שתף קטע נבחר

ג'ימי קרטר: צריך לתת לחמאס הזדמנות

נשיא ארצות הברית לשעבר סבור שאסור לעצור את הסיוע הכספי לרשות הפלסטינית ויש להכיר בממשלה החדשה, גם אם מרבית חבריה יהיו מהחמאס

החמאס ראוי להכרה על ידי הקהילה הבינלאומית ולמרות העבר המיליטנטי שלו, בהחלט קיימת אפשרות שמנהיגיו ינטשו את דרך האלימות, כך אומר נשיא ארצות הברית לשעבר, ג'ימי קרטר, בראיון ל-CNN.

 

קרטר, שהיה בין המפקחים על הבחירות ברשות הפלסטינית לפני כשבועיים - בהם הפתיע החמאס עם ניצחון חד-משמעי על הפתח - הוסיף כי לארצות הברית אסור להפסיק את התמיכה הכספית בעם הפלסטיני ולאור המציאות החדשה ניתן לעשות זאת באמצעות גורם שלישי, כגון האו"ם למשל.

 

"כשאתה תומך בבחירות או רוצה לקדם דמוקרטיה וחופש ברחבי העולם, אזי כאשר עם כלשהו עושה את הבחירה שלו לגבי המנהיגים שיעמדו בראשו, אני חושב שכל המנהיגים צריכים להכיר בכך ולאפשר לקדם את הממשלה הזאת", אמר קרטר.

 

"אם קיימת התנגדות כלשהי - כמו למשל זו שיש בארצות הברית לגבי העברת כספים לממשלה שנשלטת על ידי החמאס - הרי שצריך למצוא ערוץ חלופי לעשות זאת, אם דרך האו"ם, ארגוני פליטים, יוניצ"ף או גופים אחרים מסוג זה".

 

הנשיא לשעבר הביע תקווה כי "העם הפלסטיני - אשר סבל כבר תחת הכיבוש הישראלי - לא יסבול שוב בגלל שימנעו ממנו את האפשרות לשלם למורים בבתי ספר, שוטרים, אספקת מזון, רווחה וקצבאות סעד".

 

קרטר היה הנשיא האמריקני שעמד מאוחורי חתימת הסכם השלום בין ישראל למצרים בקמפ דויד ב-1979. מאוחר יותר הוא זכה בעקבות כך גם בפרס נובל לשלום. לאחר סיום כהונתו בבית הלבן הוא הקים את "מרכז קרטר" באטלנטה ובמסגרת פעילותו

 הוא מרבה בפיקוחים על מערכות בחירות במדינות שונות.

 

לאחר הבחירות, סיפר קרטר, הוא נפגש עם מנהיגים של החמאס ברמאללה. "הם אמרו לי שברצונם לנהל את הממשלה באופן רגוע, לכונן ממשלה של אחדות, לצרף הן חברים מהפתח והן חברים עצמאיים". עם זאת הוסיף קרטר כי "מה שהם אומרים ומה שהם יעשו אלו שני דברים נפרדים".

 

מכל מקום, קרטר אופטימי ביחס לחמאס ומזכיר שמאוגוסט 2004 הם מקפידים על הרגיעה עליה סיכמו הפלגים הפלסטיניים השונים. עובדה זו, לטענתו, "מוכיחה שהם יכולים לעשות זאת גם בעתיד".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי פורת
ג'ימי קרטר
צילום: אורי פורת
צילום: רויטרס
החמאס חוגג. להעניק לגיטימיות
צילום: רויטרס
מומלצים