שתף קטע נבחר

נמשך מצעד הח"כים הנפגשים עם בכירי החמאס

ח"כים מבל"ד נפגשו עם בכירי החמאס, במחאה על החלטת הממשלה לשלול מהם את מעמד תושב הקבע. ח"כ זחאלקה אמר ל-ynet בתום הפגישה: "מי שעובר על החוק הבינלאומי היא ממשלת ישראל"

"גירוש חברי הפרלמנט הפלסטיני מירושלים יגרור הידרדרות קשה במצב". כך ח"כ ג'מאל זחאלקה מבל"ד, שנפגש בצהריים (יום ה'), יחד עם עמיתו ואסל טאהא, עם בכירי החמאס בירושלים. זחאלקה אמר ל-ynet בתום הפגישה: "הם לא עברו על החוק, אפילו לא על החוק הישראלי, ומי שעובר על החוק הבינלאומי היא ממשלת ישראל". אתמול נפגשו חברי רע"מ-תע"ל עם אנשי החמאס, בין השאר עם מוחמד אבו טיר - וחוללו סערה.  

  

זחאלקה אומר כי העונש הגדול ביותר מבחינתו של פלסטיני זה לגרשו מביתו וזוהי משמעותה של ההחלטה הזו אם היא תיושם אומר זחאלקה. חברי הכנסת מטעם בל"ד שינו את מיקום הפגישה לאחר שלמקום הגיעו שוטרים רבים. נציגי החמאס החליטו שלא להכנס לבניין, והפגישה הועברה למיקום שונה. 


חברי רע"מ-בל"ד בדרך לפגישה. צילום: גיל יוחנן

  

"קיימנו את הפגישה למרות משחקי הפרובוקציה של המשטרה", אמר ל-ynet ח"כ זחאלקה בתום הפגישה. זחאלקה סיפר כי הפגישה התקיימה בסופו של דבר בבית פרטי, והשתתפו בה שישה חברי פרלמנט פלסטינים ושני שרים. לדבריו, חברי הפרלמנט התלוננו על כך שזו לא הפעם הראשונה שבה המשטרה פועלת להצר את צעדיהם ולהפריע לפעילותם הפוליטית כנציגי ציבור. זחאלקה הביע בפני מארחיו את "מחאתו החריפה על הניסיון לשלול את תושבותם ואזרחותם של חברי הפרלמנט הפלסטיני".

 

בתגובה על טענותיו של זחאלקה נמסר ממשמר הגבול: "מדובר בהנחייה של צה"ל שלא לאפשר כינוס של החמאס במקום ולהכריז על המקום כאזור סטרילי. לכן, כל מי שהגיע למקום הורחק ממנו".

 

זחאלקה אמר שחברי החמאס הביעו בפגישה זעם עצום על החלטת ישראל וביקשו את עזרתו ואת עזרת חבריו בניסיון למנוע את ההחלטה. "אנו נעלה את העניין הזה בכנסת בפני ראש הממשלה והיועץ המשפטי ונקרא להם שלא ליישם את ההחלטה שהיא צעד מכוער שמבטא ענישה קולקטיבית כלפי הפלסטינים בכלל וכלפי נציגי הציבור שלהם בפרט".

 

לדברי זחאלקה, זה היה ביקור של סולידריות: "החלטת ישראל, אם תצא אל הפועל, משמעותה למעשה היא המשך מדיניות גירושם של הפלסטינים, מדיניות שאנו מתנגדים לה בתוקף". לטענתו, הוא וחבריו למפלגה מתייחסים בחומרה לגירושם של פלסטינים מירושלים באמצעות שלילת התושבות שלהם, במיוחד כשמדובר בנבחרי ציבור.
 

בתשובה לשאלה אם הוא אינו רואה פגם בביקור הזה, לנוכח עמדתה הידועה של החמאס בנוגע לישראל וסירובה לגנות את הפיגוע שבעקבותיו הוחלט לשלול את אזרחותם של אנשי החמאס, אמר זחאלקה: "אנחנו באים להביע את עמדתנו נגד הגירוש ולא באים לחקור את עמדתם הפוליטית של מי שאנחנו נפגשים עמם. אנחנו מאמינים שכל אדם שחי בעיר הזאת לפני הכיבוש, יש לו זכות להמשיך ולחיות בה מבלי שיאיימו עליו בשלילת זכויותיו ומעמדו".

 

"ישראל קיבלה החלטת נקם"

 

לדברי זחאלקה, הוא לא רואה פסול בפגישתם של חברי כנסת ערבים עם אנשי חמאס. "אנחנו לא עולים לרגל לאף אחד, אנחנו באים להביע את הזדהותנו ולמחות נגד הצעד הזה של שלילת תושבות. שכן בנוגע לאזרחי ירושלים הפלסטינים, מדובר במדיניות של גירוש מהעיר, וזוהי תופעה מסוכנת מאוד, על כל אדם יהודי וערבי הדוגל בזכויות אדם, להתנגד לגירוש. זו החלטה שאין להגדירה אלה כהחלטת נקם, אבל מדובר בהחלטה שעלולה לגרור להידרדרות נוספת בין הצדדים".

 

אתמול ביקרו חברי הכנסת מסיעת רע"מ-תע"ל אצל בכירי החמאס בבירה. הביקור עצמו עורר סערה במערכת הפוליטית. למחרת הביקור אמר חבר הכנסת חיים רמון (קדימה), העומד בראש הוועדה המסדרת בכנסת, כי על פי הערכתו יתקשה חבר הכנסת טאלב א-סאנע להיות חבר בוועדת חוץ וביטחון. זאת על רקע ביקור שערך אתמול אצל בכיר החמאס, מוחמד אבו טיר. רמון העריך שכשתתכנס ועדת הקבע, היא לא תעשה מאמץ כדי שסיעת רע"מ-תע"ל תיוצג בוועדה. 

 

בתגובה אמר חבר הכנסת אחמד טיבי כי המתקפה על חברי הסיעה בעקבות הביקור מאתמול היא מתלהמת ובלתי מוצדקת. לדבריו, יש לפסיק את ה"עליהום" על חברי הסיעה, שלא תקבל אף צעדי ענישה בגלל עמדות או פגישות פוליטיות.


פורסם לראשונה 20/04/2006 14:02

 

בהכנת הידיעה השתתפה אפרת וייס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
בדרך לפגישה
צילום: גיל יוחנן
צילום: חגי אהרון
מתנגדים לצעד. ח"כ זחאלקה
צילום: חגי אהרון
צילום: אי אף פי
תמיכה. אבו טיר
צילום: אי אף פי
צילום: יוסי רוט
יתקשו להתקבל לוועדה. רמון
צילום: יוסי רוט
מומלצים