אולמרט: המבקר קיבל את כל המידע על מכירת ביתי
ממלא מקום ראש הממשלה הגיב הערב לראשונה על פרסומים העוסקים בעיסקת נדל"ן עם מיליונר אמריקני הנמנה עם תומכיו הפוליטים. בלשכתו של אולמרט מתייחסים לדיווחים כטענות המועלות "כחלק מקמפיין הבחירות". אולמרט: "גם מבקר המדינה הקודם וגם הנוכחי קיבלו פרטים מדוייקים על המכירה"
ממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, הגיב הערב (יום ג') לפרסומים לפיהם מבקר המדינה בודק עיסקת נדל"ן שביצע בשנת 2004, הנוגעת לביתו בשכונת טלביה שבירושלים. "גם (המבקר) הקודם וגם הנוכחי קיבלו פרטים מדוייקים - גם על המכירה, גם על השכירות גם על התמורה ואפילו איך בדיוק נהגנו בכל הכספים שקיבלנו עבור הדירה - כמה קיבל כל אחד מילדי", אמר אולמרט לערוץ הראשון.
בלשכת ממלא מקום ראש הממשלה מבטלים את הטענות. "כחלק ממערכת הבחירות והקמפיין הפוליטי, המתנהל בימים אלו, מועלות גם טענות סרק אלו", נמסר. מן הפרסומים עולה כי המבקר בודק האם מדובר בעיסקה בלתי כשרה. רוכש הדירה הוא איל ההון דניאל אברהמס, והרכישה בוצעה באמצעות חברה זרה הרשומה באיי הבתולה. לפי הטענות, אברהמס ידוע כאיל הון אשר תורם מכספיו לאישי ציבור ונחשב לאחד מתומכיו של אולמרט.
הפרסום נגד אולמרט, שהופיע בכמה כלי תקשורת, מתמקד בשלוש טענות עיקריות: האחת היא הטענה כי גם לאחר ביצוע העיסקה הותר לאולמרט לגור בבית בשכירות למשך כחמש שנים. השנייה מתמקדת בסכום העיסקה, וטוענת כי מדובר בסכום חריג של 2.7 מיליון דולר (כ-12 מיליון שקלים). טענה שלישית מתמקדת בגובה שכר הדירה שמשלם אולמרט על הבית מאז המכירה. דמי השכירות עומדים על 2,250 דולר ונטען כי מדובר בסכום נמוך יחסית לסכומים הנגבים בבתי השכונה.
אולמרט טוען, כאמור, כי דיווח על עיסקת המכירה למבקר המדינה בעת ביצועה. כעת ביקש המבקר מחדש, בין היתר, את הדו"ח של אולמרט, שבו דיווח על העיסקה ואת החוזים עצמם.
בלשכת ממלא מקום ראש הממשלה אמרו כי "ממלא מקום ראש הממשלה מברך על הבדיקה וקורא למבקר המדינה, אשר קיבל כאמור את כל החומר לפני חודשים רבים, לפרסם את מסקנותיו באופן מיידי".
בלשכה הגיבו גם לגוף הטענות וכך מסרו: "ממלא מקום ראש הממשלה מכר את דירתו ב-2004 לאיש העסקים האמריקאי דן אברהמס. בחודש מאי 2005 דיווח ממלא מקום ראש הממשלה למבקר המדינה דאז, השופט בדימוס אליעזר גולדברג, על מכירת הדירה, זהות הקונה ותמורת המכירה, וזאת במסגרת הדיווח השנתי אותו מעביר ממלא המקום אולמרט על רכושו ונכסיו.
"זמן קצר, לאחר קבלת הדיווח, העביר מר אולמרט למבקר המדינה הנוכחי, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, פרטים נוספים שאינם קשורים לעסקת המכירה עצמה. מחיר הדירה, שכאמור היה ידוע למבקר, נקבע על פי חוות דעת של שני שמאים נפרדים, לכן לטענות כאלו מדובר במחיר מופרז אין שחר. ממלא מקום ראש הממשלה ממשיך להתגורר בביתו בשכירות חודשית מלאה, זאת משום שהדירה החדשה שרכש עדיין איננה מוכנה למגורים. דמי השכירות הם בסך 2,250 דולר לחודש וחוזה השכירות קובע שמשפחת אולמרט תוכל להתגורר בבית עד סוף שנת 2007, המועד בו אמורה המשפחה לקבל לחזקתה את הדירה החדשה שרכשה".