שתף קטע נבחר

אהבה מקפה אינטרנט

תמר, עולה חדשה מגרמניה, היתה נכנסת לאתר לבדוק הודעות רק אחת לשלושה שבועות, אבל שם חיכתה לה בסבלנות ההודעה של אלון. ואם גם קודם לכן היא היתה מאוהבת בישראל, הפגישה עם אלון רק הוסיפה לכך

אפשר היה לעשות על זה קומדיה רומנטית, משהו כמו "יש לך הודעה". אלון, מורה נהיגה, אז בן 31 ממושב במרכז, היה פעיל מאוד באתר, יצא עם מספר בנות, אבל אף פעם זה לא נמשך יותר משבועיים. הוא ראה את הפרופיל של תמר, אז בת 29, תושבת ירושלים, שלח לה הודעת מסנג'ר - אבל היא לא התייחסה. "בינתיים יצאתי עם מישהי שבוע, ובערך שבועיים אחרי שכתבתי את ההודעה בדקתי בתיבה שלי וגיליתי שיש לי הודעה מתמר", מספר אלון. "היא כתבה לי משהו מאוד ארוך, ממש ענתה אחד לאחד על דברים שכתבתי בכרטיס שלי, היא כתבה גם מה היא אוהבת ולא אוהבת, והוסיפה שהיא חושבת שיש לנו על מה לדבר".

 

חתונה תמר ואלון לשימוש בלעדי של ערוץ יחסים

בתיבה חיכתה לו עוד הודעה ממנה. לדבריו, הוא כמעט מחק אותה בלי לקרוא, כי היא שלחה שתי הודעות רצופות, הוא חשב שזה נשלח פעמיים בטעות. אבל לאחר כמה דקות הוא אמר לעצמו למה למחוק, אולי זה עוד משהו. בהודעה השנייה היה כתוב רק: "אתה יודע מה, יהיה יותר פשוט אם תתקשר" - והיא רשמה את מספר הטלפון שלה. אגב, אלון שמר את חילופי הדברים האלה עם "צילום מסך", בתיקיה מיוחדת. על השאלה אם זה בשביל להראות לנכדים, הוא משיב: "למה לנכדים, אנחנו נהנים להיזכר בזה מדי פעם וזה גם מונע ויכוחים בנושא - מי אמר מה...".

 

אלון התקשר עוד באותו ערב, הם דיברו, הוא שאל אותה מה דעתה על כך שהוא מורה נהיגה, והיא אמרה שזה דווקא נשמע מאוד מתאים, כי גם היא עוסקת בתחום החינוך, היא גננת. חוץ מזה היא בדיוק מחפשת מורה נהיגה כדי להמיר את הרשיון הגרמני שלה שלא השתמשה בו מעולם. 

 

תמר, כפי שהסתבר, היא עולה חדשה מגרמניה, שהתאהבה בישראל ועברה תהליך גיור ארוך ומייגע כדי להיות חלק מהעם הזה. שש שנים היא היתה לבד בארץ, והסיבה לכך שלא השיבה לו בשיחת המסנג'ר היתה שלא היה לה אינטרנט בבית. "היא היתה יורדת רק פעם בשלושה שבועות לקפה אינטרנט לבדוק הודעות, והיו לה בין 50 ל-100 הודעות. הייתי גאה שהיא בחרה דווקא בי מבין 100 אחרים", אומר אלון, אבל בעצם הוא לא ממש מתפלא על כך: תמר בלונדינית בהירה מאוד, הוא שחום, בדיוק כמו שהיא אוהבת. "גם היה לה חשוב מאוד מה שכתבתי בכרטיס, היא התייחסה במלוא הרצינות", הוא מוסיף.

 

לא אהבה את משקפי השמש של אלון

 

"עוד לפני שראיתי אותה, עוד בטלפון, שאלתי אותה, סתם בשביל הקטע, תגידי, נגיד שאחרי שניפגש, כמה מהר תהיי מוכנה לפגוש את ההורים שלי?" מספר אלון. היא ענתה שהיא לא פוחדת ממשפחות. הם קבעו להיפגש ביום שישי בצהריים בתל אביב, הוא אסף אותה מידיד קרוב שלה. "מסתבר שהיא מאוד לא אהבה את משקפי השמש הסטייליסטיים שלי ואפילו דאגה לומר לי את זה די בהתחלה", נזכר אלון, "אז בכל התמונות של החתונה שלנו הייתי עם משקפי השמש, בשביל הקטע".

 

הם טיילו על החוף עד הדולפינריום, לאורך החוף כבר החזיקו ידיים, "ולאור השקיעה, מול המתופפים בחוף, יצא שגם התנשקנו", מספר אלון. "פתאום מצאתי את עצמי שואל אותה אם היא זוכרת שדיברנו על משפחה והורים. שאלתי אותה מה דעתה שאתקשר להורים שלי ונבוא יחד לארוחת שבת משפחתית מורחבת, היות ובאותו ערב גם היה ט"ו בשבט. היא אמרה שאין בעיה. למעשה, האמנתי שהיא תגיד שזה ממש לא מתאים, אז זה עזר לי מבחינת האומץ לשאול. אבל אני מאוד ספונטני. ההורים שלי מכירים את השגעונות שלי, פתאום אני מופיע להם עם אופנוע, עם חברות. כל מה שאסור אהבתי לעשות, ההורים שלי היו בטוחים שאנחנו יחד לפחות שלושה חודשים ולכן לא שאלו שאלות מיותרות, כאשר האמת היתה שהיינו יחד רק שלוש שעות".

 

ההורים של תמר הגיעו מגרמניה לטקס החינה

 

תמר לא אוהבת את המילה "יוצאים יחד", היא אומרת שזה אמריקאי מדי. לדבריה, שניהם ידעו מהתחלה שהם יחד, שהם חברים. אחרי כחצי שנה החליטה לעזוב את הדירה בירושלים, בה גרה עם שתי שותפות, ולעבור לגור עם אלון. "כעבור חודשיים-שלושה נסענו לגרמניה, היא סיפרה להורים שלה שיש לה חבר ישראלי, והיה חשוב להם שהוא "יהודי כשר", אומר אלון. "הם כל כך התרגשו שבאנו, ההורים שלה לקחו חופש, לקחו אותנו יומיים לפולין, לראות את מחנות ההשמדה, הם היו שם שבועיים קודם בעצמם ולאחר מכן הראו לנו את גרמניה המשך שבועיים. הפגישה עם ההורים של תמר היתה מאוד חמה ולבבית והם דאגו שארגיש ממש כמו בבית, ואכן כך הרגשתי. הם הרעיפו עליי אהבה, וידעתי שזאת המשפחה החדשה שלי מאותו יום". הם גם עשו להם מפגש מיוחד עם כל המשפחה המורחבת של תמר מגרמניה.

 

ואז, הוריה של תמר וחלק מהדודים הגיעו ארצה, לכבוד החינה והחתונה. "ההורים שלה וההורים שלי חלשים באנגלית", אומר אלון, "אבל הם הסתדרו מאוד יפה, היתה כימיה מאוד טובה. החינה נתנה לכולם להבין שמדובר בבני אדם חמים, שמקבלים את התרבות הישראלית שלנו באהבה ואף נוטלים חלק פעיל במנהגים ובמסורת, ואפילו בריקודים המוזרים והאוכל המתובל מאוד שלנו".

 

שכנה דתית אמרה ש"גיורת זה הדבר הכי טהור"

 

במושב בו מתגוררים תמר ואלון, מצפים בעוד כחודשיים להולדת בתם הבכורה, השכנים קיבלו אותם ממש יפה. אחת השכנות הדתיות אמרה ש"גיורת זה הדבר הכי טהור", וגם הרב שחיתן אותם נתן נאום והסביר לאורחים שיש כאן סיפור מאוד מיוחד, של זוג שמצא אחד את השני ממרחק כה גדול בעולם ומתרבויות כה שונות. "שם הלידה שלה אינו תמר, אלא רות, על שם סבתא שלה", מספר אלון, "אז איפה שהוא די נכתב לה בגורל שהיא תהיה יהודיה כמו רות המואביה, שבעצם היתה הגיורת הראשונה".

 

 

גם לכם יש סיפור היכרות מיוחד/מרגש/מצחיק? כתבו לנו ואולי נפרסם אותו כאן.  

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כתבה בדיוק מה היא אוהבת. תמר ואלון
כתבה בדיוק מה היא אוהבת. תמר ואלון
מומלצים