שתף קטע נבחר

תיאטרון חיפה נכנס להקפאת הליכים

ביהמ"ש מינה לתיאטרון נאמן ציבורי שיגבש תוכנית הבראה. בינתיים: יוצרים רבים לא יקבלו את הכסף שהתיאטרון חייב להם

בית המשפט המחוזי בחיפה הורה על הקפאת הליכים נגד תיאטרון חיפה, בשל חובות אדירים שהגיעו להיקף של יותר מ-18 מיליון שקל והובילו את התיאטרון למצב של חדלות פירעון.

 

בהוראת השופט גדעון גינת יפעל מעתה התיאטרון כ"עסק חי" תחת פיקוח של הנאמן הציבורי, עו"ד עופר אטיאס. הנאמן אמור להגיש לבית המשפט עד לתאריך 31 במאי תוכנית הבראה שכוללת הסכם נושים. אם לא יצליח לגבש תוכנית שכזו - עלול התיאטרון להיסגר. בתקופה זו, כך על פי ההחלטה, לא ניתן יהיה לפתוח או להמשיך בשום הליך משפטי נגד התיאטרון או לאכוף ולממש כל שיעבוד או ערבות, אלא באישור בית המשפט.

 

כ-17 מיליון שקל חייב התיאטרון בנקים, חוב שמובטחים בערבות של עיריית חיפה. 1.2 מיליון שקל חייב התיאטרון לנושים בלתי מובטחים ובהם יוצרים ואמנים כמו הבמאים גדי רול ("הדוכסית של אמלפי"), אלדד זיו ("האישה שבישלה את בעלה") ומשה נאור ("משפחת ישראלי", ""סוחרי גומי"), המוזיקאי אלדד לידור ("הדוכסית של אמלפי") והמחזאי סייד קשוע ("ערבים רוקדים").

 

"תיאטרון חיפה חייב לי תמלוגים על ההצגה 'משפחת ישראלי' מחודש יולי 2004. עד לרגע זה לא טרחו אפילו להגיש לי דיווחים כספיים מההכנסות כנדרש", אומר נאור. לדבריו, היקף התמלוגים שמגיעים לו עתיד להגיע לסכום של כ-40 אלף שקל. "מיותר להגיד שבשביל במאי ישראלי, זה סכום לא מבוטל שיכול לקיים אותו חודשים", הוא אומר, "אני לא חברה או ספק, אני פשוט במאי שחי מחודש לחודש ולא יכול לספוג חוסר של 40 אלף שקל בכיס. ההצגה שביימתי פרנסה את תיאטרון חיפה במשך שנתיים והיתה ההפקה היחידה שלו שמכרה כרטיסים ורשמה הכנסות גבוהות בתקופה זו. למה לא מאפשרים לי להתפרנס ביושר? למה אני צריך לאיים בעיקול על צ'קים שמגיעים לתיאטרון ממוסדות שמציגים את ההצגה? אני לא מבין מה אני אמור לעשות כעת. פשוט לא אכפת להם שבזמן שהם מקפיאים את הכסף, אני אצטרך לגור ברחוב ולאכול אצל אמא שלי".

 

נאור ויוצרים אחרים להם חייב התיאטרון כסף פנו כמפלט אחרון לוועד השחקנים וביקשו להפסיק, כאקט של לחץ על ההנהלה, את החזרות על ההפקה החדשה "עד התביעה" מאת אגתה כריסטי בבימויו של מיטקו בוזקוב. מדובר בהפקה גדולה עם 16 שחקנים, שכולל את צוות שחקני תיאטרון חיפה ושחקנים אורחים, שעתידה לעלות ב-26 במרץ. "לא יכול להיות שעולם כמנהגו נוהג", אמר נאור, "השחקנים צריכים להראות סולידריות עם יוצרים שהיצירות שלהם סיפקו להם פרנסה לאורך תקופה ושכעת אין להם מה לאכול".

 

מנכ"ל תיאטרון חיפה, ישראל בן שלום, אמר בתגובה לדברים: "בכוונתנו לשלם את מלוא החובות לכל הספקים ונותני השירותים במסגרת תוכנית הבראה ופריסת החובות. אנחנו חושבים על כל אחד ואחד מהם ונדאג שהכסף ישולם.

תוכנית ההבראה הכואבת, שמתגבשת כעת, תכלול פיטורי עובדים וניסיון לייצר עודף הכנסות על הוצאות. לגבי ההשגות של היוצרים על קיום חזרות להפקה חדשה, צריך לזכור שהפקות חדשות הן שיאפשרו הכנסות ומכאן תשלום חובות. עד סוף יולי בכוונת התיאטרון להרים שתי הפקות שהן עיבוד למחזות זרים והפקה נוספת של מחזה ישראלי. הפקות אלה מגובות תקציבית. תיאטרון חיפה חי, נושם ויוצר ואין לנו שום כוונה לסגור אותו".

 

דובר עיריית חיפה, צחי טרנו, מסר בתגובה: "אנחנו פועלים מעכשיו על פי צו בית המשפט בניסיון להציל את התיאטרון. אם היינו רוצים לסגור אותו, היינו מכריזים על פשיטת רגל. המשך העשייה הכרחי בכדי לקיים את התיאטרון והוא התנאי לתשלומי חובות. בחרנו בהקפאת הליכים כאלטרנטיבה הפחות גרועה מסגירה. אני מבין את התחושה הקשה של היוצרים אבל אין לנו כוונה לנהל דיונים מול בעלי החוב על גבי העיתונים. הם ייעשו בינם לבין הנאמן הציבורי כפי שמתבקש. כל ההליך כולו נעשה בפיקוח של בית המשפט".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משפחת ישראלי. פרנסה את התיאטרון בשנתיים האחרונות
לאתר ההטבות
מומלצים