שתף קטע נבחר

פנפורטה - עוגה לט"ו בשבט בניחוח איטלקי

ט"ו בשבט מחר? זה בדיוק הזמן ל"פנפורטה", עוגת פירות יבשים נפלאה מהעיר סיינה שבאיטליה שמכילה המון פירות יבשים, תבלינים ריחניים וקקאו

המרכיבים (תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ):

1 כוס (100 גרם) שקדים מולבנים, קצוצים גס

1 כוס (100 גרם) פיסטוקים לא קלויים, קלופים

1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים גס

3/4 כוס (150 גרם) תאנים מיובשות, קצוצות

3/4 כוס (150 גרם) תמרים מיובשים, מגולענים וקצוצים

1 כוס (100 גרם) תערובת פירות מסוכרים (למשל אננס, פאפיה, קליפות תפוז), קצוצים גס

2/3 כוס (100 גרם) קמח

3 כפות קקאו

1 כפית קינמון טחון

1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

1/4 1 כוס (200 גרם) סוכר חום, דחוס היטב

1/2 כוס (150 גרם) דבש

3 כפות מים

אבקת סוכר, לזרייה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות) ומשמנים את התבנית.
  2. שמים בקערה גדולה את השקדים, האגוזים, הפיסטוקים, הפירות היבשים והפירות המסוכרים. בקערה נוספת, מערבבים את הקמח, הקקאו, הקינמון ואגוז המוסקט, ומוסיפים לקערת הפירות היבשים. מערבבים היטב.
  3. שמים בסיר את הדבש, הסוכר והמים ומערבבים על להבה נמוכה, עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה, מביאים את לרתיחה ומבשלים 3 דקות. יוצקים על תערובת הפירות היבשים, מערבבים היטב, יוצקים לתבנית ומהדקים בעזרת כף. אופים 40 דקות, עד שהעוגה מוצקה למגע. מחלצים את העוגה מהתבנית ומצננים. זורים אבקת סוכר.
  4. ההגשה: פורסים את העוגה לפרוסות דקות בסכין לחם. העוגה נשמרת, כשהיא עטופה בניילון בטמפרטורת חדר, במשך שבועות רבים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאשה בפייסבוק
מומלצים