונות הגדול של המצלמה הזו, שמכסה באמת כמעט הכל - בניגוד לתיעוד שמגיע איתה, למשל. זה קצת מפתיע שהתיעוד רזה, ולעיתים עמוס מדי וקשה להתמצאות. גם בלי זה, נדרש זמן לא מועט כדי להשתלט עליה ולהפיק ממנה את המקסימום.

 

אם זו תהיה הדיגיטלית המקצועית הראשונה שלכם אתם תזיעו לא מעט בגללה, והיא עלולה לגרום לכם גם קצת תסכול. אבל היא שווה את המאמץ.

 

המחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות

 

ציון:

 

מידות / משקל: 107.8x18.4x91.2 מ"מ / 591 גרם (כולל סוללות ורצועה)

 

תכונות עיקריות: CCD 1/2.5", 5.1 מגה-פיקסל, f2.8-f3.7, מהירות תריס 1/2000-2 שניות, זום אופטי 12x

 

תכונות נוספות: 7 תוכניות צילום מוכנות, 4 מצבי פלאש (כולל Slow Synchro, מתוזמן), 4 מצבי איזון לבן, צילומי רצף עד 9x5MP או 100xVGA, צילום מאקרו החל מ-2 ס"מ, טיימר עד 30 שניות, פיצוי חשיפה +/-2.0EV, ISO 64-400

 

תצוגה: LCD 2.5", עינית אלקטרונית (EVF)

 

אחסון: 32MB זיכרון מובנה, חריץ Memory Stick

 

וידאו: MPEG VX עד 30fps ב-VGA

 

אספקת חשמל: שתי סוללות AA נטענות (מטען מצורף)

 

אבזור נוסף: רצועת נשיאה, מתאמים לעדשות, כבילה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים