שתף קטע נבחר

מחקר בהודו: חצי מיליון הפלות של בנות בשנה

ממחקר שפורסם בירחון "לנסט" עולה כי במהלך 20 השנים האחרונות הופלו בהודו מעל ל-10 מליון עוברים ממין נקבה. זאת, עקב רצון ההורים ליורש ממין זכר. התופעה גדולה יותר בקרב זוגות להם כבר ילדה אחת

במהלך 20 השנים האחרונות הפילו נשות הודו מעל ל-10 מיליון עוברים ממין נקבה, בנסיון להבטיח יורש ממין זכר. כך פירסם היום (ב') ירחון הרפואה הבריטי "לנסט". המחקר מגלה כי מאז שנכנס מכשיר האולטרה-סאונד לשימוש, ירד באופן ממשי מספר הבנות שנולדו. זאת, למרות החוק האוסר על גילוי מין העובר להורים.

 

לא מדובר בתופעה חדשה, אך המחקר חשף לראשונה את מימדיה המבהילים. מומחים בהודו אמרו ל"אינטרנשיונל הראלד טריביון" כי הם מקווים שהחשיפה תאלץ את הממשלה לאכוף את החוקים האוסרים על ביצוע הפלות בשל מין העובר. פעילים למען זכויות אדם נזעקו אף הם והסבירו כי לטווח הארוך יהיו לתופעה תוצאות הרסניות מבחינה חברתית, כגון ריבוי מאסיבי של רווקים.

 

ראש צוות החקירה, ד"ר פרבהאט ג'ה מאוניברסיטת טורונטו, אמר כי "ההערכה שלנו היא כי חצי מיליון בנות 'מופּלות' מדי שנה. אם במהלך 20 השנים האחרונות היו מספרים דומים, ההערכה שכ-10 מליון בנות לא נולדו היא הערכה ריאלית". 

 

העדפת הבנים הזכרים השפיעה על יחסי המגדרים בהודו מזה שנים רבות. עם הוזלת מכשירי האולטרה-סאונד, הפערים הלכו וגדלו. בשנת 1991, לדוגמה, היו בהודו 945 נשים על כל 1,000 גברים. ב-2001 כבר ירד מספרן של הנשים ל-927.

 

החוקרים גילו כי ההורים נטו להפיל עוברים ממין נקבה בעיקר אם הם כבר הורים לילדה. מסקר שנערך בקרב 133,738 משפחות הודיות התברר כי במשפחות בהן ישנה בת בכורה, בלידה השנייה נולדות 759 בנות על כל 1,000 בנים - יחס המשקף את מאמצי ההורים להבטיח שלפחות אחד מילדיהם יהיה זכר.

 

עוד עולה מהמחקר כי האמונה הדתית לא משחקת תפקיד, ונתוני ההפלות מתפרסים על-פני כל הדתות. עם זאת, החוקרים גילו כי בשכבות העשירות והמשכילות הנשים נמנעות מביצוע עבירה על החוק. בתיאוריה, אישה שעוברת הפלה בשל מין העובר צפוייה לעונש של עד שלוש שנות מאסר וקנס כספי של 1,100 דולר. עד היום, אף אחת לא הועמדה לדין.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
נשים בהודו. עולם הולך ונעלם? (ארכיון)
צילום: איי פי
מומלצים