6 קסאמים נורו לשדרות; תושבים: חשבנו שצה"ל ירה
לאחר ההתנקשות אמש באנשי הג'יהאד בעזה, נורו במהלך הלילה שש רקטות קסאם לעבר העיר. תושבים סיפרו שחשבו כי מדובר בירי של צה"ל מכיוון שמערכת "שחר אדום" לא פעלה. אחד התושבים, אלברט גבאי: "רצועת הביטחון של צה"ל גורמת בסופו של דבר לירי לעבר שדרות"
שעות ספורות לאחר ההתנקשות אמש (ב') בשני פעילי ג'יהאד ברצועה, נורו הלילה שש רקטות קסאם לעבר שדרות. אולם התושבים שמעו רק בבוקר את מערכת ההתרעה "שחר אדום", זאת לאחר שהמערכת לא הופעלה בלילה.
אחת הרקטות נמצאה הבוקר באזור זיקים וחבלנים של מרחב לכיש פעלו לאיתור מקום הנפילה המדויק.
קשה לומר שבשדרות הופתעו מירי הקסאמים, בעיר כבר רגילים לאחר התנקשות בעזה לירי רקטות על העיר. זו גם הסיבה שרוב התושבים שלחו הבוקר את ילדיהם לבית הספר ולא נרשמו היעדרויות מיוחדות. בעיר עדיין מקווים שיושלם המיגון של מוסדות החינוך בשדרות, לאחר שזה מתקדם באופן איטי יחסית.
לדברי אלברט גבאי, אחד התושבים הפעילים בעיר, הם אינם מבחינים בין ירי קסאמים לירי של צה"ל לעבר הרצועה. "שמענו בלילה את הבומים אבל מאחר והמערכת שחר אדום לא פעלה היינו בטוחים שזה צה"ל יורה לעבר הרצועה, רק הבוקר שמענו את מערכת ההתרעה 'שחר אדום'".
לדבריו, "מהדיווחים הבנו שהיו כמה נפילות בלילה. אנחנו בטוחים שרצועת הביטחון שצה"ל יצר באזור אלי סיני גורמת לירי בסופו של דבר לעבר שדרות. הם חוזרים לירות לעבר שדרות מכיוון שאין להם אפשרות לירות לעבר מקומות אחרים. שלשום נפלה אחת הרקטות כ-30 מטרים מהגן של הבת שלי, זה מפחיד אותי לחשוב שהבת שלי יכלה להיות בגן באותם רגעים".
ששון שרה, תושב פעיל בשדרות, וחבר ועד הורים אמר כי "ההורים העדיפו לשלוח את ילדיהם לבית הספר כי לפחות המבנים בבית הספר עשויים מבטון בעוד שהבתים שלנו אינם ממוגנים כלל. עם כל החששות אנחנו שולחם את הילדים ומקווים שיהיה בסדר כי פה בשדרות למדנו שאין על מי לסמוך אלא רק על הנס".
ביום ראשון יציינו בעיר את יום השנה למותה של אלה אבקסיס, שנהרגה מירי רקטת קסאם.