שתף קטע נבחר

רג'ר: "אנחנו אזרחי ישראל, כולם מצביעים"

תושבי כפר רג'ר, הנחצה ע"י גבול ישראל-לבנון, קמו כמו כולם לבוקר של בחירות. ראש המועצה סיפר כי המודעות גבוהה וכי רבים יצביעו - תחזית שהולכת ומתממשת ככל שנוקפות השעות. "זו חגיגה לדמוקרטיה", אמרה אחת התושבות, ואחר סיכם: "בסופו של יום יחזרו המשקיפים והעיתונאים לביתם. אנחנו נישאר כאן עם חיזבאללה מצפון ועם צה"ל מדרום"

הכפר רג'ר, בגבול ישראל לבנון, נמצא בכותרות מאז נסיגת צה"ל לקו הבינלאומי במאי 2000. בימים "כתיקונם", אנשי חיזבאללה רואים בכפר שחציו בלבנון וחציו בישראל יעד מרכזי לניסיונות חטיפה של חיילים או אזרחים ונתיב נוח להברחות. הבוקר (יום ג') התעוררו 2,700 תושבי הכפר לבוקר של בחירות.

 

שתי קלפיות הוצבו בבית הספר היסודי במרכז הכפר, ו-1,088 בעלי זכות בחירה, שחלקם מתגוררים בשטח לבנון, התבקשו לבחור את נציגיהם לכנסת. יום הבחירות התנהל תחת פיקוח נציגים מהמפלגות השונות ובאבטחה גדולה של כוח מג"ב צפון וחיילי פיקוד צפון, שהקימו מספר מחסומים על-מנת למנוע מגורמים עוינים לשבש את ההליך הדמוקרטי.

 


התור לקלפי (צילום: אביהו שפירא)

 

ראש מועצת רג'ר, אחמד פאתלי, אמר ל-ynet כי "בסך הכל ישנה מודעות לבחירות וככל שנתקרב לסיום היום אני בטוח שרבים יממשו את זכותם וייבחרו. לגבי דפוס ההצבעה, הרי שזה משתנה ואין מפלגה דומיננטית שיכולה לסמן ניצחון בכפר". פאתלי עצמו הגיע להצביע בכפר בשעת בוקר מוקדמת, כשהוא מלווה בבכירי הכפר.

 

עלי, אחד מתושבי הכפר, סיפר כי אמש, נפוצה בכפר שמועה לפיה לא יוצבו קלפיות בבית הספר וכי התושבים יישלחו להצביע באחד הקיבוצים השכנים. "חזרנו מהעבודה וראיתי את השוטרים ואת שלטי משרד הפנים והבנתי שמישהו כנראה טעה או הטעה", אמר. "אני מאמין שהשמועה תעבור מפה לאוזן וכולם יבואו להצביע. אנחנו אזרחי מדינת ישראל לכל דבר ולפעמים אנחנו גם סובלים מכך בשל התקפות מלבנון כלפי כוח צה"ל שנמצא כאן באורח קבע".

 

"אנחנו נישאר עם חיזבאללה מצפון וצה"ל מדרום"

 

הגעתם של אנשי התקשורת למקום העלתה את רף המתח בקרב התושבים והמשקיפים בקלפיות, שחששו כי תמונותיהם או קולם יזוהו בלבנון או באחת ממדינות ערב. "צריך להבין אותנו. מצד אחד אנחנו אזרחי ישראל ומצד שני הכפר מחולק והגבול עובר באמצע ללא כל גדר" ,סיפר אחד התושבים, שהוסיף: "אצל רבים מאיתנו יש חשש מפני תגובות קשות מצד נסראללה וארגונו".

 

ככל שנקפו השעות, קצב ההצבעה הלך וגדל. בשעה 16:00 נספרו 130 מצביעים בשתי הקלפיות ושעתיים וחצי לאחר מכן מספר התושבים המצביעים שילש את עצמו. בשעות הערב המוקדמות התארכו התורים וכללו משפחות שלמות: גברים, נשים ובני נוער. "זו חגיגה לדמוקרטיה", אמרה אחת התושבות, "יש בצד הלבנוני רבים שחוששים מתגובות של חיזבאללה אבל אני שמחה שהם לא הפריעו לנו להגיע לקלפי ולהצביע".

 

ומה עם הקמפיינים? בכפר עצמו לא נראו כל סממני בחירות. בניגוד לכפרים אחרים, בהם בלטו המפלגות הערביות, קדימה ומפלגת העבודה, הרי שברג'ר העדיפו הבוחרים להביע את דעתם בצנעה ובחשאיות מאחורי הקלפי. משם, הם מקווים, תצמח ממשלה שתדע לתת מענה למצוקה היומיומית ולחוסר האונים באשר לעתיד הכפר החצוי. "בסיומו של היום יחזרו המשקיפים והעיתונאים לביתם", אמר אחד התושבים. "אנחנו נישאר כאן עם חיזבאללה מצפון ועם צה"ל מדרום".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
מצביעים ברג'ר
צילום: אביהו שפירא
צילום: חנן גרינברג
"בין חיזבאללה לצה"ל". רג'ר
צילום: חנן גרינברג
מומלצים