שתף קטע נבחר
צילום: סי די בנק

"חוץ מהמועדון הזה אין פה כלום"

רוצים לעשות טוב אבל אין לכם מושג מי זקוק לכם? במדור החדש "המלאכים של ynet" נציע לכם להירתם למען פרויקטים חברתיים הזקוקים לעזרתכם. והפעם: מועדון "שחר" בשכונה ד' בגבעת אולגה, המשמש את ילדי האזור והוריהם. "ההזנחה כאן לא רק פיזית, היא גם נפשית", אומרים מתנדבי עמותת "צימאון" שמפעילים את המרכז. "אין פה כלום, ואף אחד לא רוצה לעזור"

למה זקוקים ילדי השכונה והוריהם? רוצים לחולל נס קטן? כך זה עובד בפרק הקודם של "המלאכים של ynet" פורום "להושיט יד" של ynet מחכה לכם 

ישראל שכחה את שכונה ד' בגבעת אולגה, המאוכלסת במשפחות קשות יום המתגוררות בבתי שיכונים מוזנחים. גם לרשויות המקומיות אין בה עניין, ודאי לא בהקמת או בתפעול מתנ"ס מקומי. "ההזנחה היא לא רק פיזית, אלא גם נפשית. היא קיימת בכל פינה", אומרת יעל אשכול מעמותת "צימאון", הפועלת בשכונה בשנה האחרונה. "אין כאן כלום, ולעירייה אין שום כוונה לעזור". לעירייה אולי לא, אבל לאחרים כן. הרשו לנו להציג את מועדון "שחר".

 

 

  • צילום וידיאו: שי רוזנצוויג

 

 

עמותת "צימאון", שנשיאה הוא שלמה ארצי וכל חבריה פועלים בהתנדבות מלאה, הוקמה לפני כארבע שנים ומאז מסייעת למשפחות רבות שהיו אבודות בלעדיה. בין היתר היא חתומה על חלוקת חבילות מזון למשפחות נזקקות באזור השרון, מאמצת בית ספר יסודי בחדרה שחלק מתלמידיו הם ילדים לעולי אתיופיה, תומכת ב"בית השאנטי" ומפעילה את מועדון "שחר" (מתנ"ס גבעת אולגה) בו נערכים חוגים לילדים ובני נוער, סדנאות והרצאות להוריהם, ופעילויות מגוונות המיועדות לכל אנשי השכונה.

 

בתחילה, פעילויות המועדון הוקדשו לילדי השכונה בלבד. "אבל תוך זמן קצר הבנו כי בסוף היום הילדים חוזרים הביתה, ויש צורך לחבר גם את ההורים לחוויות החדשות שהם חווים במועדון", אשכול משחזרת. "הזמנו את ההורים לפגישה, כי רצינו לשתף אותם בפעילויות שאנחנו עושים לילדיהם. סיפרנו להם מי אנחנו ובהתחלה הם לא הבינו מה אנחנו רוצות מהם.

 

"שבועיים לאחר מכן הם התקשרו וביקשו פגישה נוספת, ובפגישה עלה הצורך לפתוח סדנאות וחוגים גם עבורם. מדובר באוכלוסייה ענייה, דור שלישי בארץ שנמצא במעגל קסמים שקשה לפרוץ. הם ביקשו הדרכה בגידול הילדים וככה

הוקם בית הספר להורים שעובד כבר חודשיים. יש להם גם חוג יוגה, והם מוזמנים להצגות של תיאטרון "הקאמרי" באופן קבוע. בעקבות כל הפעילויות ההורים התחילו להתעניין בתחומים נוספים".

 

העניין הרב שמייצר המועדון בשכונה, מותיר את חברי העמותה חסרי אונים נוכח הביקוש. הם נחשפים מידי יום לפניות וצרכים שונים, ומנסים לגייס מתנדבים רבים ככל האפשר. "יש לנו חדר מחשבים יפה שנתרם עבור ילדי השכונה, למשל, אבל אין מי שידריך את הילדים ויטפל במחשבים", מעידה אשכול.

 

"צימאון" צמאה למתנדבים אכפתיים המעונינים לתרום מזמנם לטובת אנשים ומשפחות הסובלות ממצוקה קשה. "אם כואב לך כשאחרים סובלים, אם חשוב לך לעשות משהו כדי שנחייה בחברה אנושית טובה יותר, את או אתה מוזמנים לתת מעט מזמנכם ולהשתלב בעשייה התנדבותית בתחומים שונים", אשכול אומרת.

 

"החלום שלנו הוא שהמועדון יהפוך לאבטיפוס לרשת מועדונים שכונתיים כאלה, שיטופחו על-ידי העמותה", היא מפנטזת. "רשת כזו תעבוד בדיוק לפי המודל הנוכחי שלנו: כל אנשי העמותה עובדים בהתנדבות מלאה ואף-אחד לא מקבל משכורת. כולנו עובדים מבתינו הפרטיים פול טיים ג'וב, ולאיש מאיתנו אין כותרת רשמית כמו מנכ"ל או יו"ר".  

 

למה זקוקים ילדי השכונה והוריהם?

 

  • העברת פעילויות העשרה, סדנאות וחוגים במועדון. המועדון זקוק לאנשים המיומנים בנושאים שונים, דוגמת אימוני כדורסל וכדורגל למשל, ומוכנים להתחייב לפעילות עם קבוצה בתדירות קבועה - מפעם בשבוע עד פעם בחודש - או להגיע לפעילות חד פעמית.

 

  • העברת שיעורי עזר. סיוע לימודי לילדים ובני הנוער בהכנת שיעורי הבית שלהם.

 

  • הרצאות אורח חד פעמיות. "כל מי שמתמחה באיזשהו תחום עניין, לא משנה במה, מוזמן לתת הרצאה חד פעמית", אומרת אשכול. "מעורכי דין שירצו בפני הנוער וההורים על זכויותיהם ויחשפו אותם לעולם המשפט, ועד רפלקסולוגית שתציג את התחום. הכל הולך. צריך להבין שאנשי השכונה נמצאים בחסך אדיר של ידע, וכל תחום חדש שייחשף בפניהם יכול לייצר רצון לצאת החוצה, ללמוד, למצוא עיסוק. זו אחת הדרכים לבטל את המסלול הידוע מראש".

     
  • הפעלת חדר המחשבים במרכז. המועדון משווע למתנדבים בעלי ידע בתחום המחשבים והאינטרנט שיתפעלו את חדר המחשבים שנתרם למקום וילמדו את הילדים ובני הנוער את רזי הקדמה, ולאנשי מקצוע שיתחזקו את המחשבים עצמם.

 

  • שיפוץ בתים. בעלי מקצוע מיומנים ושיפוצניקים חובבים, המעונינים לעזור בשיפוץ בתים של משפחות מעוטות יכולת בשכונה. השיפוץ, אגב, מבוצע במשותף עם המשפחות.

 

  • חלוקת בגדים. איסוף בגדים מגורמים מסחריים, ארגון ומיון הבגדים וחלוקתם למשפחות הנזקקות. העמותה מחפשת מתנדבים שבהמשך יוכלו לתפעל מעין חנות בשיתוף עם הקהילה בשכונה.

 

  • חלוקת מזון. גיוס מזון, איסופו וחלוקה למשפחות נזקקות.

 

  • אירוח הילדים ובני הנוער בסיורי העשרה. מפעלים, מוזיאונים, משרדי חברות הייטק ועוד, המעונינים לפתוח לילדים צוהר לעולמות שונים ולהעשיר את חייהם.

 

חזור למעלה
רוצים לחולל נס קטן? כך זה עובד

 

כיתבו אלינו או התקשרו 1-700-505-202 למוקד "רוח טובה" שם מחכים לפניותכם. מתנדבי העמותה ירכזו את הפניות ויעבירו אותן לאנשי "צימאון". בהמשך, ניצור עימכם קשר כדי לחבר אתכם למי שזקוק לנדיבות לבכם.

 

בפרק הבא של "המלאכים של ynet" נציג בפניכם פרויקט נוסף הזקוק לעזרתם - ונדווח על הפניות שהתקבלו, על תגובת הילדים, בני הנוער והוריהם, ובעיקר על הנס הקטן שהצלחתם לחולל.

 

חזור למעלה
בפרק הקודם של "המלאכים של ynet"

 

לפני ארבעה שבועות הצגנו לכם את הגוף לאפוטרופוסות המופעל על-ידי "ילדים - המועצה לילד החוסה", המשמש כאמא וכאבא לכ-30 ילדים ומתבגרים הגדלים בפנימיות ברחבי הארץ. כיוון שהפרויקט ממומן באמצעות תרומות

 בלבד, רק מספר קטן של ילדים ומתבגרים מתוך כ-400 שאין להם הורים שידאגו להם, משתתפים בו כיום.

 

מצוקתם של הילדים, הזקוקים לכל דבר שילד או מתבגר ישראלי ממוצע נהנה מהם בקביעות, נגעה ללבכם. בעקבות הפרסום פנו עשרות והציעו להאיר את חייהם בדרכים שונות.

 

חזור למעלה
פורום "להושיט יד" של ynet מחכה לכם

 

  • רוצים לעזור אבל לא יודעים מי זקוק לכם? בואו לפורום "להושיט יד"

 

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחכים לכם. "רוח טובה"
צילום: שי רוזנצוויג
"להקים רשת מועדונים". שלמה ארצי ושלום חנוך במופע שנערך לאחרונה למען "צימאון"
צילום: שי רוזנצוויג
"להשתלב בעשייה התנדבותית". מועדון "שחר"
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים