שתף קטע נבחר

מושבעים: ניתן לגזור עונש מוות על מוסאווי

בשבוע שעבר הודה זכריאס מוסאווי כי התכוון לרסק ב-11 בספטמבר מטוס חמישי על הבית הלבן. לאור ההודאה החליטו מושבעים בווירג'יניה כי ניתן לגזור עליו עונש מוות. השלב הבא: הליך של עדויות שיכריע - לגרדום או למאסר עולם

מושבעי בית המשפט בוירג'יניה הכריעו אמש (יום ג') כי בית הדין יכול לפסוק גזר דין מוות על זכריאס מוסאווי, האיש המוכר יותר בכינוי "המחבל ה-20" של פיגועי ה-11 בספטמבר 2001. מדובר באחת המשוכות המשפטיות הקשות ביותר עבור התביעה האמריקנית, והיא פותחת את הדלת להשמעת עדויות שיאפשרו את הוצאתו להורג של הנאשם היחיד מאז הפיגועים.

 

המושבעים לא נתבקשו הפעם להחליט אם להוציא את מוסאווי להורג, אלא רק לקבוע אם ניתן לגזור עליו עונש מוות. מוסאווי עצמו הודה בסוף החודש שעבר, בניגוד לעצת פרקליטיו, כי היה אמור לרסק מטוס חמישי אל תוך הבית הלבן בשליחות אל-קאעידה. בכך הביא בעצמו לאפשרות סבירה כי יוצא להורג.

 

מוסאווי, יליד צרפת, נחשב על ידי רבים דווקא לשחקן משנה בתסריט פיגועי ה-11 בספטמבר של אל-קאעידה. בארגון עצמו לא מאמינים לו וסבורים כי מדובר ב"ליצן". פרשנים משפטיים הסבירו כי תיק התביעה וההוכחות נגד מוסאווי, העלו סיכוי קלוש מאוד להרשעתו של האיש בהשתתפות באירועי ה-11 בספטמבר. זאת, אלמלא הצלי מוסאווי את התביעה והודה.

 

עם זאת, פרשנים אמרו כי אין הוכחות לטענת התביעה לפיה חיי רבים שנספו באסון היו ניצלים לו מוסאווי היה מספק מידע מוקדם לממשלת ארה"ב. הקשר של מוסאווי לתקריות ה-11 בספטמבר בעודו יושב בכלא במיניסוטה ביום ביצוע הפיגועים במגדלי התאומים ובפנטגון הוא קשה להוכחה.

 

ג'ונתן קארלי, פרופסור למשפט המחזיק בעמדות שמרניות, אמר כי מוסאווי היה קורבן של הממשל האמריקני, שלא הצליח להביא לדין את האחראים ל-11 בספטמבר. אלא שבעקבות הודאתו והחלטת המושבעים הלילה, כל שניתן להכריע הוא האם לגזור עליו עונש מוות או להסתפק בכך שיבלה את שארית חייו בכלא. יתכן שהודאתו של מוסאווי היתה ביצוע אקט של התאבדות שאותו התכוון לבצע כבר בספטמבר 2001. אלא שהפעם, לא יצליח להרוג עמו חפים מפשע.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בדרך לגרדום? מוסאווי
בדרך לגרדום? מוסאווי
צילום איי פי
מומלצים