שתף קטע נבחר

יו"ר ברית יוצאי מרוקו: "להחזיר השד לבקבוק"

שמעון בית-און קרא לראשי המפלגות להפסיק להשתמש במוטיבים עדתיים על ארץ מוצאם של המועמדים לכנסת. "השד העדתי חי וקיים, מפני שהאשכנזים לא רואים בעמיר פרץ מועמד לגיטימי"

"אני קורא להנמיך פרופיל בעניין העדתי במערכת הבחירות, שכן הנושא הזה גורם לקרע בעם", כך אמר היום (ג') ל-ynet יו"ר ברית יוצאי מרוקו בישראל, שמעון בית-און. בהודעה מיוחדת שפירסם, קרא בית-און לראשי המפלגות המתמודדות בבחירות לכנסת ולאנשי הפרסום, להפסיק להשתמש במוטיבים עדתיים על ארץ מוצאם של המועמדים לכנסת, במסגרת תעמולת הבחירות. 

 

 

בית און הזהיר מפני שימוש מוגזם ובלתי מבוקר בתקשורת, במוטיבים עדתיים ובסטראוטיפים. "אני קורא לכולנו להחזיר מייד את השד העדתי לבקבוק. אני חש בושה וצער, שלאחר 58 שנים עדיין נמצאים בינינו אנשים עם דעות קדומות ושליליות לגבי מוצאם של מועמדים", אמר בית און, שנבחר לתפקידו לפני כשנה.

 

לדברי בית און, למרות הצהרותיו של יו"ר מפלגת העבודה, עמיר פרץ, על קבורתו של השד העדתי בישראל, השד עדיין חי וקיים. "מי שהחייה את הסיפור הם חלק מאחינו האשכנזים, משום שהם לא רואים בו מועמד לגיטימי. מצאתי לנכון לקרוא לכולם, במיוחד למובילי דעת הקהל והתקשורת להנמיך פרופיל בעניין הזה, ולא להמשיך להתעסק עם האנגלית או עם השפם שלו. לא ראיתי שמישהו עם אנגלית רהוטה קידם את עניינו טוב יותר. אחרי הכל, פרץ נבחר בדרך דמוקרטית וצריך לשפוט אותו לפי תוצאותיו ולא לפי המוצא שלו. הנושא הזה יוצר שוב מחנאות וקיטוב בתוך העם ואנחנו בעד אחדות. אם עמיר פרץ היה ממוצא אחר, הרבה מאד דברים היו נחתכים ולא נאמרים", הוסיף בית און.

 

בדבריו, הדגיש בית-און, שהברית בראשה הוא עומד היא א-פוליטית והחברים בה נמנים על כל קצוות הקשת הפוליטית.  לדבריו, מדובר בדעותיו האישיות, שלא בהכרח מייצגים את חבריו.

 

בית און מפנה אצבע מאשימה לעבר מכוני הסקרים והסוקרים, שלדבריו מעודדים בשאלותיהם ובפילוח הציבור את המוטיב העדתי. "אין מקום בשנות האלפיים לייחס חשיבות להימצאותם או מיקומם של בני עדות המזרח במפלגות השונות, שכן דפוסי ההצבעה כיום השתנו והפיזור הוא רחב. למעשה כמעט ואין התאמה בין עדתיות לבין הצבעה למפלגה מסויימת", הסביר.

 

בית און, שפנה גם לנשיא המדינה וליו"ר הכנסת, טוען ששימוש שלילי במרכיב העדתיות והדבקת תוויות למגזרים (רוסי, מזרחי, אתיופי וכד') ולמועמדים פוגע בהרבה אנשים בחברה הישראלית, וביכולת לבנות חברה פלורליסטית והרמונית המכבדת את אזרחיה, על פי כישוריהם ולא על פי מוצאם העדתי.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ארכיון
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום: צפריר אביוב
"מתעסקים עם האנגלית והשפם". פרץ
צילום: צפריר אביוב
מומלצים