צ'אבז לרייס: אל תתעסקי איתי ילדה
נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבז, שיגר אזהרה למזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס: "אל תתעסקי איתי, קונדוליזה. אל תתעסקי איתי, ילדה". צ'אבז אמר את הדברים בנאומו השבועי המשודר ברדיו. זאת, לאחר שרייס טענה כי ונצואלה מסכנת את הדמוקרטיה ביבשת.
הנשיא צ'אבז האשים את הממשל בוושינגטון בניסיון למוטט את משטרו בכמה הזדמנויות שונות. היחסים בין שתי המדינות הידרדרו מאז שטען צ'אבז כי ארצות הברית זממה להוביל הפיכה בארצו בשנת 2002. הבית הלבן דחה את ההאשמות מכל וכל וגרס כי מנהיג ונצואלה עושה שימוש ציני במשאבי הנפט של מדינתו על מנת לערער את יציבותה הפוליטית של אמריקה הלטינית.
אין זו הפעם הראשונה בה צ'אבז גורר סכסוכים דיפלומטיים לפסים אישיים. בחודש נובמבר אשתקד הזהיר את נשיא מכסיקו, ויסנטה פוקס: "אל תתעסק איתי, אדוני, או שתיעקץ".
מזהיר. צ'אבז
צילום: איי אף פי
מומלצים