שתף קטע נבחר

דיפלומטים ישראלים ביקרו באינדונזיה

למרות שבין שתי המדינות אין קשרים דיפלומטיים, הגיעו לג'קרטה שני אנשי משרד החוץ לכנס "הוועדה החברתית-כלכלית לאסיה ולפסיפיק". דווקא במדינה המוסלמית הגדולה ביותר בעולם התקבלו הישראלים בחום

"מדהים לגלות שבכל מקום שסיירנו, גם במקומות הפחות מפותחים של אינדונזיה, התקבלנו בחום ובחיוכים. זכינו להערכה רבה ליכולות של מדינת ישראל", כך אמר היום (ג') ל-ynet סמנכ"ל משרד החוץ לאסיה ולפסיפיק, עמוס נדאי.

 

נדאי חש סיפוק גדול לאחר שחזר מביקור מוצלח באינדונזיה, המדינה המוסלמית הגדולה בעולם, בה חיים 240 מיליון תושבים, אליו הגיע יחד עם שגרירת ישראל בבנגקוק, יעל רובינשטיין. השניים הגיעו לאינדונזיה במסגרת המשלחת הרשמית הראשונה מישראל המגיעה למדינה המוסלמית מזה חמש שנים. 

  

למרות שלשתי המדינות אין יחסים דיפלומטיים, הגיעו השניים לג'קרטה הבירה כדי להשתתף בכינוס של "הוועדה החברתית-כלכלית לאסיה ולפסיפיק" (ESCAP) - שבסיסה בבנגקוק. ישראל, המשתתפת במעמד של משקיף בארגון הוזמנה להשתתף בכנס בן השבוע. "היה לפחות מקרה אחד בו מדינה מוסלמית אחרת ביטלה את הזכות לארח את הכנס בגלל הצורך להזמין את ישראל", אמר נדאי. "כאן התקבלנו בסבר פנים יפות ובחמימות רבה. הופתענו לגלות עד כמה אנשים מהסקטור הפרטי ידעו פרטים על ישראל ועד כמה הם חשו הערכה כלפינו. שוחחנו גם עם רופאים שהיו בהשתלמויות בארץ וגם אלו היו מלאי התפעלות והתלהבות. אני מקווה ומאמין שיצרנו כמה קשרים טובים במהלך הכנס".

 

לכנס עצמו הגיעו שורה של נציגים בדרג גבוה יחסית ממדינות אסיה וביניהם שר הכלכלה של הודו, סגנית שר החוץ של יפן, נשיא איי מארשל שביקר לא מכבר בישראל ועוד. הנוכחים דנו בכנס על הנושאים המשותפים למדינות אסיה בזיקה לאו"ם ובכלל זה ל"מטרות המילניום", תוכנית האו"ם למדינות אסיה, הכוללת שורה של מטרות כלכליות וחברתיות. "המשתתפים בכנס דיברו על קצב הפיתוח האדיר של מדינות אסיה. המדינות הללו צועדות לקראת הקמת שוק משותף ביניהן שצפוי להיות שוק אדיר. הם דיברו בעיקר על שיתוף הפעולה בין הסקטור הפרטי לציבורי", הוא אמר.

 

היחסים בין אינדונזיה לישראל  ידעו עליות ומורדות בשנים האחרונות. בתקופתו של הנשיא לשעבר, עבד אלרחמן וחיד, בין השנים 1998-2000 נרשמה התחממות ביחסים ומשלחות רשמיות מישראל ביקרו במדינה. אולם מאז קיץ 2000, ועם פרוץ האינתיפאדה, החלו היחסים להצטנן והביקורים של משלחות ישראליות באינדונזיה נפסקו. אפילו מטוס הסיוע ששלחה ישראל לנפגעי הצונאמי במדינה לא נחת בג'קרטה.

 

היחסים בין שתי המדינות כיום אמנם אינם קרובים לכינון יחסים דיפלומטיים, אולם בכל מקרה, נדאי עזב הבוקר את ג'קרטה בתחושת סיפוק. "מבחינתנו אינדונזיה היא מדינה מתקדמת עם אסלאם פתוח והיא מאד חשובה לנו. אם מדינה כמו אינדונזיה תתבטא בחיוב על תהליכים שקורים באזור - יכולה להיות לכך השפעה חשובה מאד", הוא אמר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נדאי ורובינשטיין באינדונזיה
מומלצים