מש' התקשורת: להודיע לצרכן ששיחה מגיעה לתא קולי
המשרד יוצא בשימוע למפעילות הטלפונייה מאחר שהוא מתכוון לחייב אותן להודיע למתקשר ששיחתו נותבה לתא קולי כדי שהוא יוכל לנתק מבלי להיות מחויב. המחיר המוטל על הצרכנים בגין הניתוב לתא קולי מוערך בכ-100 מיליון שקל בשנה
כמה פעמים התקשרתם למנוי בזק, HOT, או סלולרי מבלי שענו לכם, וכשהגעתם לתא הקולי ניתקתם מייד? מן הסתם לא מעט. האם אתם יודעים שהניתוק הזה עולה לכם כסף? אם לא ידעתם – הגיע הזמן שתדעו: העלות ללקוח עבור הזמן בו ענה המשיבון הקולי בסלולר, עומדת על 10-16 אגורות, גם ללא השארת הודעה. העלות בטלפון הקווי היא של שיחה אחת. משרד התקשורת מעריך כי המחיר המוטל על הצרכנים בגין הניתוב לתא הקולי נאמדת בכ-100 מיליון שקל בשנה.
זו הסיבה גם שמשרד התקשורת רוצה לשים לזה קץ, והודיע היום (ג') כי הוא יוצא בשימוע למפעילי הטלפוניה הניידת והנייחת בעניין. עמדת המשרד היא שיש לחייב את חברות הטלפון להשמיע למתקשר ששיחתו נותבה לתא קולי הודעה קולית מקדימה, המודיעה למנוי שהוא מועבר לתא קולי, שאחריה יוכל הצרכן לנתק את השיחה מבעוד מועד ולהימנע מהחיוב בגין ההפנייה האוטומטית לתא הקולי.
לפי משרד התקשרות, שיחות רבות של מתקשרים ברשתות השונות (נייד ונייח), מנותבות לתא קולי, מבלי שלמנוי המתקשר ניתנת האפשרות להימנע מכך, גם אם אינו מעוניין להשאיר הודעה. התשלום הנכפה על הצרכן ברשתות הסלולר הינו, במקרה הטוב, חמישית מהתעריף לדקת שיחה (שכן בדרך כלל החיוב מבוצע לפי יחידות זמן בנות 12 שניות) ובמקרה הפחות טוב, התשלום מגיע לכדי חיוב של דקת שיחה (בתוכניות מסוימות).
מניתוח הנתונים שהעבירו המפעילים למשרד התקשורת, עולה כי שיחות שאורכן עד 3 שניות מהוות כ-11% מתוך כלל השיחות המבוצעות ברשתות הטלפוניה, ושיחות שאורכן עד 6 שניות מהוות כ-18.2% מכלל השיחות המבוצעות ברשתות הטלפוניה.
כאמור, לאחר בחינת תגובותיהם של המפעילים לבקשה לקבלת עמדה שפירסם המשרד, ולאחר בחינת הנתונים האמורים שהובאו בפני המשרד, סבור המשרד כי החלופה המאפשרת למתקשר "לסגת" מהתא הקולי ללא חיוב, וזאת בדרך של הודעה קולית מקדימה מטעם בעל הרשיון, המודיעה למנוי כי שיחתו מועברת לתא קולי הינה החלופה הראויה ביותר וניתנת ליישום בעלויות שהנן סבירות ביחס להיקף הפגיעה הצרכנית.
שר התקשורת, אברהם הירשזון, ציין כי "משרד התקשורת רואה חשיבות רבה במציאת פתרון למנויים, שמגיעים לתא הקולי ואינם מעוניינים להשאיר הודעה".